IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Здравето е по важно от парите !!!
    Да здравето е най-скъпото нещо. И в пряк и преносен смисъл
    Но какво общо има това с темата златото?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Че и аз създавам продукт плод на мисълта ми. Просто моя продукт отива в моята сметка. Но в крайна сметка пазарите са свободна територия. Който смята че е лесно да заповяда
      Здравето е по важно от парите !!!
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mos70 Разгледай мнение
        Тц,
        Ти какво създаде днес: какъв продукт или услуга? Нищо, нали?!
        Създал е поредната простотия в някой форум. Въпросът е какво си създал ти?
        Отговора е реторичен и ти създаваш простотия след простоия, под формата на безумно тъпи постове. Започваш да приличаш на Митев ли Митков ли беше оня с грешката на Джон Лоу. Оня дърдореше едно и също до втръсване и ти го правиш. Едно и също златото било луксозна стока. Долара си бил отивал и с него златото. Абе простотии на квадрат какво друго да ти кажа.

Коментар

.... Едно типично аграрно мислене, че като не си копал не си работил. А в БВП влиза всеки доход. Защото моите доходи след това стават доходи и на друг, от когото купувам стоки и услуги.

Така че ако аз например изкарвам 20 пъти повече на месец от обикновения бачкатор, то аз допринасям 20 пъти повече от него за производството в България. Нищо че не съм прекопал и един ред царевица или не съм завил и една крушка през живота си.
          +++

Коментар

Тц, тц,тц...ей затуй целият свят се тресе! Щото да, правилно каза, че си "изкарал" пари...ама от де ги изкара ве, пич? От ръкава ли? Аз ще ти кажа- от никъде! Просто ги имаш написани като число в сметката....зад тях обаче НЯМА НИЩО! И точно заради тази схема в момента целият свят е на тоя хал...особено ония отвъд Атлантика!
            Истината е, че...не ти се работи....и си тръгнал по линията на най-малкото съпротивление!
            Преди малко даваха по новините едно момче на около 30 години, който вече е доктор на науките и е създал няколко десетки робота, а със сигурност е "по-беден" от теб! Да, и той е цъкал копчета....но е създал продукт, плод на мисълта му! Шапка свалям на такива хора, които са богати, но наистина работят и създават с труда си нещо!
            Че и аз създавам продукт плод на мисълта ми. Просто моя продукт отива в моята сметка. Но в крайна сметка пазарите са свободна територия. Който смята че е лесно да заповяда

Коментар

Така че ако аз например изкарвам 20 пъти повече на месец от обикновения бачкатор, то аз допринасям 20 пъти повече от него за производството в България. Нищо че не съм прекопал и един ред царевица или не съм завил и една крушка през живота си.
              Тц, тц,тц...ей затуй целият свят се тресе! Щото да, правилно каза, че си "изкарал" пари...ама от де ги изкара ве, пич? От ръкава ли? Аз ще ти кажа- от никъде! Просто ги имаш написани като число в сметката....зад тях обаче НЯМА НИЩО! И точно заради тази схема в момента целият свят е на тоя хал...особено ония отвъд Атлантика!
              Истината е, че...не ти се работи....и си тръгнал по линията на най-малкото съпротивление!
              Преди малко даваха по новините едно момче на около 30 години, който вече е доктор на науките и е създал няколко десетки робота, а със сигурност е "по-беден" от теб! Да, и той е цъкал копчета....но е създал продукт, плод на мисълта му! Шапка свалям на такива хора, които са богати, но наистина работят и създават с труда си нещо!

Коментар

НЕ, НЕ и НЕ...ти обърна разговора и метафората в съвсем друга посока. Приказката тръгна от разпределението на парите,...а те не са равномерно разпределени (както беше при "лошият" социализъм) и от там идват всички сътресения в обществото- както у нас, така вече и по света! Що се касае до това, които са "опорите" на едно общество- ами ще ти кажа- точно тези дето дефакто работят, тези които дефакто изкарват БВП-то, точно те в същото време най-малко получават! Е това е истината! И ето тук сработва метафората за "гредата и равномерно разпределеният товар"!
                Не се обиждайте, но всички тука дето по цял цъкате копчета и "правите пари", точно вие изобщо НЕ работите, в нормалният смисъл на думата, защото нищо, абсолютно нищо НЕ създавате- нито стока, нито услуга! Ще отречеш ли??? Не вярвам!
                Това им е кофтито на метафорите, прекалено са метафорични. Всеки си ги разбира както му дойде.

А иначе - разбира се че ще отрека. Под производство модерната икономика разбира БВП. Само социалистическото извратено мислене принизи производството само до това което правиш с ръцете си. Едно типично аграрно мислене, че като не си копал не си работил. А в БВП влиза всеки доход. Защото моите доходи след това стават доходи и на друг, от когото купувам стоки и услуги.

Коментар

Обществото всъщност е опората. Обществото обаче е разделено, от тук множество опори. Гредата е държавата и дори държавността. Тежестта е как се разпределя тежестта между разделеното общество така че гредата да не се строши. В момента тежестта я носи само една опора - 2,5 милиона работещи инициативни българи. Те биват товарени като магарета, защото са си магарета

и не могат да се разберат да кажат - Айде стига толкова, що аз ще плащам 50% от парите си като данъци пък МТЕЛ например ще плаща само 10%. Що аз ще плащам 50% от парите си като данъци пък разни олигарси ще ги прибират през държавни поръчки. Що аз ще давам на държавата, защо ще държа гредата след като от тази греда до мен почти нищо не стига - полицията се занимава с подслушване, шантажи и поддържане на олигархията, съда не съди право и бързо, държавната администрация се назначава по роднинство и партиина лоялност, а не с оглед на това да ми е полезна на МЕН. Политиците на които АЗ съм началника ми показват среден пръст. Парламента, на които АЗ съм началника се държат като клоуни. Премиера на който АЗ съм началника взима решения за които дори не казва кой му ги е подшушнал.

Ама пълно е с магарета които са навити да носят товара. Ами да го носят, аз не съм навит.
                  НЕ, НЕ и НЕ...ти обърна разговора и метафората в съвсем друга посока. Приказката тръгна от разпределението на парите,...а те не са равномерно разпределени (както беше при "лошият" социализъм) и от там идват всички сътресения в обществото- както у нас, така вече и по света! Що се касае до това, които са "опорите" на едно общество- ами ще ти кажа- точно тези дето дефакто работят, тези които дефакто изкарват БВП-то, точно те в същото време най-малко получават! Е това е истината! И ето тук сработва метафората за "гредата и равномерно разпределеният товар"!
                  Не се обиждайте, но всички тука дето по цял цъкате копчета и "правите пари", точно вие изобщо НЕ работите, в нормалният смисъл на думата, защото нищо, абсолютно нищо НЕ създавате- нито стока, нито услуга! Ще отречеш ли??? Не вярвам!

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
                    Той не излиза - той се катери

Дано не иска да застреля някой, виж как държи свободната ръка, като каубоец
                    Това дали не е някакъв монтаж все пак !?
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

мисля, че вече на колегата ти отговорих, ако няма греда (т.е. общество), ще имаме две голи опори, които по никакъв начин не се "свързват", не "комуникират", между тях няма връзка! Разбирам ти метафората и на къде биеш, но тя тук е неуместна.
                      Ако приемем системата "греда-опори" за държавата, то без "гредата", т.е. обещството, хората, то няма да имаме държава, а само множество от самостоятелни "бойни единици"!
                      Не си прав...по никакъв начин, да разсъждаваш толкова тесногръдо!
                      Обществото всъщност е опората. Обществото обаче е разделено, от тук множество опори. Гредата е държавата и дори държавността. Тежестта е как се разпределя тежестта между разделеното общество така че гредата да не се строши. В момента тежестта я носи само една опора - 2,5 милиона работещи инициативни българи. Те биват товарени като магарета, защото са си магарета

и не могат да се разберат да кажат - Айде стига толкова, що аз ще плащам 50% от парите си като данъци пък МТЕЛ например ще плаща само 10%. Що аз ще плащам 50% от парите си като данъци пък разни олигарси ще ги прибират през държавни поръчки. Що аз ще давам на държавата, защо ще държа гредата след като от тази греда до мен почти нищо не стига - полицията се занимава с подслушване, шантажи и поддържане на олигархията, съда не съди право и бързо, държавната администрация се назначава по роднинство и партиина лоялност, а не с оглед на това да ми е полезна на МЕН. Политиците на които АЗ съм началника ми показват среден пръст. Парламента, на които АЗ съм началника се държат като клоуни. Премиера на който АЗ съм началника взима решения за които дори не казва кой му ги е подшушнал.

Ама пълно е с магарета които са навити да носят товара. Ами да го носят, аз не съм навит.

Коментар

• Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнение
                        в тази игра на опора и греда изтърваш най тънкия момент и умишлено го скатаваш.говориш за гредата и разпределението на благините които трябва да получава без да върши работа.в случая работа върши опората и трябва ли по равно да награждаваме усилието на опората и гредата.ти опора ли си или греда.защото ако си от страната на гредата ще те разбера защо гледаш все в паничката на опората
                        мисля, че вече на колегата ти отговорих, ако няма греда (т.е. общество), ще имаме две голи опори, които по никакъв начин не се "свързват", не "комуникират", между тях няма връзка! Разбирам ти метафората и на къде биеш, но тя тук е неуместна.
                        Ако приемем системата "греда-опори" за държавата, то без "гредата", т.е. обещството, хората, то няма да имаме държава, а само множество от самостоятелни "бойни единици"!
                        Не си прав...по никакъв начин, да разсъждаваш толкова тесногръдо!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                          Ма го засука и ти. Нагоре или надоле ???

Идвай у политиката, комуняците пак ЛЪЖАТ !!!
                          В момента протакането работи и срещу БСП и срещу ГЕРБ, така че аз поне нямам нищо против да се протакат нещата

Коментар

• Иначе си мисля, че златото е буфер, дето обира “излишните” пари. Ако няма растеж и възможност за печалба, парите отиват там за да материализират стойност, при несигурност и старх от инфлация - също. Ако има възможност за растеж, парите излизат от буфера. Значи двата фактора за цената ще са растежа и излишните парите в наличност, при условия за ръст.

Мога да потвърдя това твое твърдение с едно наблюдение:
                            Забелязъл съм, че ако фючърсите на E-mini направят дневно изменение в цената +0.30% и в същото време изтъргуваните контракти са повече от среднотъргуваните за 5 и 20 дни - цената на златото пада.

Коментар

А за съндъците и за гредата, колкото опорни точки има гредата на толкова колони един върху друг съндъците, като всяка колона от съндъци е върху дадена опорна точка на гредата. Ако се опира на две места гредата то две колони от по пет съндъка, ако се опира на три места три колони, ако гредата е на земята то съндъците може просто да са равномерно по нея.
                              Ма го засука и ти. Нагоре или надоле ???

Идвай у политиката, комуняците пак ЛЪЖАТ !!!
                              Баба ме научи на много неща.
                              tnm

Коментар

• Много се е разбунил кошерът.
                                За ТА- гледам графиките, и не ми харесват.
                                На седмична има един минимум на RSI20 докъм 25 и тръгна нагоре, MACD казва за нагоре, МА 20 е надолу и нещо цената не може да я прескочи, Fibo. Retr. 38.2 (дъно 250) е 1290 и подпира засега, Fibo. Fan 50 също подпира. Следващо ниво Fibo. Retr. 50 е 1090.
                                На месечна казва за надолу.

Иначе си мисля, че златото е буфер, дето обира “излишните” пари. Ако няма растеж и възможност за печалба, парите отиват там за да материализират стойност, при несигурност и старх от инфлация - също. Ако има възможност за растеж, парите излизат от буфера. Значи двата фактора за цената ще са растежа и излишните парите в наличност, при условия за ръст. Ако тогава емисионните банки изтеглят И пари от оборот става голям “цирк” и набалбукване за “златарите” и спекулантите дето искат да продават. Номерът в цялата история е, че цената може да се диктува от емисионните банки, а докъде ще я свалят...?
                                Last edited by citizen_bg; 04.10.2013, 20:25.

Коментар

Working...
                                X