If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А сега ми кажи колко народ ще фалира заради цените на нефта?Колко фондове ще втасат банки?
Ми ако има фондове които държат всички яйца с една кошница - много.
А и фондове които нямат търговци с топки да играят къси позиции, а не само да разчитат на поскъпване на инструменти, периодично се хвалят, че са с най-малки загуби за изминалата година . 2008 бях изкарал повече от всички фондове 0%
стига бре,спрете се ,темата е за жълтото,а не за "щастливи" имигранти!!!
Дано си щастлив там където си пич,няма нужда от мерене,щом не си успял тук,дано там ти е по-лесно.
Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Изтри ли слюнката от монитора?А сега ми кажи колко народ ще фалира заради цените на нефта?Колко фондове ще втасат банки?
Аз не искам да влизам в курса на руплата, на нафтата, на гречката, на пармазана и т.д....Само днес валутния индекс РТС е с над 14% нагоре, ама това е друга тема, която си няма нищо общо с психическите заболявания, Русофобия и Седерастия
Колко е Фундамента на курса долар/рубла? Мислех да го пиша още вчера, заради моя приятел равновесие, защото момчето яко шорти руплата и да не го ритне кон в обратната посока. Фундаменталния курс, аз го смятам по следния бабешки алгоритъм.
1. Нефтените приходи са около 50% от Руския бюджет. Цената на нефта и доларовия приход от прадажбата, в най голяма степен влияят на равновесния курс за период да кажем от 6-12м
2. При цена на нефта в бюджет 2014 около 100 дол и курс на долл/руб=37, получаваме 1бл=3700рубли за баланс на публичните разходи
3. 3700=курс*Цена на нефта/Ц/ или Равновесен Курс=3700/Ц
4. Остава само да определим неизвестната Ц=10%Ц1+30%Ц2+60%Ц3
4.1 Ц1 е спотовата цена на нефта
4.2 Ц2 е цената на нефта за изминалия 6м период
4.3 Ц3 е очакваната цена на нефта за следващите 6м. Цената от фючърсите може да се вземе впредвид за евентуално отиграване на опция, ако инвеститора е настроен силно мечи за нефта
Коментар