IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
    Ами те в момента взимат на нула и дават на 4 и хората изнемогват. През 2007/8 пробваха да печелят като вдигнаха по тоз начин и не стана - сега пак ли ще има същия филм ? 4.5% по 10 годишните и розовия перид е GAME OVER
    хората да не са взимали кредити. преди 2008 взимаха на едро от други банки и мъни маркет фондове, сега се стремят да взимат от депозити и сметки. Повечето банки значително си намалиха зависимостта от краткосрочния пазар на едро.

А иначе ами за да има банки те трябва да печелят, а за де печелят трябва да купуват евтино и да продават по-скъпо. тяхната стока са парите, т.е. колкото по-евтино ги купуват и колкото по-скъпо ги продават толкова по-добре за тях. Единственото което ограничава цената на продажба е нуждата от достатъчен обем на продажби.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Банките печелят много яко когато кривата на доходността става по-стръмна. те взимат пари краткосрочно и ги инвестират дългосрочно. колкото по-голям е гапа между краткосрочните лихви и дългосрочните толкова по-висок им е нетния лихвен доход. А най-неприятното за банките е плоска крива на доходността, така носят риска от разликата в матуритета на пасивите и активите си и в същото време не печелят достатъчно от активите им. Така че и залога към банки е за по-стръмна крива, т.е. ниски краткосрочни лихви и високи дългосрочни. Точно това което ще се случи най-вероятно тази и следващата година.
      Ами те в момента взимат на нула и дават на 4 и хората изнемогват. През 2007/8 пробваха да печелят като вдигнаха по тоз начин и не стана - сега пак ли ще има същия филм ? 4.5% по 10 годишните и розовия перид е GAME OVER

Сам може си сметнеш на 17 трилиона колко ще им е на година само лихвичката ;-)
      Last edited by IvanG; 14.02.2014, 23:10.
      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

А не се ли замисли че като залагаш на качване на лихви играше против себе си щото си дълъг банки. Когато трежъритата почнат да изпускат парата и индексите омалеят, златото ще остане единствената алтернатива ...
        Банките печелят много яко когато кривата на доходността става по-стръмна. те взимат пари краткосрочно и ги инвестират дългосрочно. колкото по-голям е гапа между краткосрочните лихви и дългосрочните толкова по-висок им е нетния лихвен доход. А най-неприятното за банките е плоска крива на доходността, така носят риска от разликата в матуритета на пасивите и активите си и в същото време не печелят достатъчно от активите им. Така че и залога към банки е за по-стръмна крива, т.е. ниски краткосрочни лихви и високи дългосрочни. Точно това което ще се случи най-вероятно тази и следващата година.

Коментар

Напротив, да си шортил облигации и да си къс в злато е подобно. Все е залог за вдигане на лихвите. да си шортил облигации и да си дълъг в злато е залог за висока инфлация в САЩ и то доста висока - а аз не вярвам че такова нещо ще има.
          А не се ли замисли че като залагаш на качване на лихви играше против себе си щото си дълъг банки. Когато трежъритата почнат да изпускат парата и индексите омалеят, златото ще остане единствената алтернатива ...

Коментар

То да си шорт облигации или дълъг злато не е много различно. Само дето от второто ще изкараш повече щото има реален пазар на физическа доставка..
            Напротив, да си шортил облигации и да си къс в злато е подобно. Все е залог за вдигане на лихвите. да си шортил облигации и да си дълъг в злато е залог за висока инфлация в САЩ и то доста висока - а аз не вярвам че такова нещо ще има.

Коментар

Ми не, аз съм им шортил облигациите
              То да си шорт облигации или дълъг злато не е много различно. Само дето от второто ще изкараш повече щото има реален пазар на физическа доставка..

Коментар

Ти затва ли им се кефиш - щото ако не им купуват тоалетната хартия на сила ще те набият...после разпрявай че не си комунистче ;-)
                Ми не, аз съм им шортил облигациите

Коментар

А американците какво ще направят ако китайците вземат да продават облигации - ами ще си напечатат долари и ще си изкупят дълга без пари

Честно казано много сте ми смешни всичките на финансовите пазари които сте антиамериканко предубедени. Това е икономика от 16 трилиона, която може да си печата валутата както и скимне и която има толкова самолетоносачи колкото целия останал свят - включително и съюзниците им взети заедно. Никой не може да си позволи да се еб..ва с батко защото знае как батко е..ва.
                  Ти затва ли им се кефиш - щото ако не им купуват тоалетната хартия на сила ще те набият...после разпрявай че не си комунистче ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                    бате не знам мисля че споменах вече че бая държави никой не купува американски облигаций дългосрочно за Австрия знам със сигурност щото един колега от унито бачка меринджей на портфолио и ми кааа verboten, тва значи забранено ...защото мноо напечатани точки у системата има баце за туй
                    Не купуват защото лихвите в момента се качват, което означава че се правят капиталови загуби. но ако си достатъчно голям какво ти пука - купуваш облигации на 2,5% на ливъридж като плащаш 0,5% като хеджираш движението на главницата и си прибираш разликата.

Коментар

• А американците какво ще направят ако китайците вземат да продават облигации - ами ще си напечатат долари и ще си изкупят дълга без пари

Честно казано много сте ми смешни всичките на финансовите пазари които сте антиамериканко предубедени. Това е икономика от 16 трилиона, която може да си печата валутата както и скимне и която има толкова самолетоносачи колкото целия останал свят - включително и съюзниците им взети заедно. Никой не може да си позволи да се еб..ва с батко защото знае как батко е..ва.

Коментар

Ъхъ, щом дългосрочните лихви минаха 2% забрави за златото да е нагоре. Алтернативата на златото са дългосрочните американски ДЦК. като дават добра лихва и златото пада, като дават ниска лихва и златото расте. Сега покрай кризата в ЕМ им падна доходността от 3 на 2,5% и ззлатото веднага почна да надига глава. сега пак почнаха да растят но още са около 2,7% за това и използват този малък прозорец да напомпат колкото могат златото - това е най-манипулирания основен пазар. Ако се задържат дългосрочните лихви без промяна за по-дълъг период от време могат и до 1500 да го закарат. Но ме съмнява това да се случи. Но все пак ако се случи тъкмо ще го скъся от по-високо
                        бате не знам мисля че споменах вече че бая държави никой не купува американски облигаций дългосрочно за Австрия знам със сигурност щото един колега от унито бачка меринджей на портфолио и ми кааа verboten, тва значи забранено ...защото мноо напечатани точки у системата има баце за туй

Коментар

Да бе..ти мисли китайците като издъмпят хартията и лихвите скочат - тоз кеш къде ще иде според теб ?
                          Като ги изгърмят и после какво, юана ще скочи износа им ще се срине и резервите им ще са заминали, ще си докарат инфлация поради скока на юана, така че и вноса им ще скочи. А само след няколко месеца ще имат банкова криза, и срив в икономиката и никакви резерви в твърда валута че да се справят с нея.

Коментар

Ъхъ, щом дългосрочните лихви минаха 2% забрави за златото да е нагоре. Алтернативата на златото са дългосрочните американски ДЦК. като дават добра лихва и златото пада, като дават ниска лихва и златото расте. Сега покрай кризата в ЕМ им падна доходността от 3 на 2,5% и ззлатото веднага почна да надига глава. сега пак почнаха да растят но още са около 2,7% за това и използват този малък прозорец да напомпат колкото могат златото - това е най-манипулирания основен пазар. Ако се задържат дългосрочните лихви без промяна за по-дълъг период от време могат и до 1500 да го закарат. Но ме съмнява това да се случи. Но все пак ако се случи тъкмо ще го скъся от по-високо
                            Да бе..ти мисли китайците като издъмпят хартията и лихвите скочат - тоз кеш къде ще иде според теб ?

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                              Ми може да върне като коригират индексите но за мене long term e na gore do 1500 ти както искаш .. това е мое мнение аз не агитирам никой ...

Коментар

Спад на седмична база, на мен това ми е сигнала. Една червена седмична свещичка и на следващата седмица търся вход за предпочитане някъде около средата на последната свещичка.

Аз играя с малко и в златото и среброто, така че и до върха си от преди три години да стигне няма особено да ме заболи, но пък по ми харесва като нямам червено на екрана
                                Ми може да върне като коригират индексите но за мене e na gore do 1500 ти както искаш .. това е мое мнение аз не агитирам никой ...
                                а за лонг терм искам да се поправя изках да кажа че ще направи нови върхове ...

Коментар

Working...
                                X