IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    ?!?!
    Аз до четвъртък, на златото сигурно ще съм минал през две къси и три дълги или обратното.
    Има подкрепа на 1250 - сигурно ще я тества.... а за по късно... ще видим - както викаш

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Не ме вкарвай във вашия кръг на празнодумците с ценови хоризонт от 10 години.
    Молим,молим - твойте и на родиоточката, локуми са празнодумни!

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    ФЕД не може да прескочи толкова много нива в байъса си. Той сега им е довиш плюс QE. първо трябва да го сменят на неутрален и да намалят с малко QE. След това да кажат дата за приключване на QE, но да останат неутрални за лихвите и чак след това могат да променят лихвения си байс на хоукиш. това е поне 1 година заседания.
    Аман от глупаци!

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools Разгледай мнение

Радиоточката - Абе ти и анона, гледам ти приглася частично.... Що не звъннете на разните там, телевизионни врачки?
      Мяркал съм такива - не знам по кой канал - гледат, баят и т н на едни такива огньове, боб ръсят и знам ли още какво
      Смятам, че те ще знаят много повече по тези въпроси от вас!
      А и съм убеден, че ще познаят повече от вас!
      Не знам дали Анона и Ровновесния са врачки, но ти определено удари голЕма греда със златото! Гледам ти ника и подписа и се чудя кога ще изловиш най-големия глупак в свое лице?
      Last edited by Лорда; 13.10.2013, 16:00.

Коментар

Радиоточката - Абе ти и анона, гледам ти приглася частично.... Що не звъннете на разните там, телевизионни врачки?
        Мяркал съм такива - не знам по кой канал - гледат, баят и т н на едни такива огньове, боб ръсят и знам ли още какво
        ?!?!
        Аз до четвъртък, на златото сигурно ще съм минал през две къси и три дълги или обратното .

Не ме вкарвай във вашия кръг на празнодумците с ценови хоризонт от 10 години.

Коментар

Мяркал съм такива - не знам по кой канал - гледат, бая и т н на едни такива огньове, боб ръсят и знам ли още какво
          17 е в четвъртък - имаш още четири дена и половина да се отървеш от златото си След това пак ще можеш но на значително по-ниска цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Така че рационалното действие е човек да се отърве от златото когато и последния шанс за черен лебед изчезне. това ще се случи в момента в който подпишат сделка за дълга.

Аман от глупаци!

Коментар

ФЕД не може да прескочи толкова много нива в байъса си.
              Той сега им е довиш плюс QE. първо трябва да го сменят на неутрален и да намалят с малко QE. След това да кажат дата за приключване на QE, но да останат неутрални за лихвите и чак след това могат да променят лихвения си байс на хоукиш. това е поне 1 година заседания.

Както и да е.
              Ще видим какво ще стане.

Аз се чудя днес как да се играе златото, ако не се появят нови събития до отварянето на пазарите. А и както в САЩ банките почиват, ще има голяма волатилност.
              Нещо ми намирисва на първоначално покачване с 1-2% и последващо сгромолясване с 5%.
              В момента в който официално сключат сделка за тавана на дълга и златото ще се срине. С колко нямам идея, може с 1% може и с 20%. В следващите месеци че и години няма да има друг катализатор за повишаване на цената на златото. Републиканците повече няма да допуснат тази брутална грешка да изнудват Обама, сега това "отлагане" е просто шанс ад излезат с някакво достойнство от тази голяма каша която сами забъркаха и която им срива рейтинга. Още един такъв епизод и шанса да спечелят междинните избори догодина ще се стопят като ланския сняг. ФЕД очевидно ще продължи с досегашната си политика, така че и тук никаква криза не може да стане, Берлускони вече ог махнаха от политиката в Европа, така че най-голямата, макар и малко вероятна, опасност за криза в Еврозоната изчезна. Китайската икономика спря намаляването на темповете си на растеж и всъщност изглежда че почва леко оживление, така че и от тази страна на пасифика няма опасност. Япония провежда ултраекспанзионистична политика.

Така че рационалното действие е човек да се отърве от златото когато и последния шанс за черен лебед изчезне. това ще се случи в момента в който подпишат сделка за дълга.

Коментар

централните банки работят с бъдещи нива - обикновено две и тригодишни. това че в момента е пределно ясно че нямат инфлация не означава че след три години няма да имат. Така че ще им се вържат.
                ФЕД не може да прескочи толкова много нива в байъса си.
                Той сега им е довиш плюс QE. първо трябва да го сменят на неутрален и да намалят с малко QE. След това да кажат дата за приключване на QE, но да останат неутрални за лихвите и чак след това могат да променят лихвения си байс на хоукиш. това е поне 1 година заседания.

Както и да е.
                Ще видим какво ще стане.

Аз се чудя днес как да се играе златото, ако не се появят нови събития до отварянето на пазарите. А и както в САЩ банките почиват, ще има голяма волатилност.
                Нещо ми намирисва на първоначално покачване с 1-2% и последващо сгромолясване с 5%.

Коментар

Е, че нали целият свят вижда, че са в дисинфлация, клоняща към дефлация. Кой ще им се върже?

А и поемането на такъв ангажимент и последващото му отричане е доста дискредитиращо за ФЕД. Затова е по-добре да се дискредитират политиците.
                  централните банки работят с бъдещи нива - обикновено две и тригодишни. това че в момента е пределно ясно че нямат инфлация не означава че след три години няма да имат. Така че ще им се вържат.

но честно казано не виждам причина и това да правят - те лихвите им вече се качват и цените на дълга им падат и без това. Съвсем спокойно могат да оставят всичките им държатели на дълг да наблюдават как цените му се сриват. Защо да премахват нисколихвения си дълг, ако за това се налага в бъдеще да емитират високолихвен.

така че като цяло не мисля че има някаква конспирация, на тях просто не им пука за дълга им. Все пак при 1% лихва и 90% дълг към БВП за плащане на лихвите отиват 0,9% от БВП. Ако вземем за пример държава с 30% но с 5% лихва то на този малък дълг тази държава ще плаща 1,5% от БВП.

Ако разглеждаме настоящите допускания за 1% и 2,5% реален ръст, то тези 1% лихва по американския дълг през следващите 3 години ще носят реална доходност от 2,5% за американското правителство. САЩ реално печели от дълга си, правят кери трейд със собствената си икономика така да се каже. За това и намирам за доста странни тези неща за фалити, невъзможност за плащане и така нататък. Аналогична ситуация ще е в България някой да вземе кредит на 2,5% да го сложи на депозит на 5%. И съседите му, пък и жена му, да почнат да приказват как е силно задлъжнял и ще фалира

Коментар

Не виждам защо трябва да правят някакви сложни сценарии заплашващи кредитоспособността им.
                    Как се заплашва тази кредитоспособност, ако ще да им свалят и 5 степени кредитния рейтинг?
                    Ако няма кой да им купува дълг няколко месеца, ФЕД ще обяви, че вместо по 85 милиарда, ще изкупува по 100, 200 или колкото трябва милиарда на месец.
                    Първоначално доларът ще падне значително, но световният консуматор не го бърка това, дори ще е добре за износа му.
                    След решаването на политическите проблеми, светът отново ще се върне в старото си русло, но с вече преразпределн дълг.

Коментар

Не виждам защо трябва да правят някакви сложни сценарии заплашващи кредитоспособността им, като е достатъчно ако искат да си изкупят евтино дълга да сложат в следващото изказване на ФЕД едно изречение че вече се притесняват от инфлацията. Това ще срине цената на облигациите им, но без да се отразява по никакъв начин на кредитния им рейтинг и пак ще могат да си купят евтино, поне 10, ако не и 20% отдолу за дългосрочните облигации. В следващото изявление пропускат това за инфлацията и готово.
                      Е, че нали целият свят вижда, че са в дисинфлация, клоняща към дефлация. Кой ще им се върже?

А и поемането на такъв ангажимент и последващото му отричане е доста дискредитиращо за ФЕД. Затова е по-добре да се дискредитират политиците.

Коментар

Лесно мога да видя че златото на 31.12.2012 е било 1662 а сега е 1271.
                        Лелееееее,направо ша съ стресирам след малко
                        Аз на 30.12.2012 си купих първото и единствено злато в живота!
                        И сега.... като ми го пресметна и каза това..... Аууууууууууу - аз май съм загубил 30%
                        Ще отида да го полея с една биричка на терасата - много тъжна новина
                        Аман от глупаци!

Коментар

Разбира се, че сегашните събития не са проблем на САЩ, а на останалия свят.
                          Докато доларът е световна валута и си имат ФЕД, то САЩ нямат никакъв проблем.
                          А доларът ще бъде световна валута, докато САЩ са световния консуматор.
                          Когато в света се появи друга толкова консумираща държава, тогава бих си променил мнението.
                          Разни врели-некипели за Китай и юана са напълно безпочвени.

Последната седмица ми се върти една конспиративна идея в главата. В момента ФЕД и частните интереси зад него държат около 60% от американския дълг, а притежанието на голям дълг от Китай прави донякъде зависима монетарната и фискалната политика на САЩ. Което пък влияе и на геополитическите им мераци.

Та си мисля и ми се струва вече доста вероятно, ставащото в момента в САЩ да е добре режисиран сценарий. Правят така, че до края на октомври САЩ обявява технически фалит, ДЦК падат рязко и ФЕД ги изкупува на безценица. Така частните интереси зад ФЕД ще държат дори повече от 80% от държавния дълг, т.е. дългът на САЩ ще стане един вид вътрешен. Икономиката на САЩ ще издържи краткосрочно (3-4 месеца) доходност по 10 годишни ДЦК дори до 10%.
                          След това се решава политическия проблем, ДЦК отново падат на 1-2% доходност, но вече с нов притежател, който е вътрешен за САЩ.
                          Не виждам защо трябва да правят някакви сложни сценарии заплашващи кредитоспособността им, като е достатъчно ако искат да си изкупят евтино дълга да сложат в следващото изказване на ФЕД едно изречение че вече се притесняват от инфлацията. Това ще срине цената на облигациите им, но без да се отразява по никакъв начин на кредитния им рейтинг и пак ще могат да си купят евтино, поне 10, ако не и 20% отдолу за дългосрочните облигации. В следващото изявление пропускат това за инфлацията и готово.

Коментар

Сигурно е и много добре диверсифициран с някой взаимни фондове?
                            Друго имаш ли в портфейла си?
                            Някакъв друг вид и тип актив?
                            Имам късо сребро. Но доста малко като процент и не влияе кой знае колко. Аз харесвам акции, не ми трябва да си губя времето в други активи.

Коментар

Никакъв фалит не са. Това са политически проблеми там - не са фискални.

.........................................

САЩ са супер сила. Единствената супер сила. Има там някакви невротици на които постоянно им се привиждат кризи, разпад и така нат. но то това е част от човешката природа. Има си едни 10-15% от населението които изпитват ужас от самия живот и за да си оправдаят собствения си екзистенциален страх от живота си измислят апокалиптични сценарии, чрез които страхливостта им да изглежда рационална.
                              Разбира се, че сегашните събития не са проблем на САЩ, а на останалия свят.
                              Докато доларът е световна валута и си имат ФЕД, то САЩ нямат никакъв проблем.
                              А доларът ще бъде световна валута, докато САЩ са световния консуматор.
                              Когато в света се появи друга толкова консумираща държава, тогава бих си променил мнението.
                              Разни врели-некипели за Китай и юана са напълно безпочвени.

Последната седмица ми се върти една конспиративна идея в главата. В момента ФЕД и частните интереси зад него държат около 60% от американския дълг, а притежанието на голям дълг от Китай прави донякъде зависима монетарната и фискалната политика на САЩ. Което пък влияе и на геополитическите им мераци.

Та си мисля и ми се струва вече доста вероятно, ставащото в момента в САЩ да е добре режисиран сценарий. Правят така, че до края на октомври САЩ обявява технически фалит, ДЦК падат рязко и ФЕД ги изкупува на безценица. Така частните интереси зад ФЕД ще държат дори повече от 80% от държавния дълг, т.е. дългът на САЩ ще стане един вид вътрешен. Икономиката на САЩ ще издържи краткосрочно (3-4 месеца) доходност по 10 годишни ДЦК дори до 10%.
                              След това се решава политическия проблем, ДЦК отново падат на 1-2% доходност, но вече с нов притежател, който е вътрешен за САЩ.

Коментар

чужди акции, малко български акции
                                Сигурно е и много добре диверсифициран с някой взаимни фондове?
                                Друго имаш ли в портфейла си?
                                Някакъв друг вид и тип актив?
                                Аман от глупаци!

Коментар

Working...
                                X