Първоначално изпратено от ghettoff
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеЗемята не отговаря на всички апокалиптични стандарти, защото не е преносима. Това е основният и недостатък.
Земята винаги е била много по стойностна от златото като актив и много по добре запазва стойността на вложените средства във времето.
Единствения фундамент на златото са снобизма и най вече страха.
Като приказваме за РМ среброто и платината например са много по ценни и полезни от него, последното дори е и по трудно достъпно, а е на почти същата цена като все още балонираното жълто тенеке.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andi Разгледай мнениенедей да ми остроумничиш
просто дадох пример как се набутвам с такса сейф всяка година за нещо на което цената му продължава да пада.ако искате го смятайте в овце,крави дървен маТрял все там
п.п казах нямам права да продавам.уважавам желанията на старите хора.не съм писал че американците са някакво мерило за просперитет.
Спирам. Само заключавам, че не разбирам проблема ти в описаната ситуация, но мога да кажа за твое успокоение две неща.
1. След време няма да изпитваш емоциите, които изпитваш сега.
2. Цената не играе никаква роля, защото дори да се качваше нямаше да има промяна за теб. Златото трябва да остане непокътнато в сейфа при фиксирани разходи за теб. За нещо, което не можеш да промениш, не се ядосвай.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеПреносимостта е опция, а не задължително условие. Недостатък няма. Да можеш да пренесеш е винаги по-добре от това да не можеш да пренесеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеБабите ти са много далновидни, късметлия си. Разбира се, за твоя проблем има опции. Защо не направиш като американците? Продай го (необходимо условие без никой да разбира), а пък пак ще го купиш отново като стане време да го предаеш за съхранение на този, за когото е предназначено.
просто дадох пример как се набутвам с такса сейф всяка година за нещо на което цената му продължава да пада.ако искате го смятайте в овце,крави дървен маТрял все там
п.п казах нямам права да продавам.уважавам желанията на старите хора.не съм писал че американците са някакво мерило за просперитет.Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеПреносимостта улеснява значително посегателствата върху собствеността, така че е колкото предимство, толкова и недостатък.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andi Разгледай мнениенищо не съм купил.то е от бабитеза детето.предава се.нямам права
да го продам и затова си плащам, да ми го пазят.полза от него никаква.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеЗемята не отговаря на всички апокалиптични стандарти, защото не е преносима. Това е основният и недостатък.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеАбе защо държиш нещо, от което мислиш, че нямаш полза. Това наистина е безумно. И защо въобще си купил злато и плащаш за сейф да го държиш като мислиш, че е безсмислено. Теб пък наистина не те разбирам. И аз съм като теб, с единствената разлика, че не мисля, че нямам полза или че разходите ми са безсмислени.за детето.предава се.нямам права
да го продам и затова си плащам, да ми го пазят.полза от него никаква.
Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеЗемята например отговаря на всички апокалиптични стандарти и на всичкото отгоре дава някакъв дивидент. Робите биха били още по-добър избор, но за съжаление поне официално робството е отменено.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andi Разгледай мнениеако беше отишло от 1900 на 2900 щях да ви разбера доводите.но сега,не ви ли е малко неудобно да обяснявате тук, как трябва да се притежава нещо,което пада всеки месец.
и аз имам две шепи злато което не продавам,обаче полза от него нямам.ползата ми е да плащам за един сейф всяка година.що се напъвате толкова не разбирам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoffВъпросът е в какво вярваш дългосрочно? В нещо, което се е доказало просъществувало 5000 години или в нещо, което започва да изглежда все по-абсурдно и нелогично като настоящата финансова система.. Или вярваш наистина, че е в реда на нещата да можеш да продаваш безконечно дълг в краставици само защото си единствения краставичар на света?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениетова че шепа златни фундаменталисти си мислите, че всичко е свързано по някакъв начин с златото е просто смешна гледна точка към света. Вие се самонадъхвате, мислити си че всички мислят като вас, но го крият, мислите си че има някаква голяма конспирация, мислите си че се подготвя края на света. Ами не - всичко това е само и единствено в съзнанието ви.
Коментар
-
ако беше отишло от 1900 на 2900 щях да ви разбера доводите.но сега,не ви ли е малко неудобно да обяснявате тук, как трябва да се притежава нещо,което пада всеки месец.
и аз имам две шепи злато което не продавам,обаче полза от него нямам.ползата ми е да плащам за един сейф всяка година.що се напъвате толкова не разбирам.Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНа никой не му пука за златото. Поне на никой с акъла си.
Видно е, че не им пука, но въпреки всичко си го прибират. Определено не са с акъла си тея хора, вместо да натоварят няколко самолета с тоалетна хартия.
Коментар
Коментар