IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Все съм дал пари за глупости Мен ме интересува какви хартиине пари ми генерира една инвестиция. Аз живея тук и сега, а тук и сега ми искат хартиине пари, не злато.

Ако реша че всичко върви към бездната ще си взема няколко хиляди земя с едно имение, ще го напълня с оръжие и консерви и пак няма да ми трябва скапано злато. Но тъй като не смятам че ще се случи нищо толкова драматично то и подобна скъпа застраховка - дори само като алтернативни разходи не ми трябва.
    Пак не разбираш. Златото не е за кризисни времена, а за следкризисни времена. Тогава, когато излезеш от имението и си изял консервите ще ти трябва ново начало и стойност на това, което си правил преди да си минал на консерви. Единствено златото ще запази реална стойност на това, което си постигнал през хубавите времена. Освен ако не смяташ да умираш. Тогава наистина не ти трябва злато. Но тогава по-добре и не инвестирай в каквото и да било, а си намери любовница и обикаляй света.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
      Именно !!!! Схващаш ли сега къде ти е фундаменталната грешка в мисленето? На всичко останало цената за печат е няколко цента и щедри обещания. Затова и е въпрос на време да гръмне истинския балон.
      хаха... Точно... Производствената стойност на една банкнота от 100 долара е 17 цента - хартия, мастило, печат. Такава е производствената стойност независимо дали банкнотата е от 1 долар или банкнотата е от 1000000000000 долара...

Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Именно !!!! Схващаш ли сега къде ти е фундаменталната грешка в мисленето? На всичко останало цената за печат е няколко цента и щедри обещания. Затова и е въпрос на време да гръмне истинския балон.
        Нямам грешка. Вие имате някаква брутална грешка в мисленето. Златото НИКОГА няма да е пари. Златото е къс жълт метал без особено приложение и с лесни за намиране заместители на всяко сове потребление.

Сега парите са си ваши - губете ги както намерите за добре разбира се. Ама да казваш че аз греша при положение че не съм 40% на минус от скапаното злато ми се струва леко странно. Все такива грешки да правя.

Коментар

Ма тя производствената стойност е и 150 и 1500.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
            Здравей отново. Можем да се върнем на дискусията дали стойността на златото изразена във фиатни пари ще се покачи или ще се понижи ако се загуби доверието в раздутия дериватен пазар на златото, т.е. ако той (само хипотетично) престане да съществува. Иначе на другото, което си писал не бих искал да отговарям, защото ти действително гледаш на златото като на инвестиция, което е абсолютно погрешно по дефолт. Равновесов, ти просто не разбираш този актив и това е. Обзалагам се, че лампичката ще светне едва тогава, когато се занимаеш с вътрешните си подбуди да си купиш и една инвестиционна монета.
            Все съм дал пари за глупости Мен ме интересува какви хартиине пари ми генерира една инвестиция. Аз живея тук и сега, а тук и сега ми искат хартиине пари, не злато.

Ако реша че всичко върви към бездната ще си взема няколко хиляди земя с едно имение, ще го напълня с оръжие и консерви и пак няма да ми трябва скапано злато. Но тъй като не смятам че ще се случи нищо толкова драматично то и подобна скъпа застраховка - дори само като алтернативни разходи не ми трябва.

Коментар

Викаш е загуба да наливаш пари в нещо, чиято стойност никога не може да падне под производствената, но е супер кауза да наливаш в тоалетна хартия и акции, с които при едно ново сътресение също може успешно да си триеш задника?

И все се чудя защо се тикаш тука да разубеждаваш глупаците да купуват жълто? Остави ги да се набутат до шия, да изпофалират, а ти после да им фърляш по някой долар и да отминаваш величествено.
              Ма тя производствената стойност е и 150 и 1500.

Честно казано забавлявам се в тази тема. Използвам я като безплатен източник на маниакални мнения за света без капка връзка с реалността. И как всъщност тези супер ирационални мнения водят до това хора да се кефят като правят загуби

Коментар

Сещаш ли се за онази приказка на Киосаки в какво инвестират богатите и в какво бедните - бедните инвестират в пасиви. Златото е пасив - създава разходи, но не и приходи.
                Поредното доказателство, че още не смилаш разликата между инвестиция и пари. като купуваш злато ти не инвестираш бе мойто момче... Ти правиш точно обратното! Ти деинвестираш, тоест осребряваш инвестицията си!

Когато шортиш златото и купуваш хапчета ти не правиш нищо друго освен да купуваш хапчета срещу истински пари - злато! Ма в задачата се пита щко да харча истински пари като мога да ги купя с ваучери - демек декретна валута?! Естествено ще ги купя срещу хартишки щом търговеца няма нищо против. А златото ще си го запазя като най-доброто хранилище за стойност!
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Ми глупаци са - загубили са една камара пари последните години и продължават да наливат в загубени каузи.

Викаш е загуба да наливаш пари в нещо, чиято стойност никога не може да падне под производствената, но е супер кауза да наливаш в тоалетна хартия и акции, с които при едно ново сътресение също може успешно да си триеш задника?

И все се чудя защо се тикаш тука да разубеждаваш глупаците да купуват жълто? Остави ги да се набутат до шия, да изпофалират, а ти после да им фърляш по някой долар и да отминаваш величествено.

Коментар

щото са балалайки, за това трупат злато. Кати се вдигнат лихвите и стане неизгодно да се емитират фючърси върху злато дето го няма и бай, бай злато. Пък физическото злато е съвсем безумно да държи човек - голям спред, ниска ликвидност, разходи по съхранение, никакви доходи.

Сещаш ли се за онази приказка на Киосаки в какво инвестират богатите и в какво бедните - бедните инвестират в пасиви. Златото е пасив - създава разходи, но не и приходи.
                    Здравей отново. Можем да се върнем на дискусията дали стойността на златото изразена във фиатни пари ще се покачи или ще се понижи ако се загуби доверието в раздутия дериватен пазар на златото, т.е. ако той (само хипотетично) престане да съществува. Иначе на другото, което си писал не бих искал да отговарям, защото ти действително гледаш на златото като на инвестиция, което е абсолютно погрешно по дефолт. Равновесов, ти просто не разбираш този актив и това е. Обзалагам се, че лампичката ще светне едва тогава, когато се занимаеш с вътрешните си подбуди да си купиш и една инвестиционна монета.

Коментар

Интересното е, че хората около мен хич не са бедни, пък купуват. Съдейки по мъдрите ти слова трябва да ги предупредя, че златото ще им носи само мъка и пасиви. А те глупаците купуват само физическо. Дето се вика, най-гадно са се набутали и продължават да се набутват. Да ти дам пари за един билет до Франкфурт за следващата ни конференция, та да изнесеш на всички една лекция какви са вредите от златото и как е най-добре да се отърват от него?
                      Ми глупаци са - загубили са една камара пари последните години и продължават да наливат в загубени каузи.

Коментар

щото са балалайки, за това трупат злато. Кати се вдигнат лихвите и стане неизгодно да се емитират фючърси върху злато дето го няма и бай, бай злато. Пък физическото злато е съвсем безумно да държи човек - голям спред, ниска ликвидност, разходи по съхранение, никакви доходи.

Интересното е, че хората около мен хич не са бедни, пък купуват. Съдейки по мъдрите ти слова трябва да ги предупредя, че златото ще им носи само мъка и пасиви. А те глупаците купуват само физическо. Дето се вика, най-гадно са се набутали и продължават да се набутват. Да ти дам пари за един билет до Франкфурт за следващата ни конференция, та да изнесеш на всички една лекция какви са вредите от златото и как е най-добре да се отърват от него?

Коментар

ахахахахаххаххаахахаххахахахаахаххах

Коментар

Това не са само хора около теб, Bones. Аз съм убеден, че този които трябва да купуват вече купуват, а не чакат по-ниски цени. Който има злато в портфолиото си знае защо мисля така. Другите за жалост няма как да го разберат.
                            ако щат никой не караме на сила всеки си знае кво да купува, не аз съм лонг на тея SSRI, физическите стотинки те са съвсем друго нещо и нямат връзка с тея виртуалните тъпотии ...

Коментар

Това не са само хора около теб, Bones. Аз съм убеден, че този които трябва да купуват вече купуват, а не чакат по-ниски цени. Който има злато в портфолиото си знае защо мисля така. Другите за жалост няма как да го разберат.

Коментар

• Това не са само хора около теб, Bones. Аз съм убеден, че този които трябва да купуват вече купуват, а не чакат по-ниски цени. Който има злато в портфолиото си знае защо мисля така. Другите за жалост няма как да го разберат.

Коментар

Working...
                                X