IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
    Следвай си го този съвет! - като ти гледам акъла - това ти е единствения начин да оцелееш малко по дълго време

Не аз се готвя за крах на световната икономика, има едно предаване по Дискавъри, там може да намериш съмишленици, въпреки че са тъпи ред-некове, май-са на по-прав път сравнение с вас, поне се запасяват с полезни приложими в ежедневието неща. Само че цената на техните запаси се вдижи нагоре (от инфлацията) а златцето последната година все надоло върви.
    Разбирам, че си гневен и аз бях така като правех глупости и скачах срещу тренда и няма да ти се сърдя
    FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      И не акциите и жлътото поскъпват - обезценява се сухото.
      Ей това не могат да разберат половината тук! Сега става точно обратното.

От петък сухото започва да се надува до момента, до който то ще се пукне. Пукането вие ще наречете хиперинфлация.

Златото - небалон, сухото - балон !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение
        Мале мале, колко заблуден народ, то пада ли пада а те купуват ли купуват
        А като гледам какви ги пишете за хартиените пари ... Вие с какво живеете, ако хартиените пари са бутафория, то какво са влоговете в банките, кредитните и дебитните карти? Ама сигурно ползвате и имате. Ако следваме логиката с която купувате злато по- добре да минем на лопати, семена и добитък, може и по някоя пушка. Аз така бих направил ако си бях промил мозъка като вас, пък после като стане "големия срив" щяхме да търгуваме по курс 1 унцийка лопата, 5-кокошка
        Не съм бик, не съм мечка, реалист съм, за мен цената на 1 унция си я пише на графиката(каква е днес и каква е била вчера, за утре ще видим).
        Супер си Добре че разбрах че златото носи 20% доходност на година а банката носи макс 7% (сега от нова година ти взимат и 10% от натрупаната лихва) -Спестявай в банка ако искаш, но после ако ти резнат депозита -главницата-НЕ лихвата с 10%(както при гърците) после да не РувеШ ?! - Всеки си преценя сам , и да аз съм Балък защото имам злато а ти си тарикат с сухото в банката- но докога .......
        (не се заяждам)
        Едит:Да не говорим че в гърция една банка фалира и НИКОЙ не им покри нищо, но ние сме в БЪЛГАРИЯ и това тук е невъзможно
        Last edited by dim4o; 16.04.2013, 14:19.

Коментар

• Мале мале, колко заблуден народ, то пада ли пада а те купуват ли купуват
          А като гледам какви ги пишете за хартиените пари ... Вие с какво живеете, ако хартиените пари са бутафория, то какво са влоговете в банките, кредитните и дебитните карти? Ама сигурно ползвате и имате. Ако следваме логиката с която купувате злато по- добре да минем на лопати, семена и добитък, може и по някоя пушка. Аз така бих направил ако си бях промил мозъка като вас, пък после като стане "големия срив" щяхме да търгуваме по курс 1 унцийка лопата, 5-кокошка
          Не съм бик, не съм мечка, реалист съм, за мен цената на 1 унция си я пише на графиката(каква е днес и каква е била вчера, за утре ще видим). Айде наздраве, на всички които им е горчиво.
          Last edited by k_v_v_; 16.04.2013, 14:11.
          FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
            Ето ти един линк http://globalrichlist.com/ - да сравняваш къде си по богатство в световен мащаб
            Eй това е много яко! Трябва по/често да се поглеждаме колко сме лакоми и за кви глупости не ни стигат парите

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              При акциите дългосрочния тренд е неизбежно нагоре. При златото няма дългосрочен тренд има само дълги цикли. А цикъла на растеж свърши преди година и половина.
              Аз мисля - и двете - дългосрочно и неизбежно нагоре.

Зад добрите акции има реални активи.
              Златцето е просто... златце.

Зад сухото не стои нищо - само лъжите на политиците. И не акциите и жлътото поскъпват - обезценява се сухото.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от mm7171 Разгледай мнение
                То интересно е когато се спука балонът на акциите къде ще се наврат да купуват хората.
                Absolut+но!
                Въпрос за един мильон долара. И аз се чудя от няколко дена ама не исках да ми се смеят капацитетите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tradera Разгледай мнение
                  Отговор на темата е вече ясен: ЗЛАТОТО Е БАЛОН
                  Е, вече се вижда, че жлътото е небалон.

Коментар

• И все пак, ще може ли да получим информация, надявам се скоро, кой срина цената и защо? Тоа е интересно, защото станахме свидетели на нещо което се случва на 20г веднъж...

Коментар

• То интересно е когато се спука балонът на акциите къде ще се наврат да купуват хората.

Коментар

• Докато си чета тук и ми свети все зелено на злото, мина от + 32 до + 38 за няколко поста..... малко по надолу бях писал че като гадател на звездите до затварянето в петък ще е 1550$+ за ОЗ , Просто ви се радвам ( на някои) ..... да видим все пак...
                        Едит:Родия пада -това е знак от бъдещето
                        *
                        mvr0306: Аз сринах цената -кой друг
                        Едит 2: Има ли хора който търгуват акции на Химко и Софикса ... /жална им м*****/
                        Last edited by dim4o; 16.04.2013, 14:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
                          Забравил съм един пълен член в горното мнение.

1377 доста стабилна съпротива оказа.
                          Слагам стоп на 1376.
                          10x10 е прилична печалба, ако вземе, че отиде пак надолу.
                          Малко ПРАСЕ, сега на ЛОРДА ли вадиш душата ???
                          Баба ме научи на много неща.
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
                            Импулса надолу, временно, губи мощност.
                            Аз ще пробвам срещу тренда леко.

BUY 10 x 1366
                            Забравил съм един пълен член в горното мнение.

1377 доста стабилна съпротива оказа.
                            Слагам стоп на 1376.
                            10x10 е прилична печалба, ако вземе, че отиде пак надолу.

Коментар

• Някой да е попадал на статий или предавания на проф. Красимир Петров след спада на Златцето ? Интересно ми е сега как ще ръкомаха с палчетата ...... ''Нагореее''........и ''Надолууу''.........

Коментар

• Шемов - това се нарича - свободен пазар.. Дребният човечец - просто човечец - и за това си е виновен он - и никой не го е карал да се бута, дето не му е мястото.

Дот-ком балон - ами как може да повярваш, че компания, базирана в гараж, струва около 8 000 000 000 зелени? Така и с имотаджийството и с другите работи. А и на БФБ Седма година - кой е накарал някой да дава по 3-4 бимберици за една акция на губеща компания, собственост на мутряга? Или 2 кинта за акция на Химко, дето цялото Химко не струва толкова?

На такива човечеци трейдърите в Щатите им казват прасета - с боен вик: "Гуви-и-и-и-и-и-и-и-ик" те се хвърлят напред, жадни за печалба и отиват под ножът - скъпо купуват, после панически продават евтино. Но те - сами виновни - защото нямат акъл, ама си мислят, че знаят всичко. Но щом по закон са пълнолетни и дееспособни, тяхно основно човешко право е да си набият кинтите в кухи акции, търгуващи се на безумни цени... нали тъй?

Пешов - точно. И аз - допускал грешки - но като цяло абсолютно винаги съм бил напред... и мене - що капиталистите не са ме обрали?

Коментар

Working...
                                X