IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не е смешно златен мастъре, тъжно е, но само ако наистина си се ушил в златото

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
      Ами -40% за 4 години, предният път бяха -70%, и това само в рамките на моят живот
      От коя година започва твоят живот, ако не е тайна? Инвестора трябва да вземе мерки тук да пишат само пълнолетни. Ако някой е поне на 16 години няма да пише такива глупости за цената на златото, как била паднала само в рамките на неговия живот?!... хаха
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
        еми не знам, ама през Римско време с 1 ауреус т.е. 8гр. стотинка си можел да си купиш 4 чифта обувки/сандали доста добри, са кат гледам с 8гр. можеш също да си купиш същото само където има повече марки пътъци от времето на Римската Империя ....
        на тва му викам аз съхраняване на покупателна стойност ....
        Ами -40% за 4 години, предният път бяха -70%, и това само в рамките на моят живот, кой знае какви ги е вършило назад до римско време(сещам се за 16 век например. В същият момент за минути мога да си конструирам портфейл със 7-8 % годишно стандартно отклонение при очаквана годишна доходност 5-6 %, даже и злато ще включва.

Коментар

• Другата седмица ще купя още някое друго кюлче. Сегашната промоция не е за изпускане.
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
            еми не знам, ама през Римско време с 1 ауреус т.е. 8гр. стотинка си можел да си купиш 4 чифта обувки/сандали доста добри, са кат гледам с 8гр. можеш също да си купиш същото само където има повече марки пътъци от времето на Римската Империя ....
            Еее, супер, това не го знаех! Ще го имам предвид следващия път като ми се наложи да си съхранявам покупателната способност за 2000 години напред

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
              МЗа мен това са истински пари които никое правителство не може да печата до безкрай.
              А какво представляват златните фючърси, които се търгуват на борсата? Това да не би да е истинско злато? Пак някой го е "напечатал", като дава "обещания", че ще го плати на търговската цена на златото.
              Помислете си какво би станало с цената на златото "ако" това "обещание" не се изпълни, поради форсмажорни ситуации и "ако" спре тотално търгувията им какво ще се случи с цената - ще видим доста по-високи нива от 1800$, които вече видяхме.
              На практика незнам дали би могло да се случи това, но що да не!

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                Точно тук ви е проблема- това, че не могат да го печатат само по себе си не му придава достатачно стабилност, така че да може да бъде използвано за съхраняване на стойността.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                  . Света рано или късно ще стигне до нов ред с Китай начело и тогава ще трябва злато за новата финансова система по света.

Китайците са генетично увредени вече!
                  А когато заменят златото в платките,що ли ще стане?

Коментар

• Много може да се спори за златото Ти гледаш на златото като суровина а не като пари. За мен това са истински пари които никое правителство не може да печата до безкрай. Златото е било за хилядолетия пари и ако мислиш че Американците ще си играят играта до безкрай няма да стане. Света рано или късно ще стигне до нов ред с Китай начело и тогава ще трябва злато за новата финансова система по света. Ако гледаш реално на картината в момента в развития свят имаме някакъв измислен растеж на БВП благодарение на лудо печатане по света на хартия и нулеви лихви от МНОГО време. Яко манипулиране на данни от страна на водещи икономики с цел да има спокойствие и доверие в сегашната система.

Ако вдигнат лихвите до нормални исторически нива ще изпаднем в дълбока криза

Доверието на хората в сегашната система е ключово и затова мисля че атаката над златото ще е много силна.

Аз лично залагам за още по силен спад на златото, мисля че хората ще повярват в подобряването на икономиката и този път. Залагам на акции за да избягам от инфлацията.

Цената може да стигне и под 800 долара и в един момент искам да си взема малко повечко за черни дни Също гледам и за акции в този сектор

Не е препоръка!

Коментар

• Време е да пробием 1000 и продължаваме на напреТ

Коментар

• Точно тук ви е проблема- това, че не могат да го печатат само по себе си не му придава достатачно стабилност, така че да може да бъде използвано за съхраняване на стойността.

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
                          Утре ако златото скочи, долара вероятно ще падне, а може би еврото ще скочи и мен отново няма да ми ПУКА.
                          Също така ако винаги купуваш например с 20% от спечеленото, а продаваш когато е необходимо в дълъг период пак не ти пука каква е цената, защото и на ниско и на високо да си купувал, винаги имаш

разглеждайте златото като всяка една валута като долар, евро или франк с тази разлика че немогат "да го напечатат"....

Коментар

• Аз пък се чудя какво толкова надигнахте врява в тази тема. Златото е от 4 години в мечи тренд без потвърждение за обръщане на тренда и е естествено да пада. Който купува трябва краткосрочно да приема, че губи. Който търгува дълги фючърси има опасност да го изяде, който търгува къси - може да спечели. Който купува физическо злато с цел търговия е глупак. Който купува физическо злато с цел пенсионна застраховка и наследство купува когато може с излишните си пари, а не когато е евтино или е оптимално за вход. Него цената в даден момент не го интересува, защото няма намерение да продава така или иначе в обозримо бъдеще. Общо взето така стоят нещата и всеки може да е прав за себе си вземайки позиция за или против златото.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              benasipro, тази невероятна смесица от суеверия, религиозен плам, пропаганда и откровена глупост я слушаме вече четвърта година, но златото упорито отказва да скочи. Не само това, но системно потъва. По страшното е психологията. Никове като Форекс Мастера и клонингите като ivancolack, както и michaelis 1-12 и други подобни упорито отказват да си признаят грешката. Те са добър индикатор. Докато не си признаят, че са объркали не е приключило низходящото движение.
                              За разлика от вас аз съм работил в търговец на злато. Спомням си как на върха се появи от никъде един човек и накупи здраво. После пусна репликата "само да не ни излъжат пак като със акциите и имотите". Веднага ми светна, че имам насреща си съвършеният глупак. Разказах историята на приятел и на следващият ден той дойде със всичките златни дрънкулки, които имаше в къщи. То не бяха котвички, сърчица и тем подобни глупости. Много е доволен от продажбата.
                              Наистина немога да разбера защо винаги опонирате ЗА и ПРОТИВ златото.
                              Ще си позволя накратко да направя няколко коментара в тази връзка.
                              - Ако някой иска да печели, като закупи "фючърси", рискува и да загуби и правилния момент е да закупки на ниски цени и да продаде на високи.
                              - Ако някой като мен например иска да има различни финансови инструменти с една единствена цел - да запази покупвателната си стойност във времето и не е милионер си купува по 10-15% PLO, 10-15%USD, 10-15%CHF, а от останалите средства разпределя 20% винаги налични в кеш BGN/EUR при необходимост (може в спестовна сметка), а останалото депозира с 1-2% годипна лихва, спрямо днешните нива.
                              - За тези, които инвестицията в различни финансови инструменти е начина по-който печелат пари, то за тях винаги е от значение кое кога купуват, но за мен, това абсолютно няма никакво значение, тъй като, който и от финансовите ми инструменти да загуби покупвателната си способност, то друг/ите ми финансови инструменти компенсират това.
                              Например:
                              На няколко етапа бях закупил физическо злато (PLO), като ще дам примера с една от покупките ми в този финансов инструмент, като цената бе1866лв (мисля че бе 12.2013), тогава цената на $ бе около 1,45лв. за 1$. Една унция тогава се търгуваше на борсите от около 1210$
                              В същия период си закупих и CHF, при цена от 1,61лв за 1CHF.

Или бързата сметка показва, че златото сега е падналло около с 120$ (но в лева е около 2000 за 1PLO) и какво ми ПУКА? Долара се търгува сега около 1,75лв, а франковете за 1,85лв.
                              Хайде кажете ми, че съм назад?
                              С подобни схеми, който иска да си съхрани покупвателната си стойност без да има за цел да прави инвестиции с цел печалба винаги ще има тази СИГУРНОСТ.
                              Утре ако златото скочи, долара вероятно ще падне, а може би еврото ще скочи и мен отново няма да ми ПУКА.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                                benasipro, тази невероятна смесица от суеверия, религиозен плам, пропаганда и откровена глупост я слушаме вече четвърта година, но златото упорито отказва да скочи. Не само това, но системно потъва. По страшното е психологията. Никове като Форекс Мастера и клонингите като ivancolack, както и michaelis 1-12 и други подобни упорито отказват да си признаят грешката. Те са добър индикатор. Докато не си признаят, че са объркали не е приключило низходящото движение.
                                За разлика от вас аз съм работил в търговец на злато. Спомням си как на върха се появи от никъде един човек и накупи здраво. После пусна репликата "само да не ни излъжат пак като със акциите и имотите". Веднага ми светна, че имам насреща си съвършеният глупак. Разказах историята на приятел и на следващият ден той дойде със всичките златни дрънкулки, които имаше в къщи. То не бяха котвички, сърчица и тем подобни глупости. Много е доволен от продажбата.
                                Нито съм се радвал когато е скачал, нито съм плакал когато пада. Напальона го купувам от както беше 90 лв, ако нещо ти говори това. Загубил си си времето като си работил при златаря. И май не само тогоава...

Коментар

X