IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
    Грамът не е мерна единица за стойност, а за тегло, Пипбелов. Няма как 1 грам да струва 1 грам.

И темата наистина не е скучна именно поради подобни изказвания. Учудващо, забавно, но всъщност плашещо е как може да се пише толкова многопо темата за златото без въобще да се разбира неговата същност.

Е, какво има да разбира? Не виждаш ли, че човека си балалайка по политическа линия. Как да каже нещо друго като крепи ...... доларите на краварите. Ама по-надолу смело се изказа, че не смесвал понятията политика и икономика. Тц...тц...

Най-смешното е, че само за месеци целия свят се убеди колко лесно и бързо може да се срине цената на фактори като петрол и валута, а разни мозъци убеждават, че при жълтото това е абсолютно невъзможно и всичко това е - видиш ли - естествения ход на нещата.

Още по-интересното е, че около мен всички продължават да трупат злато и то все хора със завидни финансови познания. Интересно....

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Иначе темата наистина е скучна.
      1 грам винаги струва 1 грам, ни повече, ни по малко.
      Грамът не е мерна единица за стойност, а за тегло, Пипбелов. Няма как 1 грам да струва 1 грам.

И темата наистина не е скучна именно поради подобни изказвания. Учудващо, забавно, но всъщност плашещо е как може да се пише толкова многопо темата за златото без въобще да се разбира неговата същност.

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
        Това е тема за злато бе!
        Moдератора е яка златна ( и злобна ) бълха щом трие линкове към инвестопедия, а остава такива постове с обиди.

Иначе темата наистина е скучна.
        1 грам винаги струва 1 грам, ни повече, ни по малко.
        Оттатък локвата бият негрите, за всичко са виновни сорос и ко, ала империята на злото неминуемо ще загине щото батюшката пак ще ни спаси.
        Се същото от години.
        Друго интересно няма.
        Last edited by chronos; 04.12.2014, 11:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
          Mдругото нещо странно стана при златните минъори секунди преди края на сесията.
          Бях заложил малко ордерче на $18.20 в този ЕТФ:
          http://finviz.com/quote.ashx?t=gdx&ty=c&ta=1&p=d
          Както си затваряше около $19.60, някой разбърка картите, изпълни ми ордера на $18.20 и пак си затвори на $19.60
          Да видим сега имали си опашка това или някой сбърка бутоните
          Колеги, имам нужда от съвета Ви.
          Ситуацията започва по-горе.
          След като ми се изпълни ордер с BUY limit 18.20, няколко минути по-късно продадох на $19.60. А малко по-късно и двете операции бяха изтрити от платформата ми.
          Ползата, която получих беше очевиден продукт на нечия грешка, а не следствие на пазара и ми е лесно да се откажа от нея. Но ме притеснява факта че вместо полза можеше да бъде вреда и да ми задейства стоп. Дали щеше да бъде кенселиран тогава.
          Някой влизал ли е в такъв филм. Реагирал ли е? Как?

Коментар

• Това е тема за злато бе!
            Last edited by chronos; 04.12.2014, 11:57.
            Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Определено Сега съм шортил и златото и съм дълъг на ГИЛД та ще видим дали хапчето по 1200 или златото по 1200 ще се представя по-добре.
              Това за пореден път показва, че не правиш разлика между пари и инвестиция!

Мисли за парите като нещо, което не може да се яде, не може да се пие, не може да се отопляваш с него... нищо не можеш да правиш с него. Нещо което съвсем за нищо не става!!!!! Освен за едно!!!!! Това "Нещо" има само една единствена задача - да пренесе една стойност (само една единствена и никаква друга) от точка T1 във времето до точка T2.
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Mдругото нещо странно стана при златните минъори секунди преди края на сесията.
                Бях заложил малко ордерче на $18.20 в този ЕТФ:
                http://finviz.com/quote.ashx?t=gdx&ty=c&ta=1&p=d
                Както си затваряше около $19.60, някой разбърка картите, изпълни ми ордера на $18.20 и пак си затвори на $19.60
                Да видим сега имали си опашка това или някой сбърка бутоните

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                  Не след дълго ще е над 200% ....
                  Определено Сега съм шортил и златото и съм дълъг на ГИЛД та ще видим дали хапчето по 1200 или златото по 1200 ще се представя по-добре.

Коментар

. Има няма 130% разлика. Та правя я разликата
                    Не след дълго ще е над 200% ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                      Боледуваш от инвестиционна кокоша слепота, равновесков. Не може да направиш разлика между пари и инвестиция и това си е... Ама много са като теб. Много слепоци има, които не знаят що е това пари? Те не правят разлика между пари, дълг или инвестиция... За тях всичко това е един голям миш маш...
                      Що, правя разлика. От преди две години като влезнах за първи път в ГИЛД съм над 100% нагоре, вече съм кеширал цялата ми първоначална инвестиция и в момента са ми отсанали много и сега просто се радвам.

Виж ако бях взел злато преди две години вече да съм 30% надолу. Има няма 130% разлика. Та правя я разликата

Коментар

1 хапче, само едно хапченце от това лекарство което прави в момента голямата печалба на ГИЛД струва 1125 долара. Кво злато кви пет лева. За тази година се очаква да продаде за има няма 10 милиарда от него.
                        Боледуваш от инвестиционна кокоша слепота, равновесков. Не може да направиш разлика между пари и инвестиция и това си е... Ама много са като теб. Много слепоци има, които не знаят що е това пари? Те не правят разлика между пари, дълг или инвестиция... За тях всичко това е един голям миш маш...
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                          дано трошиш само твои пари, щом като не виждаш връзка между инвестициите и политиката... аз казвам, че в уравнението Инвестиция е равна на еди какво си, еди какво си има политическа компонента
                          Ако човек бута пари там където има политика, рано или късно ще си загуби парите. Политика и пазар на едно място трудно виреят, а пари се правят от пазара.

Коментар

Не лъжи, душка. Не е здравословно. Твоите идоли от империята на хаоса преди 2-3 години бяха обявили покупката на физическо инвестиционно злато за "уникална форма на домашен тероризъм". Буквално!

Покупката на злато е най-яркото политическо изявление в наши дни. Но не ние я докарахме дотам, а империята на хаоса стигна дотам... Личи си по това и как скачаш, че всеки който купи злато е путьофил...
                            Нищо подобно не са обявявали, просто разследваха сървайвалисти за домашен тероризъм. А една от общите черти дето тези хаховци имат е че се запасяват със злато. И с оръжия и експлозиви. Ама второто се лови по трудно, та вървяха след златото.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                              ми с тоя GILD не те знам ама ше слезне още саа тва не е препоръка тва твоя раота аз иам физически GOLD и съм long единствено на SSRI и къси опции на SPX тва иам друго неам а и малка сума long RUB ей така да се намирам на контра
                              1 хапче, само едно хапченце от това лекарство което прави в момента голямата печалба на ГИЛД струва 1125 долара. Кво злато кви пет лева. За тази година се очаква да продаде за има няма 10 милиарда от него.

Коментар

Не лъжи, душка. Не е здравословно. Твоите идоли от империята на хаоса преди 2-3 години бяха обявили покупката на физическо инвестиционно злато за "уникална форма на домашен тероризъм". Буквално!

Покупката на злато е най-яркото политическо изявление в наши дни. Но не ние я докарахме дотам, а империята на хаоса стигна дотам... Личи си по това и как скачаш, че всеки който купи злато е путьофил...
                                нищо бе нищо той влака си върви ... полека бавно, но славно ...

Brazil, Uruguay move away from US dollar in trade
                                http://rt.com/business/211087-brazil...ding-currency/

и от долу един коментар на някой си бразилец
                                Daniel Castro

Here in South America for several years we brazilians can travel to any country and pay in R$, there is no need for dollar in tourism anymore.

кат гледам какво става виждам как полека лека кораба с долара се клати и най-накрая ше видим ние ажаба долара ли е пари или златото е пари ?

Коментар

Working...
                                X