IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
    19 век една оФца е въряла 1 Наполеон
    сега горе-долу пак е толкова
    Дай нещо с повече практическа приложност, кило оФче например, макар че тук ги има с тонове
    Та подозирам, че така сметката няма да излезе същата

Коментар

• Айде стига толкова сме го образовали /не/уравновесения... Не заслужава. Нека си пасе момчето... колкото по-малко хора има сега на златното клонче толкова по-добре за нас ще бъде защото ще сме по-далече, когато всички наскачат в спасителните лодки от Титаник!
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

какъв минус бе момче!!!???
        Ти явно прекаляваш с някакви субстанции или пък не взимаш тези които са ти предписани .....
        2001 г. Наполеон от ПИБ струваше 150 лв. - сега се изкупува от Тавекс за 361 лв.=+140%
        2008-2009 Наполена вървеше по 230 - 240 лв. ..... = +54%
        Юни 2013 Виенска филхамония 1 унция - струваше 1939 лв. - сега се изкупува за 1947 (продава 2026 лв.) = +0,5%
        Да виждаш някъде МИНУС???
        а да не ти смятам Българските монети, като Златен лев, Свети Йоан или Свети Георги - щото там процентите са +200 и нагоре ........
        Уау а колко струваше 2011 бе момче. Или на теб вече краткотрайната ти памет ти изневерява.

Коментар

Ти явно прекаляваш с някакви субстанции или пък не взимаш тези които са ти предписани .....
          2001 г. Наполеон от ПИБ струваше 150 лв. - сега се изкупува от Тавекс за 361 лв.=+140%
          Юни 2013 Виенска филхамония 1 унция - струваше 1939 лв. - сега се изкупува за 1947 (продава 2026 лв.) = +0,5%
          а да не ти смятам Българските монети, като Златен лев, Свети Йоан или Свети Георги - щото там процентите са +200 и нагоре ........
          Не се хаби. Сега ще налетят още тролове на НПО хранилката да убеждават как златото всъщност не струва нищо и всички НЕЗАБАВНО трябва да го разпродадат за да не загинат в страшни мъки и финансови загуби.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
            Сега приеми, че си дълголетник който има този наполеон от 19 век- какво си можел да купиш тогава с него и какво сега за 361 лв.?
            19 век една оФца е въряла 1 Наполеон
            сега горе-долу пак е толкова
            remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
              Още упорито бягаш от мисълта, че се работи по въпроса да се приемат само кинти, които имат злато покритие или за РАЗМЕННО средство да се приема самото злато. Затова е в момента и цялата дандания в световен план. Затова и ПЪРВОТО нещо, което правят краварите след като ударят някоя държава е да и задигнат златото. Щото видиш ли, то не СТРУВА нищо.

Така, че идват времена, в които хората ще имат кинти и кинти. Едните ще стискат тоалетна хартия, а другите злато, полезни изкопаеми и т.н.
              На никой не му пука за златото. Поне на никой с акъла си.

това че шепа златни фундаменталисти си мислите, че всичко е свързано по някакъв начин с златото е просто смешна гледна точка към света. Вие се самонадъхвате, мислити си че всички мислят като вас, но го крият, мислите си че има някаква голяма конспирация, мислите си че се подготвя края на света. Ами не - всичко това е само и единствено в съзнанието ви.

това което хората искат е като направят някакви инвестиции, тези инвестиции да им плащат дадени суми всеки месец или тримесечие. И с тези суми да си щтракат с пръсти, да се забавляват, да харчат, да правят подаръци.

Защо постоянно гледате на света от гледна точка на човек няколко десетки хиляди долара или евро. Ама то света се управлява от хора със стотици милиони и милиарди. 100 милиона в злато - я си помисли каква глупост е това. Дивидента на Фтси 100 в момента 3,5%, кой е този идиот който ще пропусне 3,5 милиона на година ЗА ХАРЧЕНЕ. пред 40 милиона загуба без шанс да му даде пукнат долар за харчене.

Коментар

Сега приеми, че си дълголетник който има този наполеон от 19 век- какво си можел да купиш тогава с него и какво сега за 361 лв.?

Коментар

• какъв минус бе момче!!!???

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Сега парите са си ваши - губете ги както намерите за добре разбира се. Ама да казваш че аз греша при положение че не съм 40% на минус от скапаното злато ми се струва леко странно. Все такива грешки да правя.
                  remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Най-скъпото нещо на този свят е времето през което човек живее. А за това време си трябват кинти - не злато
                    Още упорито бягаш от мисълта, че се работи по въпроса да се приемат само кинти, които имат злато покритие или за РАЗМЕННО средство да се приема самото злато. Затова е в момента и цялата дандания в световен план. Затова и ПЪРВОТО нещо, което правят краварите след като ударят някоя държава е да и задигнат златото. Щото видиш ли, то не СТРУВА нищо.

Така, че идват времена, в които хората ще имат кинти и кинти. Едните ще стискат тоалетна хартия, а другите злато, полезни изкопаеми и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                      Хаха... както разправяше един американски треньор на възпитаниците си - "Това че всеки един от вас вече 20 години бърше задника си по един и същ начин не означава, че го прави по правилния начин"...
                      Хаха но още по-малко пък означава, че го прави по грешен. А в крайна сметка за всяка хипотеза са по-важни случайте в които не е вярна, а не случайте които я доказват.

Коментар

Толкова години не ми се е налагало да искам услуга от теб, предполагам че ще изкарам още поне толкова години без да прибягвам до тази крайна мярка
                        Хаха... както разправяше един американски треньор на възпитаниците си - "Това че всеки един от вас вече 20 години бърше задника си по един и същ начин не означава, че го прави по правилния начин"...
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                          Амиииии... всъщност не! Ако поискаш услуга от мен аз няма да приема твоите хартиени пари! И такива като мен ще стават все повече с всеки ден. Злоупотребата с хартиените пари стигна невиждани размери и ножа опря у кокала!
                          Толкова години не ми се е налагало да искам услуга от теб, предполагам че ще изкарам още поне толкова години без да прибягвам до тази крайна мярка

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                            Пак не разбираш. Златото не е за кризисни времена, а за следкризисни времена. Тогава, когато излезеш от имението и си изял консервите ще ти трябва ново начало и стойност на това, което си правил преди да си минал на консерви. Единствено златото ще запази реална стойност на това, което си постигнал през хубавите времена. Освен ако не смяташ да умираш. Тогава наистина не ти трябва злато. Но тогава по-добре и не инвестирай в каквото и да било, а си намери любовница и обикаляй света.
                            Имаш странно виждане за нещата. Значи предпочиташ да губиш тук и сега, за да печелиш евентуално след като всичко се срине - за което няма никакви индикации и след това почне да се съвзема - за което няма никакъв начин да знаеш дали изобщо ще оцелееш през самата криза, за която няма никакви индикации озбоще че ще се появи

Ами сори - както вече казах аз живея тук и сега. Не ме интересуват постапокалиптични сценарии. Защото този апокапилсис го чакат вече 1500 години пък той все не идва. Човешкия живот е кратък и е хубаво човек да взима от него всичко което може. А не да се страхува да живее, да се крие и да чака края на света, защото тогава неговия страх от живота може пък да се окаже че не е тотално безсмислен.

Най-скъпото нещо на този свят е времето през което човек живее. А за това време си трябват кинти - не злато

Коментар

Мен ме интересува какви хартиине пари ми генерира една инвестиция. Аз живея тук и сега, а тук и сега ми искат хартиине пари, не злато.
                              Амиииии... всъщност не! Ако поискаш услуга от мен аз няма да приема твоите хартиени пари! И такива като мен ще стават все повече с всеки ден. Злоупотребата с хартиените пари стигна невиждани размери и ножа опря у кокала!

Коментар

Нямам грешка. Вие имате някаква брутална грешка в мисленето. Златото НИКОГА няма да е пари. Златото е къс жълт метал без особено приложение и с лесни за намиране заместители на всяко сове потребление.

Сега парите са си ваши - губете ги както намерите за добре разбира се. Ама да казваш че аз греша при положение че не съм 40% на минус от скапаното злато ми се струва леко странно. Все такива грешки да правя.

"Златото НИКОГА няма да е пари."

Ела с мене да ти покажа как срещу злато получавам ПАРИ ! Доведи и екип на някоя телевизия да заснемат случая, защото това ще е нещо фундаментално за цялата икономическа реалност.

"Златото е къс жълт метал без особено приложение и с лесни за намиране заместители на всяко сове потребление."

Златото е метала с НАЙ–ГОЛЯМО приложение в техническата сфера и до този момент НЯМА какъвто и да е било заместител.

Само заради тези две ГЕНИАЛНИ прозрения ми е ясно ТИ кой си и къде си.

Коментар

Working...
                                X