IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
    Не съм съгласен с теб, по-скоро мисля, че твоите виждания са едностранни и фундаменталистични, малко като Батя на БФБ. Аз се опитвам да черпя с пълни шепи от това, което нашия красив свят предлага. Винаги обаче гледам стратегичеки в бъдещето и се подготвям за всяка ситуация, която мога да предвидя. Ти обаче гледаш СЕГА и не ми изглеждаш подготвен ако стане АКО. Твоята опция е това да продължи и това е картата, на която залагаш. Сляпо и уверено. Аз пък преценявам какво се случва по света и работя с вероятности. Бога ми, вероятността на статуквото не 100% - 0%. Лично си мисля за 2015 за нещо около 80%-20%, затова и 20% държа в активи, запазващи повече или по-малко стойност. Толкова е просто.
    Ами ето ти даваш 20% вероятност да се случи нещо, чиято вероятност всъщност е някъде към 0,0000002%. Може и по-малка да.

Коментар

Земята не отговаря на всички апокалиптични стандарти, защото не е преносима. Това е основният и недостатък.
      Гетоф, ти пък де ще бягаш бе.....то стигне ли се дотам - апаши ще има на всяка крачка.
      Земята винаги е била много по стойностна от златото като актив и много по добре запазва стойността на вложените средства във времето.

Единствения фундамент на златото са снобизма и най вече страха.
      Като приказваме за РМ среброто и платината например са много по ценни и полезни от него, последното дори е и по трудно достъпно, а е на почти същата цена като все още балонираното жълто тенеке.

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
        недей да ми остроумничиш
        просто дадох пример как се набутвам с такса сейф всяка година за нещо на което цената му продължава да пада.ако искате го смятайте в овце,крави дървен маТрял все там

п.п казах нямам права да продавам.уважавам желанията на старите хора.не съм писал че американците са някакво мерило за просперитет.
        Абе то и американците нямат тези права, ама...

Спирам. Само заключавам, че не разбирам проблема ти в описаната ситуация, но мога да кажа за твое успокоение две неща.
        1. След време няма да изпитваш емоциите, които изпитваш сега.
        2. Цената не играе никаква роля, защото дори да се качваше нямаше да има промяна за теб. Златото трябва да остане непокътнато в сейфа при фиксирани разходи за теб. За нещо, което не можеш да промениш, не се ядосвай.

Коментар

Преносимостта е опция, а не задължително условие. Недостатък няма. Да можеш да пренесеш е винаги по-добре от това да не можеш да пренесеш.
          Именно, проблемът е че не само собственикът може да упражни опцията.

Коментар

Бабите ти са много далновидни, късметлия си. Разбира се, за твоя проблем има опции. Защо не направиш като американците? Продай го (необходимо условие без никой да разбира), а пък пак ще го купиш отново като стане време да го предаеш за съхранение на този, за когото е предназначено.
            недей да ми остроумничиш
            просто дадох пример как се набутвам с такса сейф всяка година за нещо на което цената му продължава да пада.ако искате го смятайте в овце,крави дървен маТрял все там

п.п казах нямам права да продавам.уважавам желанията на старите хора.не съм писал че американците са някакво мерило за просперитет.
            Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
              Преносимостта улеснява значително посегателствата върху собствеността, така че е колкото предимство, толкова и недостатък.
              Преносимостта е опция, а не задължително условие. Недостатък няма. Да можеш да пренесеш е винаги по-добре от това да не можеш да пренесеш.

Коментар

нищо не съм купил.то е от бабите за детето.предава се.нямам права да го продам и затова си плащам, да ми го пазят.полза от него никаква.
                Бабите ти са много далновидни, късметлия си. Разбира се, за твоя проблем има опции. Защо не направиш като американците? Продай го (необходимо условие без никой да разбира), а пък пак ще го купиш отново като стане време да го предаеш за съхранение на този, за когото е предназначено.

Коментар

Земята не отговаря на всички апокалиптични стандарти, защото не е преносима. Това е основният и недостатък.
                  Преносимостта улеснява значително посегателствата върху собствеността, така че е колкото предимство, толкова и недостатък.

Коментар

Абе защо държиш нещо, от което мислиш, че нямаш полза. Това наистина е безумно. И защо въобще си купил злато и плащаш за сейф да го държиш като мислиш, че е безсмислено. Теб пък наистина не те разбирам. И аз съм като теб, с единствената разлика, че не мисля, че нямам полза или че разходите ми са безсмислени.
                    нищо не съм купил.то е от бабите за детето.предава се.нямам права да го продам и затова си плащам, да ми го пазят.полза от него никаква.
                    Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                      Земята например отговаря на всички апокалиптични стандарти и на всичкото отгоре дава някакъв дивидент. Робите биха били още по-добър избор, но за съжаление поне официално робството е отменено.

Коментар

ако беше отишло от 1900 на 2900 щях да ви разбера доводите.но сега,не ви ли е малко неудобно да обяснявате тук, как трябва да се притежава нещо,което пада всеки месец.
                        и аз имам две шепи злато което не продавам,обаче полза от него нямам.ползата ми е да плащам за един сейф всяка година.що се напъвате толкова не разбирам.
                        Абе защо държиш нещо, от което мислиш, че нямаш полза. Това наистина е безумно. И защо въобще си купил злато и плащаш за сейф да го държиш като мислиш, че е безсмислено. Теб пък наистина не те разбирам. И аз съм като теб, с единствената разлика, че не мисля, че нямам полза или че разходите ми са безсмислени.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff
                          Въпросът е в какво вярваш дългосрочно? В нещо, което се е доказало просъществувало 5000 години или в нещо, което започва да изглежда все по-абсурдно и нелогично като настоящата финансова система.. Или вярваш наистина, че е в реда на нещата да можеш да продаваш безконечно дълг в краставици само защото си единствения краставичар на света?
                          Земята например отговаря на всички апокалиптични стандарти и на всичкото отгоре дава някакъв дивидент. Робите биха били още по-добър избор, но за съжаление поне официално робството е отменено.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            това че шепа златни фундаменталисти си мислите, че всичко е свързано по някакъв начин с златото е просто смешна гледна точка към света. Вие се самонадъхвате, мислити си че всички мислят като вас, но го крият, мислите си че има някаква голяма конспирация, мислите си че се подготвя края на света. Ами не - всичко това е само и единствено в съзнанието ви.
                            Не съм съгласен с теб, по-скоро мисля, че твоите виждания са едностранни и фундаменталистични, малко като Батя на БФБ. Аз се опитвам да черпя с пълни шепи от това, което нашия красив свят предлага. Винаги обаче гледам стратегичеки в бъдещето и се подготвям за всяка ситуация, която мога да предвидя. Ти обаче гледаш СЕГА и не ми изглеждаш подготвен ако стане АКО. Твоята опция е това да продължи и това е картата, на която залагаш. Сляпо и уверено. Аз пък преценявам какво се случва по света и работя с вероятности. Бога ми, вероятността на статуквото не 100% - 0%. Лично си мисля за 2015 за нещо около 80%-20%, затова и 20% държа в активи, запазващи повече или по-малко стойност. Толкова е просто.

Коментар

• ако беше отишло от 1900 на 2900 щях да ви разбера доводите.но сега,не ви ли е малко неудобно да обяснявате тук, как трябва да се притежава нещо,което пада всеки месец.
                              и аз имам две шепи злато което не продавам,обаче полза от него нямам.ползата ми е да плащам за един сейф всяка година.що се напъвате толкова не разбирам.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                На никой не му пука за златото. Поне на никой с акъла си.
                                Е хубаво де. Можеш ли тогава да ми отговориш на един ЕЛЕМЕНТАРЕН въпрос? Защо златото е първото нещо, което краварите задигат от всяка една нападната страна?

Видно е, че не им пука, но въпреки всичко си го прибират. Определено не са с акъла си тея хора, вместо да натоварят няколко самолета с тоалетна хартия.

Коментар

Working...
                                X