IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение

Какво би станало според теб с цената на златото ако изведнъж всички собственици на злато решат да го продадат и да си купят някакви стоки срещу него? Мислиш ли, че цената би била повече и от 50 долара?

Никоя валута не е затрахована срещу хиперинфлация, но при долара от както е създаден, никога не е имало хиперинфлация Инвестирането в активи, като земя, имоти или акции е добра защита дори от хиперинфлация и на всичкото отгоре имат и доходност
    В предишни коментари ти бях казал, че няма как една търговска стока да се продава под нейната себестойност, а тази на златото в момента е около 800-1000$. Това на практика означава, че няма как да видим цена на злато от 50$ освен ако неговата добивна цена не стане между 10-30% под този праг от 50$.

Съгласен съм, че с последното ти изречение с тази разлика, че в тези активи е и златото.

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
      Да наистина положението е още по зле, защото имаше не инфлация, а хипер инфлация 1998г. и тъй като никоя от валутите не е застрахована за разлика от златото.
      Хайде сметни сега лихвичките от 1980г. до ден днешен в БГ колко щеше да имаш сега?
      Само не ми излизай с номера, че през 1980 си щял да обърнеш БГН в $, защото е нямало как да стане физически това.

Искам да ми говориш в цифри, които са подкрепени с факти.
      Аз съм единственият в тази тема, който пише с цифри и факти 1980 година и да искаше не можеш да купиш и инвестиционно злато. Левът по това време не беше нормална конвертируема валута, а просто едни социалистически купони.
      Аз левът го смятам за нормална валута едва след въвеждането на борда и спрямо тога смятам, че инфлацията беше по висока от тази на долара.

Какво би станало според теб с цената на златото ако изведнъж всички собственици на злато решат да го продадат и да си купят някакви стоки срещу него? Мислиш ли, че цената би била повече и от 50 долара?

Никоя валута не е затрахована срещу хиперинфлация, но при долара от както е създаден, никога не е имало хиперинфлация Инвестирането в активи, като земя, имоти или акции е добра защита дори от хиперинфлация и на всичкото отгоре имат и доходност

Коментар

Не, а ти?
        Не съм.Но не разбрах одеве какво ми написа.Исках само да обърна внимание че без ток цялата съвременна цивилизация се срива за няколко часа.Много хора тука и хабер си нямат колко лесно може да се прецака ЕЕС на която и да е страна по време на война

Коментар

Пресметнато в българско потребление положението е още по зле, защото инфлацията и лихвите в България бяха много по високи от тези в САЩ, а курсът на лева е вързан към еврото и относително стабилен спрямо долара..
          Да наистина положението е още по зле, защото имаше не инфлация, а хипер инфлация 1998г. и тъй като никоя от валутите не е застрахована за разлика от златото.
          Хайде сметни сега лихвичките от 1980г. до ден днешен в БГ колко щеше да имаш сега?
          Само не ми излизай с номера, че през 1980 си щял да обърнеш БГН в $, защото е нямало как да стане физически това.

Искам да ми говориш в цифри, които са подкрепени с факти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение

Естествено, че е безсмислена ! Чудя се защо си губиш времето да ги убеждаваш тея тъпаци. Остави ги да си трошат хартийките за смотано злато, а когато яко се НАБУТАТ, ти ще влезеш победоносно и ще им се смееш до припадък. Нал' тъй, професоре? Те на това му се вика краварска директива номер 1. Златото, враг на всяка демокрация по света !

Пиша за да тествам пазара! Когато напиша, че златото е тъпа инвестиция и не ми скокнап поне 10 души да ме разубеждават, а мнението ми стане просто без отговор, защото никой вече не се интересува от златото, тогава ще е моментът умните пари да напазаруват.
            Бъфет и Сорос купуваха злато и сребро след 2000-та година и по време на върховете рзпродадоха всичко, а аматьоорите купуваха последните 3-4 години с надеждата, че ще дойде края на света

Коментар

Нека направим още едно сравнение за да се види, колко безмислена инвестиция е златото.............

Естествено, че е безсмислена ! Чудя се защо си губиш времето да ги убеждаваш тея тъпаци. Остави ги да си трошат хартийките за смотано злато, а когато яко се НАБУТАТ, ти ще влезеш победоносно и ще им се смееш до припадък. Нал' тъй, професоре? Те на това му се вика краварска директива номер 1. Златото, враг на всяка демокрация по света !

Коментар

Съзнателно разбирам, че ти всичко калкулираш в $, а това трябва да направиш само с цената на златото, тъй като живееш в БГ и плащаш в БГН. Не ми показвай американски графики с покупвателна стойност на $ с американски стоки, а това го направи в България с БГ стоки и с БГН.
                Пресметнато в българско потребление положението е още по зле, защото инфлацията и лихвите в България бяха много по високи от тези в САЩ, а курсът на лева е вързан към еврото и относително стабилен спрямо долара..

Коментар

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
                  Продължаваш да си живееш в миналото и не искаш да приемеш бъдещетo....аз пък ще ти кажа,че в от 2015-та до 2025-та няма да видим цена под 1000$...ти си чакай твойте 500$
                  Това, че ти казваш нещо за ме не е никакъв аргумент! Обоснови се след като в най-голямата криза след 1929-та година цената на златото достигна до своя пик от 1900 долара и почна да пада, инфлация няма, а световната икономика постепенно се нагажда към новите условия, какво ще накара цената на златото да се покачва?

Коментар

Съзнателно ли провокираш или наистина не рзбираш, че гедната рафиката е изчистена от инфлацията и цената е пак под 500 долара!

Точно това ти казвам и аз усреднявай, а средната цена на златото е около 500 долара!
                    Съзнателно разбирам, че ти всичко калкулираш в $, а това трябва да направиш само с цената на златото, тъй като живееш в БГ и плащаш в БГН. Не ми показвай американски графики с покупвателна стойност на $ с американски стоки, а това го направи в България с БГ стоки и с БГН.

Коментар

Пак използваш статистика в твоя полза. Гледаш на успяла инвестиция, а защо не гледаш на хиляди неуспяли инвестиции?
                      Какво по голямо усредняване искаш от S&P 500? В този индекс има стотици нуспяли компании! Не съм ти сравнявал акциите на Майкрософт или Епъл със златото!

Коментар

Отговора е много прост, но очевидно не и за теб.
                        Покупвателна способност на тези долари.

Не е хубаво да гледаш крайно на нещата. Винаги ги осреднявай.
                        Винаги гледаш на минимум и максимум. Живота ни е устроен от пикове на "Планини и Низини" и аз определено съм на мнение, че в момента сме в Низините от цената на златото изразено в $.
                        Съзнателно ли провокираш или наистина не рзбираш, че гедната рафиката е изчистена от инфлацията и цената е пак под 500 долара!

Точно това ти казвам и аз усреднявай, а средната цена на златото е около 500 долара!

Коментар

Нека направим още едно сравнение за да се види, колко безмислена инвестиция е златото.
                          S&P 500 е около 100 пункта 1980-та година, а сега е над 2000 пункта. За същия период златото от 850 долара се покачи до около 1200, долара, което 50% загуба на покупателна сила, докато инвестиралите в S&P 500 са си увеличили близо 7 пъти покупателната способност на парите.

Това е разликата дългосрочно между инвестицията в мъртъв актив, който не носи никаква доходност и такъв който инвестира в реалната икономика!
                          Пак използваш статистика в твоя полза. Гледаш на успяла инвестиция, а защо не гледаш на хиляди неуспяли инвестиции?

Коментар

От 1997-ма до 2003-та година беше ли курсът на долара 4лв/за долар, не беше, а златото беше ли под 500 долара, беше! Ха сега обясни, как без да се е изпълнило твоето условие цената на златото беше дори 300 долара!
                            Отговора е много прост, но очевидно не и за теб.
                            Покупвателна способност на тези долари.

Не е хубаво да гледаш крайно на нещата. Винаги ги осреднявай.
                            Винаги гледаш на минимум и максимум. Живота ни е устроен от пикове на "Планини и Низини" и аз определено съм на мнение, че в момента сме в Низините от цената на златото изразено в $.

Коментар

От 1997-ма до 2003-та година беше ли курсът на долара 4лв/за долар, не беше, а златото беше ли под 500 долара, беше! Ха сега обясни, как без да се е изпълнило твоето условие цената на златото беше дори 300 долара!

Продължаваш да си живееш в миналото и не искаш да приемеш бъдещетo....аз пък ще ти кажа,че в от 2015-та до 2025-та няма да видим цена под 1000$...ти си чакай твойте 500$

Коментар

• Нека направим още едно сравнение за да се види, колко безмислена инвестиция е златото.
                                S&P 500 е около 100 пункта 1980-та година, а сега е над 2000 пункта. За същия период златото от 850 долара се покачи до около 1200, долара, което 50% загуба на покупателна сила, докато инвестиралите в S&P 500 са си увеличили близо 7 пъти покупателната способност на парите.

Това е разликата дългосрочно между инвестицията в мъртъв актив, който не носи никаква доходност и такъв който инвестира в реалната икономика!

Коментар

Working...
                                X