IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [QUOTE=Hunter of fools;1059512681] В неговите представи ние сме тези, които докараха световната икономика и финанси до колапс - което АБСОЛЮТНО не е вярно!

Thank you people, thank you, thank you!!! Ама ако знаеш само как ми вдигна самочувствието, че и аз мога да правя такива неща То верно, че съм си голям срутник, ама да срутя финансите на света - не знаех, че съм толкоз талантлив
    Или пък, може да съм се подценявал?

Коментар

• Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнение
      ....и как като науча тази връзка ще спечеля повече "гадни, мръсни, книжни" пари, без покритие, нищо неструващи и т.н. и т.н. Важното е да са много пари - милиарди, трилиони - па ако ще и да са виетнамски донги.
      Мислиш ли, че навсяка цена трябва да печелиш "милиарди", и това ли е смисъла на твоят живот? И като ги спечелиш тези "милиарди" ще се почувстваш по-значим ли, по щастлив ли?

Що се касае до гредата ще ти кажа, ако все още се интересуваш.
      • Ако сандъците ги разпределиш равномерно, по цялата дължина на гредата, то в нея ще възникне възможно най-малкото напрежение от този товар (ако се изразя по-най-простия начин, за да разбереш)
      • Ако сандъците ги концентрираш в 2-3 точки, или направо в средата, то в гредата ще възникне най-голямото възможно напрежение от този товар, а пък ако гредата е прекалено слаба, тя просто....ще се счупи!

Какъв е извода за гредата- равномерно разпределеният товар, води до най-малкото напрежение в системата!

Сега, този пример да го прехвърлим върху икономиката и парите. Ако гредата я заместим най-общо с обществото, а товара- с парите. То в обществото ще има най-малко напрежение, ако парите са равномерно разпределени (социализма), и най-високо напрежение, ако парите са концентрирани в отделни хора (неолибералният капитализъм)! Едва ли ще оспориш този факт! Както казах обаче, високото напрежение в системата, при продължаваща нарастваща концентрация на товара в отделни точки, може (и ще доведе) до....счупване, срив на системата!

Значи за да се свали напрежението в системата е нужно...преразпределяне на товара и/или предварително напрягане на гредата (системата). Но не смятам и това да тръгвам да обяснявам с примери от механиката, защото мисля, че е излишно.
      ............
      Примера беше реплика на това изказване:
      Първоначално изпратено от panterata na pop folka
      лихвата е тази която коригира финансовите потоци от една система към друга,но те не се губят.едни стават по бедни ----други по богати.но развитието не спира. не чети книгите дето пишат какво ли не но не и цялата истина

Ами аз твърдя, че "развитието" спира...защото системата се чупи....което и наблюдаваме в глобален план!

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
        Подозирам, че се опитва да каже, колко са опасни дисбалансите в икономиката...
        Но много други неща в дълбочина не знае и не разбира, за това изхожда и с такива примери. Обяснява ги в контекста на неговата реалност и знания....
        Добре, но точно от дисбалансите печелят спекулантите. Точно дисбаланса между търсене и предлагане на даден актив поражда движението в цената му. Откриването на причините за това търсене и предлагане не е задача на трейдъра. Той просто трябва да забележи този дисбаланс и да го търгува с цел да направи пари. Ако това е несъвместимо с морала му, етиката му и т.н. - да си намери друго занимание, ще му излезе по-евтино.

Коментар

• Първоначално изпратено от mos70 Разгледай мнение
          Мда... И това какво отношение има към въпроса?
          Както е да е....пропусна да научиш нещо полезно, което косвено обяснява защо се стигна до този глобален финансов срив...
          Добре, хайде остави го сега ловеца на мира, но моля, те ми обясни каква връзката между 10 сандъка и глобалния финансов срив (каквото и да значи това нещо) и как като науча тази връзка ще спечеля повече "гадни, мръсни, книжни" пари, без покритие, нищо неструващи и т.н. и т.н. Важното е да са много пари - милиарди, трилиони - па ако ще и да са виетнамски донги.

Коментар

Както е да е....пропусна да научиш нещо полезно, което косвено обяснява защо се стигна до този глобален финансов срив...
            човека ти даде отговора.кое не ти хареса

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
              НА!

http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&...,d.Yms&cad=rjt

Много знаеш...
              Голям инженер си!
              Стига си тролвал!

Коментар

Е те точно заради такова "правене на пари", целият свят е на тоя хал!
                Без да "правиш" нещо, няма как да "правиш" пари, и това да продължава безкрайно!
                Ами аз се занимавам с трейдинг. Да ли е честно, справедливо и т.н. тези определения нямат абсолютно никакво значение за сметката ми и от там за начина ми на живот. Докато нещата се получават ще гледам да си взема максимума. Това е.

Коментар

• [QUOTE=mos70;1059512620]
                  Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнение

Абе за какви усилия ми говориш? Имаш 10 сандъка, които просто трябва да се разположат върху гредата (да речем, че ги складираш, ако това ще ти помогне)! Няма други условия! Въпроса е простичък- как ще ги разположиш товарите, като преценката как- е твоя!
                  Ами вдигането на сандъците и поставянето им на гредата според теб не изискват ли усилие? Та за такова усилие ти говоря.

Коментар

Без да "правиш" нещо, няма как да "правиш" пари, и това да продължава безкрайно!
                    да живее пролетариата.братя на оръжие-----да изметен боклука и да вземем оръжията на труда и всички на нивата.........този форум ми е много интересно какво правиш тука.не ти допада идеята а си в играта------или това е идеологичен шпионаж

Коментар

• Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнение
                      Да ходи на майната си - не ме интересува - интересува ме да има големи насочени движения. Ако ги има и съм достатъчно добър да разчета графиките - ще направя пари. Това е.

Коментар

• [QUOTE=Teo88;1059512612]
                        Първоначално изпратено от mos70 Разгледай мнение

Сега - гредата пак си носи товар - собственото си тегло - така, че сори ама този аргумент не върви.

Казах ти, че не формулираш коректно задачата: къде в условието ти се съдържа задължителното условие товара да бъде на гредата???
                        Ако сега го формулираш това задължително условие без да уточняваш трябва ли да издържи товара гредата - отговора ми е: задачата има безброй много решения и всяка конфигурация на товара върху гредата е вярно решение но не единствено. Аз ще разположа товара така, че да ми струва най-малко усилие и ресурси.

И извинявай ама наистина не виждам в решението на тази задача причинно-следствената връзка с цената на златото
                        Абе за какви усилия ми говориш? Имаш 10 сандъка, които просто трябва да се разположат върху гредата (да речем, че ги складираш, ако това ще ти помогне)! Няма други условия! Въпроса е простичък- как ще ги разположиш товарите, като преценката как- е твоя!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Не че искам да обидя някого, ама разглеждащите златото като дългосрочна инвестиция са пълни идиоти. Само златен талибан може да е готов да загуби 80% от парите си само че да държи някакъв скапан метал.
                          Честно казано въобще не ме вълнува златото накъде ще върви. Интересува ме да има движение на цената за да мога да го търгувам. Аз не печеля пари от това дали ще поскъпва или ще се обезценява - печеля от движението на цената. Като няма движение - седя и гледам жално. Та наистина от гледна точка на трейдинга и правенето на пари не разбирам защо са тези спорове къде ще ходи цената. Да ходи на майната си - не ме интересува - интересува ме да има големи насочени движения. Ако ги има и съм достатъчно добър да разчета графиките - ще направя пари. Това е.

Коментар

• [QUOTE=mos70;1059512615]
                            Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнение

Абе винаги ли толкова философстваш, без реално да казваш нещо!?

Можеш ли да отговориш на този, толкова простичък въпрос?
                            ти ако на това казваш нищо значи с теб няма смисъл да се общува защото мнението на другия за теб няма значение.ок поставяй си задачки решавай си ги--------за теб си си прав,какво те интересува мнението ми.

Коментар

Отговори ми и ще разбереш!
                              отговорих ти айде сега ти кажи твоята версия.а примера ти с гредата в случая трябваше да го формулираш не като греда а плоска кръгла повърхност и в центъра и отдолу стабилна подпора.в този случай колкото и сандъците да слагаш в средата системата няма се пречупи.-------закони на физиката

Коментар

• [QUOTE=panterata na pop folka;1059512607]
                                Първоначално изпратено от mos70 Разгледай мнение

а като отидеш навън и печелиш по 5000 евро примерно си моряк защо не си мислиш че това разтоварва системата,както и че продавачката тука взема 400 лева ,а в германия примерно 2000 евро.работата е една и съща цените са равни---------ето така се разтоварва системата на парите ----------осигурява се стандарт в дадени държави за сметка на други--------тези пари не се складират в бункери
                                Абе винаги ли толкова философстваш, без реално да казваш нещо!?

Можеш ли да отговориш на този, толкова простичък въпрос?

Коментар

Working...
                                X