IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Hunter of fools Разгледай мнение
    От какво те питам?
    От какво се състои този твой портфейл?
    чужди акции, малко български акции

Коментар

30000000000000000000000000000000000000000000000000 0000000000000000%
      Вечи ти го казах преди време
      Беше риторичен въпрос Лесно мога да видя че златото на 31.12.2012 е било 1662 а сега е 1271.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        колкото трябва, толкова е
        От какво те питам?
        От какво се състои този твой портфейл?
        Аман от глупаци!

Коментар

А целия ти портфейл - е ОТ?
          колкото трябва, толкова е

Коментар

Ти колко си - 30% надолу
            30000000000000000000000000000000000000000000000000 0000000000000000%
            Вечи ти го казах преди време
            Аман от глупаци!

Коментар

Аз съм 35% нагоре от началото на година, на целия ми портфейл. Ти колко си - 30% надолу
              А целия ти портфейл - е ОТ?
              Аман от глупаци!

Коментар

О,напротив!
                По голям от теб - трудно ще намеря
                Аз съм 35% нагоре от началото на година, на целия ми портфейл. Ти колко си - 30% надолу

Коментар

Май не върви много добре ловът на балъци, не искат ли вече да кълват на блесна
                  О,напротив!
                  По голям от теб - трудно ще намеря
                  Аман от глупаци!

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                    Кредиторите спрат ли им кранчето, почва тотално рязане по всички параграфи и някой хора държащи трилиони дълг ще държат хахартийки и от там домино ефекта. Втори вараинт ФЕД иде и почва масова монитазия >инфлация>хипер. Тук не си говорим за 30 милиарда а за 17 трилиона + 2 трилиона годишно дефицит и програмите на ФЕД се вливат
                    Китай от три трилиона, паркирани в кенеф облигации на САЩ - вече ги редуцираха до 1,3 трилиона.... Чистят си къщурката с максимална скорост...
                    В същото време са като прахосмукачка на физическо злато.
                    Аман от глупаци!

Коментар

Кои,бе кои хора? Кажи?
                      Ти много неща не си чул от последното десетилетие...
                      Тъй,тъй - това и от космоса е видно - от какво друго правиш?
                      Май не върви много добре ловът на балъци, не искат ли вече да кълват на блесна

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                        Това е 1 трилион дефицит = 1 трилион нов дълг. И сега тук си говорим мине ли 5-6% на шорт терма ДЦК те директно са свършили. Замисли се те взимат пари само за да подържат разходите си не говорим тук за ново. Те са си в технически фалит, ще дойде времето им дойде акъла и на инвестиротире и тогава какво правим. Ако бяха супер сила нещата щяха да бъдат други но уви. Ако не се страхува от вдигане на лихвите ФЕД нямаше да помпа ликвидност като замаени. Проблема е че вече нищо не помага и в един момент ще стане интересно.
                        Никакъв фалит не са. Това са политически проблеми там - не са фискални.

Ако САЩ имат желание да си плащат дълга е достатъчно просто да сложат един акциз на бензина на половината от този в Европа и само той ще им стига да си плащат всичките лихви по целия дълг, дори и лихвите да скочат тройно. Ако инфлацията пък вземе да се вдига се получава инфлационен данък. Приходите във фиска при инфлация нарастват. така реалните лихви които ще плаща американското правителство винаги ще са не повече от 0,5, 1%. Все едно дали номиналната лихва е 2% или 5%. А когато реалната лихва ти е около 0 няма как това доведе до проблем за фиска, ако номиналното ти БВП расте. А в САЩ номиналния БВП расте. като имаш 5% номинален ръст на БВП и дори 4% бюджетен дефицит, реалната тежест на дълга ти всъщност пада. въпреки че номиналната тежест расте.

САЩ са супер сила. Единствената супер сила. Има там някакви невротици на които постоянно им се привиждат кризи, разпад и така нат. но то това е част от човешката природа. Има си едни 10-15% от населението които изпитват ужас от самия живот и за да си оправдаят собствения си екзистенциален страх от живота си измислят апокалиптични сценарии, чрез които страхливостта им да изглежда рационална.

Коментар

ми купуват хората - не съм чул САЩ да имат проблеми с продаването на облигации.
                          Кои,бе кои хора? Кажи?
                          Ти много неща не си чул от последното десетилетие...

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Ми не правя пари от дълго злато - то не че и има начин да се прави от дълго злато - само загуби се трупат от там
                          Тъй,тъй - това и от космоса е видно - от какво друго правиш?
                          Аман от глупаци!

Коментар

Ми да, не си правил никога такива намеци - просто директно си го казваш. И като се има в предвид ника ти и основните ти интереси - очевидно ловиш балъци да купуват падащо злато
                            Продавайте!
                            Продавайте злато - веднага и безмерно!
                            И си купувайте само "сигурна доходност от ДЦК"
                            Аман от глупаци!

Коментар

точка!

продължат да си плащат по 2% - а-хъъъ и с какви пари?
                              тези които са ги купували - А те са? Кой купува?

Радиоточката - ти като си такъв математик и спец в финансите - от какво и с какво правиш пари,бе?
                              ми купуват хората - не съм чул САЩ да имат проблеми с продаването на облигации.

Ми не правя пари от дълго злато - то не че и има начин да се прави от дълго злато - само загуби се трупат от там

Коментар

Нищо подобно по всичките тези. Нещата са си едни и същи от много време. И цената на златото директно го показва. Вдигат се лихвите - пада златото. Точка - няма доказателство за никаква друга основна връзка.

какъв фалит - от значение за плащането са лихвите по вече издадени облигации, а не за нови такива. това че лихвата ще стане 5% няма да засегне плащанията на САЩ за вече издадените облигации на 2% - те ще продължат да си плащат по 2%. Просто тези които са ги купували ще реализират капиталова загуба. А дори на 1 трилион още да им се вдигне дълга то тези 3% отгоре са само 30 милиарда отгоре. ще се съгласиш че за икономика от 15 трилиона 30 милиарда не са кой знае колко много - още по-малко да се говори за фалит и така нат.
                                Това е 1 трилион дефицит = 1 трилион нов дълг. И сега тук си говорим мине ли 5-6% на шорт терма ДЦК те директно са свършили. Замисли се те взимат пари само за да подържат разходите си не говорим тук за ново. Те са си в технически фалит, ще дойде времето им дойде акъла и на инвестиротире и тогава какво правим. Ако бяха супер сила нещата щяха да бъдат други но уви. Ако не се страхува от вдигане на лихвите ФЕД нямаше да помпа ликвидност като замаени. Проблема е че вече нищо не помага и в един момент ще стане интересно.

Кредиторите спрат ли им кранчето, почва тотално рязане по всички параграфи и някой хора държащи трилиони дълг ще държат хахартийки и от там домино ефекта. Втори вараинт ФЕД иде и почва масова монитазия >инфлация>хипер. Тук не си говорим за 30 милиарда а за 17 трилиона + 2 трилиона годишно дефицит и програмите на ФЕД се вливат
                                Last edited by needtoknowmore; 13.10.2013, 14:26.
                                Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

Working...
                                X