IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
    Както казах по-долу имам и злато и франкове и евро. И за да се опитам за пореден път да ме разбереш целта ми не е пачалба, а единствено да запазя покупвателанта способност на средствата си!
    Всъщност си напълно прав, че можем да видим цени на златото от по 500$ (на няколко места си споделил дори доста под това ниво), но при едно единствено условие - цената на долара да стане 4лв/за долар. И точно тук е момента да си зададеш правилния въпрос - Американската икономика иска ли го това - НЕ!
    От 1997-ма до 2003-та година беше ли курсът на долара 4лв/за долар, не беше, а златото беше ли под 500 долара, беше! Ха сега обясни, как без да се е изпълнило твоето условие цената на златото беше дори 300 долара!

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
      Говоря в долари, защото това е най-стабилната валута в последните 230 години, която я приемат в цял свят и болшинството от валутните резерви на всички национални банки в света са в долари! В медиите постоянно пишат за златните резерви, но те в повечето случаи не са повече от 10% от общите резерви на банките, а в основата е доларът!

Ако вярваш в еврото защо не купиш евро вместо злато?
      Както казах по-долу имам и злато и франкове и евро. И за да се опитам за пореден път да ме разбереш целта ми не е пачалба, а единствено да запазя покупвателанта способност на средствата си!
      Всъщност си напълно прав, че можем да видим цени на златото от по 500$ (на няколко места си споделил дори доста под това ниво), но при едно единствено условие - цената на долара да стане 4лв/за долар. И точно тук е момента да си зададеш правилния въпрос - Американската икономика иска ли го това - НЕ!

Коментар

Ти заплатата в $ ли си я получаваш, а твоите близки, а с $ ли пазаруваш в магазина ежедневно? Така че ти все още не си разбрал, това което сам се опитваш да напишеш.
        Не калкулирай всички в $, а го обръщай после в БГН/евро.

Знаеш ли какво ще се случи със златото, когато покупвателната стойност на $ започне да пада спрямо еврото? Това е неизбежно и е основен фактор за америкасната икономика, тъй като стоките им в момента са по-скъпи в чуждестранни валути, а това е в полза за производителите на страните с по-слаба валута.
        Говоря в долари, защото това е най-стабилната валута в последните 230 години, която я приемат в цял свят и болшинството от валутните резерви на всички национални банки в света са в долари! В медиите постоянно пишат за златните резерви, но те в повечето случаи не са повече от 10% от общите резерви на банките, а в основата е доларът!

Ако вярваш в еврото защо не купиш евро вместо злато?

Коментар

Пак ти повтарям 2458 долара са в днешни пари! Номиналният пик е 850 долара, просто тогава с 850 долара си можел да си купиш стоки колкото днес за 2458 долара!

ЕЕЕ, разгеле! Най-после и ти разбра за какво пиша! Цената на златото и в 1980-та година и последните години е в пик! Напълно нормално е тези които купуват на такива пикови стойности да загубят!
          Ти заплатата в $ ли си я получаваш, а твоите близки, а с $ ли пазаруваш в магазина ежедневно? Така че ти все още не си разбрал, това което сам се опитваш да напишеш.
          Не калкулирай всички в $, а го обръщай после в БГН/евро.

Знаеш ли какво ще се случи със златото, когато покупвателната стойност на $ започне да пада спрямо еврото? Това е неизбежно и е основен фактор за америкасната икономика, тъй като стоките им в момента са по-скъпи в чуждестранни валути, а това е в полза за производителите на страните с по-слаба валута.

Коментар

Хайде сега да открием заедно топлата вода. Калкулирай какво си можел да си купиш 1980 и какво можеш сега.
            ОоОо извинявай, явно сам си се досетил, че ще видим в следващите няколко години цена на златото от 2458$ за унция.

Относно тази графика, която си постнал е малко или много компрометираща, защото си взел стойност на златото, която е в пик през 1980. Вземи няколко години преди това или след това и ще види голяма разлика.
            Пак ти повтарям 2458 долара са в днешни пари! Номиналният пик е 850 долара, просто тогава с 850 долара си можел да си купиш стоки колкото днес за 2458 долара!

ЕЕЕ, разгеле! Най-после и ти разбра за какво пиша! Цената на златото и в 1980-та година и последните години е в пик! Напълно нормално е тези които купуват на такива пикови стойности да загубят!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
              Ти с два ника ли си?
              Не, а ти?

Коментар

Колега, не бъди толкова ограничен и праволинеен. Къде в коментарите съм си споделил, че ще бягам от БГ? Също така не съм тръгнал да те убеждавам да инвестираш в злато, а просто споделям аз какво правя за да избегна инфлация, финансови конфликти и др.
                Чисто и просто държа различни финансови инструменти като злато, франкове, евро и др. не за да печеля хартийки, а за да мога да поддържам покупвателната способност на средствата си.
                От графиката обаче е доста добре може да се прочете, че шансовете си да се защитиш от инфлацията ако купуваш злато на сегашните нива е доста минимална! Съвсем друг е случят ако купуваш на средно историческите нива от 500 долара. И тогава може да загубиш много, но шансовете вече са на твоя страна.

Коментар

Няма нужда да отделяш цял час за сметки, защото интернет е пълен със сметки от достоверни източници. Вече ти споделих графиката. Достатъчно е да я погледнеш. 1980-та година номиналния връх на златото беше 850 долара. Ако към тази цена добавиш натрупаната от тогава инфлация на долара се получава 2458 днешни долара. Цената на златото в момента е точно с 50% по ниска и това е много добър резултат, защото имаше моменти, когато инвеститорите бяха загубили 90% от парите си!
                  Хайде сега да открием заедно топлата вода. Калкулирай какво си можел да си купиш 1980 и какво можеш сега.
                  ОоОо извинявай, явно сам си се досетил, че ще видим в следващите няколко години цена на златото от 2458$ за унция.

Относно тази графика, която си постнал е малко или много компрометираща, защото си взел стойност на златото, която е в пик през 1980. Вземи няколко години преди това или след това и ще види голяма разлика.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                    Ако можем да говорим за нещо положително от графиката, то това е , че двете линии - синята и червената са се цунали през 2014.
                    Естесвено е, че ще се цунат, защото тази графика всяка година се изчислява от пред на зад! Цените са преизчислени в днешни долари и е нормално 1 долар днес да струва точно 1 долар

Коментар

Колега, не бъди толкова ограничен и праволинеен. Къде в коментарите съм си споделил, че ще бягам от БГ? Също така не съм тръгнал да те убеждавам да инвестираш в злато, а просто споделям аз какво правя за да избегна инфлация, финансови конфликти и др.
                      Чисто и просто държа различни финансови инструменти като злато, франкове, евро и др. не за да печеля хартийки, а за да мога да поддържам покупвателната способност на средствата си.
                      Ти с два ника ли си?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Ма ти май се обърка.Аз злато нямам и златото въобще не ме интересува.На улицата пръстен да намеря няма да се наведа да го взема.Нито пък мисля да бягам от България.Тук съм се родил тук е семейството ми приятелите ми и тук ще умра.Много сте ми смешни това бягащите от България.Начел съм се и съм се наслушал на хвалби колко е хубаво на Запад само дето очите ми виждат друго.....Та социалистически митове и легенди за Запада не ми се слушат

Коментар

По същата логика като спе тока ще видим, кой ще ти купи златото, като не вижда борсовите цени или като трябва да бягаш от България кой ще ти приеме златото за да си купиш самолетен билет

Ако те е страх от спиране на тока е 100 пъти по добре да имаш в кеш, долари, швейцарски франкове и т.н. вместо злато!
                          Ма ти май се обърка.Аз злато нямам и златото въобще не ме интересува.На улицата пръстен да намеря няма да се наведа да го взема.Нито пък мисля да бягам от България.Тук съм се родил тук е семейството ми приятелите ми и тук ще умра.Много сте ми смешни това бягащите от България.Начел съм се и съм се наслушал на хвалби колко е хубаво на Запад само дето очите ми виждат друго.....Та социалистически митове и легенди за Запада не ми се слушат

Коментар

Няма нужда да отделяш цял час за сметки, защото интернет е пълен със сметки от достоверни източници. Вече ти споделих графиката. Достатъчно е да я погледнеш. 1980-та година номиналния връх на златото беше 850 долара. Ако към тази цена добавиш натрупаната от тогава инфлация на долара се получава 2458 днешни долара. Цената на златото в момента е точно с 50% по ниска и това е много добър резултат, защото имаше моменти, когато инвеститорите бяха загубили 90% от парите си!
                            Ако можем да говорим за нещо положително от графиката, то това е , че двете линии - синята и червената са се цунали през 2014.

Коментар

Предния път когато беше тръгнал да се правиш на "професор" беше поел ангажимент да говориш с факти.

Хайде един път да си спазиш обещанието и да отделиш 1ч. за да калкулираш от 1980г. до 2015г. на годишна база какво си можел да си купиш с 10 000лв (или друга валута), тогава и какво можеш сега и това го отнесеш в злато за да видим покупвателната способност дали е една и съща.
                              Като правиш калкулации вземи в предвид най-често купуваните неща, като вода хляб, гориво, имоти и др.

Last edited by MZ/X; 16.02.2015, 11:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
                                Прочети малко история да видиш какво е ставало със златото по време на войни и ще си отговориш на въпроса. Не мисля, че $, евро или франк са по-добре, но в по-вероятния сценарии се въртят и множат, за разлика от златото. В по-невероятния сценарии, вярвай ми, и 1 тон злато да имаш, не искаш да попадаш. Освен да те набият на кол за него, друго няма да постигнеш Ако всеки човек на тая планета плува в хомогенно море от АКО, твоето злато ще те накара само да потънеш по-бързо - яхта няма да ти купи, ако това са ти илюзиите.
                                Колега, едва ли някой в БГ има възможност да купи 1т. злато, тук по-скоро говорим за инвестиця в злато в рамките между 10-20%, не с цел печалба, а с цел сигурност.
                                Лично аз инвестирам със следната цел:
                                - Ако мога днес да си купя с 10 000лв. 5хляба, 5куб вода, 5 бутилки алкохол, 5 пакета цигари и др. това да мога да сторя и след време, когато ще ми се наложи да използвам тези средства.

Коментар

Working...
                                X