IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mos70 Разгледай мнение
    Приятел, като ти гледам ника (88), когато аз съм вземал изпити по съпромат, ти още си не си бил роден!
    Като концентрираш сандъците върху опорите....просто няма да имаш нужда от греда (общество) става...ако се върнем по пещерите!
    в тази игра на опора и греда изтърваш най тънкия момент и умишлено го скатаваш.говориш за гредата и разпределението на благините които трябва да получава без да върши работа.в случая работа върши опората и трябва ли по равно да награждаваме усилието на опората и гредата.ти опора ли си или греда.защото ако си от страната на гредата ще те разбера защо гледаш все в паничката на опората

Коментар

Приятел, като ти гледам ника (88), когато аз съм вземал изпити по съпромат, ти още си минавал под масата!
      Като концентрираш сандъците върху опорите....просто няма да имаш нужда от греда (общество) става...ако се върнем по пещерите!
      И номера на ника ми как влияе на законите на статиката или на задачите от съпромата? Ако твърдиш, че съм казал нещо грешно или невярно - посочи ми грешката. Ще ти се извиня. Спирам да ти отговарям. Не виждам нищо полезно в тази дискусия.

Коментар

Мислиш ли, че навсяка цена трябва да печелиш "милиарди", и това ли е смисъла на твоят живот? И като ги спечелиш тези "милиарди" ще се почувстваш по-значим ли, по щастлив ли?

Що се касае до гредата ще ти кажа, ако все още се интересуваш.
        • Ако сандъците ги разпределиш равномерно, по цялата дължина на гредата, то в нея ще възникне възможно най-малкото напрежение от този товар (ако се изразя по-най-простия начин, за да разбереш)
        • Ако сандъците ги концентрираш в 2-3 точки, или направо в средата, то в гредата ще възникне най-голямото възможно напрежение от този товар, а пък ако гредата е прекалено слаба, тя просто....ще се счупи!

Какъв е извода за гредата- равномерно разпределеният товар, води до най-малкото напрежение в системата!

Сега, този пример да го прехвърлим върху икономиката и парите. Ако гредата я заместим най-общо с обществото, а товара- с парите. То в обществото ще има най-малко напрежение, ако парите са равномерно разпределени (социализма), и най-високо напрежение, ако парите са концентрирани в отделни хора (неолибералният капитализъм)! Едва ли ще оспориш този факт! Както казах обаче, високото напрежение в системата, при продължаваща нарастваща концентрация на товара в отделни точки, може (и ще доведе) до....счупване, срив на системата!

Значи за да се свали напрежението в системата е нужно...преразпределяне на товара и/или предварително напрягане на гредата (системата). Но не смятам и това да тръгвам да обяснявам с примери от механиката, защото мисля, че е излишно.
        ............
        Примера беше реплика на това изказване:
        Първоначално изпратено от panterata na pop folka
        лихвата е тази която коригира финансовите потоци от една система към друга,но те не се губят.едни стават по бедни ----други по богати.но развитието не спира. не чети книгите дето пишат какво ли не но не и цялата истина

Ами аз твърдя, че "развитието" спира...защото системата се чупи....което и наблюдаваме в глобален план!
        аз мисля че не си прав и ще ти кажа защо.ти си специалист инженер с три висши образования------инвестирал си време ,нерви,пари ,за да станеш това което си----.та въпроса ми е------трябва ли ти и манго от махалата да се радвате на равни пари------на него раздадени при теб отработени.-----за да няма дисбаланси и клона да не се счупи

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          А за съндъците и за гредата, колкото опорни точки има гредата на толкова колони един върху друг съндъците, като всяка колона от съндъци е върху дадена опорна точка на гредата. Ако се опира на две места гредата то две колони от по пет съндъка, ако се опира на три места три колони, ако гредата е на земята то съндъците може просто да са равномерно по нея.
          Обсолютно точно и коректно. За да бъда коректен трябва да уточня, че разглеждам частен случай за разпределяне товар на греда на две опори.

Коментар

• Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнение
            Грешиш - точно ако концентрираш сандъците в 2 точки, по 5 един върху друг точно над двете опори на гредата - тогава напрежението ще е най-малко. Има една дисциплина "Съпротивление на материалите", изучава се в механотехникумите и технически университети - казват и още Съпромат. Провери в някой учебник по Съпромат и ще разбереш къде ти е грешката.
            Приятел, като ти гледам ника (88), когато аз съм вземал изпити по съпромат, ти още си не си бил роден!

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
              От всичко може да се губи!
              Включително и злато!
              Дали ще печелиш или губиш - това зависи от инвеститора не от инвестицията!
              Зависи от инвеститора, ако има шанс инвестицията да е печеливша. Когато тренда е все надолу си зависи от инвестицията и ако е нормален инвеститор да се е отървал отдавна от тази "инвестиция" със силна отрицателна доходност.

Коментар

• А за съндъците и за гредата, колкото опорни точки има гредата на толкова колони един върху друг съндъците, като всяка колона от съндъци е върху дадена опорна точка на гредата. Ако се опира на две места гредата то две колони от по пет съндъка, ако се опира на три места три колони, ако гредата е на земята то съндъците може просто да са равномерно по нея.

Коментар

• Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнение

.. ако концентрираш сандъците в 2 точки, по 5 един върху друг точно над двете опори на гредата - тогава напрежението ще е най-малко. Има една дисциплина "Съпротивление на материалите", изучава се в механотехникумите и технически университети - казват и още Съпромат.
                  Къде видяхте стьлбове? За мене - гредата е кил на кораб в океана. Съпроматът какво казва в този случай?

Изобщо с тая греда доникъде няма да се докара, защото всеки я вижда от различен ъгъл.
                  Last edited by verimg; 04.10.2013, 17:15.

Коментар

Аз не спекулирам с физическо - можеш ли да си го представиш това?
                    Не го купувам сутрин - да чакам да мръдне с $5 и да тичам да го продавам...
                    Спреда е висок ако не знаеш от къде да купуваш...
                    Е то като не спекулираш не значи че не губиш. Ако ти потрябват пари и решиш да го продадеш сега ще вземеш по-малко отколкото преди една година и много по-малко отколкото преди две години. И е напълно възможно догодина да е по-малко отколкото тази година.

Коментар

АДСКИ се съмнявам, че си 15 години на тези пазари!
                      Защото аз съм вече от толкова МНОГО време! Реално!

Ти не схвана ли вече, че освен електронната търговия/спекулация - аз имам и физическо?
                      Което не зависи от никакви маржини и манипулации
                      Е то и от физическото губиш даже повече - защото там спреда е доста по-висок.

Коментар

• Мос, ще се опитам да ти отговоря, дано само не разчетеш отговора ми като дребно заяждане:

"Мислиш ли, че навсяка цена трябва да печелиш "милиарди", и това ли е смисъла на твоят живот? И като ги спечелиш тези "милиарди" ще се почувстваш по-значим ли, по щастлив ли?"

Не мисля, че трябва да печеля милиарди, но целта на търговията ми е да печеля пари. Не търгувам за хоби. Ако си търся хоби, ще си намеря някое по-евтино.
                        Парите не са смисъла на живота ми, но да имам достатъчно за да се чувствам добре е една от целите ми.
                        Ако спечеля милиарди няма да се чувствам по значим или по-щастлив но определено ще изпитвам някакво задоволство.

"Ако сандъците ги разпределиш равномерно, по цялата дължина на гредата, то в нея ще възникне възможно най-малкото напрежение от този товар (ако се изразя по-най-простия начин, за да разбереш)[*]Ако сандъците ги концентрираш в 2-3 точки, или направо в средата, то в гредата ще възникне най-голямото възможно напрежение от този товар, а пък ако гредата е прекалено слаба, тя просто....ще се счупи!"

Грешиш - точно ако концентрираш сандъците в 2 точки, по 5 един върху друг точно над двете опори на гредата - тогава напрежението ще е най-малко. Има една дисциплина "Съпротивление на материалите", изучава се в механотехникумите и технически университети - казват и още Съпромат. Провери в някой учебник по Съпромат и ще разбереш къде ти е грешката.

От тук мисля, че няма смисъл да коментирам аналогията която правиш между товара на гредата и финансовите ресурси на обществото.

И примера ти мисля, че не е от механиката както твърдиш а е от статиката, ама може и да греша

"Ами аз твърдя, че "развитието" спира...защото системата се чупи....което и наблюдаваме в глобален план!"

Не си единствения дето твърди, че развитието спира. Ама има и още толкова дето твърдят, че пък се ускорява. Аз на развитието не мога да влияя. Какво то е, такова.

Коментар

Ами да си видиш стойността на пророчествата - и пукната стотинка не струват
                          Аз се обзалагам на пазара

Колко време си даваш до като нулираш сметката. Според мен няма да как да избуташ над 3 месеца без да довнасяш

Пък аз вече 15 години съм на тези пазари.

Коментар

• Само, че.... златото има едно много важно свойство. Не може да хиперинфлира. Ако имаш евро, долари и йени(примерно), която и от тези валути ако бъде засегната от хиперинфлация, губиш. Ако си в злато, няма да забогатееш, но няма и да загубиш нищо. Златото не си увеличава цената, не разбирате ли?....

За задачата на mos70.... Най-малко ще се огъне гредата, ако разделим сандъците на две равни бройки, които ги поставим върху гредата, там където тя е подпряна на двете странични подпори, т.е. в двата края на гредата
                            Разбираш ли?.... Нещо като УСА-СССР. Всъщност по време на студената война, човечеството беше в най-мирния си период в цялата си история, колкото и странно да изглежда на пръв поглед.

Коментар

Я, листи назад в форума - преди време си говорихме пак за реалности!
                              В твоята реалност се срива, ама в моята е в 13 годишен ВЪЗХОДЯЩ тренд - с манипулирана изкуствено скалъпена, корекция в момента

"най-вероятно ще продължи да се срива още 5-10 години." - Ще се обзаложиш ли на това?

Що да се обзалагам, ти нали се обзалагаш с пазара той ти взима парите, няма смисъл и на мен да ми плащаш за твоите грешки

Коментар

Мани ме мене сега - аз съм 300000000000000000000000000000000000000000% загуба
                                Я кажи ти, твоята реалност каква е
                                Няма моя реалност има една реалност. И в нея златото се срива вече две години и най-вероятно ще продължи да се срива още 5-10 години.

Коментар

Working...
                                X