IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Колко пъти трябва да ти се обяснява? Ти малоумен ли си?

Причината е същата поради която можеш да купиш пет пъти повече компюти с едно и също количество долари спрямо преди 15 години, въпреки неистовото печатане на долари. Нарича се повишена производителност на труда!!!

Винаги ще има повишаване производителността на труда. Въпросът е, че обикновените хора не могат да се радват на плодовете й, защото тези плодове биват окрадени по най-брутален начин от печатарите на пари... Това е и основната причина, поради която неравенството в света е на рекордно високо ниво. 1% от населението вече притежава толкова богатство колкото останалите 99% взети заедно!
    За 15 години човечеството е увеличило 3 или 6 пъти (при цени от 1800 долара) производителността си на труда? Браво бе! С този темп за 100 години не ми се смята каква производителност на труда ще имаме!
    За да се е увеличила производителноста на труда или трябва в момента да продават от 3-до 6 пъти повече мерцедеси без да са се увеличили служителите на Мерцедес или трябва да са съкратили 70% от работниците. Аз лично не съм чел да се е случило нито едно от двете!

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
      Преведено на реалния език на тайминга 2000 та година трябваше да купиш злато на 300 долара и 2010-11-та година да го продадеш на 1600-1900 долара като от парите тогава си купиш евтини, имоти, акции и т.н.
      Ти така ли направи?
      Да не кажеш след няколко години, че си купил злато на около 1000$, когато е било най-ниската му стойност и си го продал после в неговият пик.

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
        Каква е причината в момента да можеш да купиш три пъти повече мерцедеси с едно и също количество злато спрямо преди 15 години? Успоредно с доларите да не са почнали да “печатат“ мерцедеси, салами, сирене и т.н.?
        Колко пъти трябва да ти се обяснява? Ти малоумен ли си?

Причината е същата поради която можеш да купиш пет пъти повече компюти с едно и също количество долари спрямо преди 15 години, въпреки неистовото печатане на долари. Нарича се повишена производителност на труда!!!

Винаги ще има повишаване производителността на труда. Въпросът е, че обикновените хора не могат да се радват на плодовете й, защото тези плодове биват окрадени по най-брутален начин от печатарите на пари... Това е и основната причина, поради която неравенството в света е на рекордно високо ниво. 1% от населението вече притежава толкова богатство колкото останалите 99% взети заедно!
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
          Аз не разбирам много от злато. Но зная, че евреи и арменци винаги имат по някое и друго килце. За трудни времена!
          По принцип не е лошо да имаш в портфейла злато, но е важно да подбереш тайминга за купуването му. На връх финансова криза или по време на война не е добре да си продадеш къщата на безценица за да купиш 100 грама злато!

Много по добре е когато златото е евтино да си вложиш определена част от портфейла и когато дойде криза или война ти да даваш злато на другите срещу къщите и и други ценности!

Преведено на реалния език на тайминга 2000 та година трябваше да купиш злато на 300 долара и 2010-11-та година да го продадеш на 1600-1900 долара като от парите тогава си купиш евтини, имоти, акции и т.н.

Коментар

• Аз не разбирам много от злато. Но зная, че евреи и арменци винаги имат по някое и друго килце. За трудни времена!

Коментар

• Чакам от златарите отговор на въпросa ми във форума под днешната статия:

Каква е причината в момента да можеш да купиш три пъти повече мерцедеси с едно и също количество злато спрямо преди 15 години? Успоредно с доларите да не са почнали да “печатат“ мерцедеси, салами, сирене и т.н.?

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
                Големите световни сили, които манипулират паричния поток (печат), никога няма да го допуснат това.
                Според мен основни валути като $, евро, франк и др. винаги ще съществуват под една или друга форма, наричани с това или с друго име - просто така сме устроени.
                Тези валути обаче не биха съхранили финансовото ни състояние в бъдеще, това би могло да го направи единствено златото.
                Именно това е най сигурната валута и независимста затова е била винаги трьн в очите на елита и диктаторските режими

Коментар

• Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
                  Една от възможностите е изпитаната система със златно покритие.
                  Големите световни сили, които манипулират паричния поток (печат), никога няма да го допуснат това.
                  Според мен основни валути като $, евро, франк и др. винаги ще съществуват под една или друга форма, наричани с това или с друго име - просто така сме устроени.
                  Тези валути обаче не биха съхранили финансовото ни състояние в бъдеще, това би могло да го направи единствено златото.

Коментар

• Икономиката основана на хартия е куха икономика. Затова има толкова много примери на незнаещи къде се намират безсмислени субекти с 'огромни заплати'. И тази икономика очакваме 'да тръгне'? Тоест - да се намерят роби за бачкане. Е свършиха вече - китайците си искат съответно заплащане? Кой ще повишава производителността, за да увеличаваме заплатите на печатарите? Роботи? Програмирани в някое село в Индия за по-евтино? Печатането води до страшна неефективност - парите не отиват където са необходими, а изчезват в джобовете на измамниците печатари. Това е икономика на тъпизма. Без смяна на системата - прогресът на човечеството е немислим. Една от възможностите е изпитаната система със златно покритие.

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                      То като те чете човек може само да се забавлява
                      Забелязал съм го. Най-задръстените най-много се забавляват... хаха
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

хахаха... Не се нерви толкова.... хаха

Че на кой му пука? Плащам в това в което ми искат да плащам... Имам ли злато мога да платя във всичко останало!!!

Ако някой хлебар ми иска монголски тугрици ще му платя в монголски тугрици... Много по-лесно е да обърнеш злато в тугрици отколкото левове в тугрици! Когато хлебарят събере малко повече шума отива при някой златар и си купува злато за да е спокоен!
                        То като те чете човек може само да се забавлява
                        Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

Хахаха,сладур!Кога за последен път си купи хляб,плащайки в злато?
                          хахаха... Не се нерви толкова.... хаха

Че на кой му пука? Плащам в това в което ми искат да плащам... Имам ли злато мога да платя във всичко останало!!!

Ако някой хлебар ми иска монголски тугрици ще му платя в монголски тугрици... Много по-лесно е да обърнеш злато в тугрици отколкото левове в тугрици! Когато хлебарят събере малко повече шума отива при някой златар и си купува злато за да е спокоен!

Коментар

Е, и таз добра... Та това е най-важното. Кажи ми я конкретната цена в лева за да ти кажа конкретната цена в злато! Нали това ме питаш?!... Или и тук вече даваш заден ход?!
                            Хахаха,сладур!Кога за последен път си купи хляб,плащайки в злато?В кой магазин?Как ти върнаха рестото или имаше точно пари?

Коментар

Мисля, че изобщо не разбираш и затова бягаш от въпроса... а и не само ти не го разбираш... хаха
                              Абе,то е хубаво,че мислиш,но това явно не е дейност,която ти се отдава,така че по-добре се заеми с нещо друго

Коментар

Не е важна конкретната цена
                                Е, и таз добра... Та това е най-важното. Кажи ми я конкретната цена в лева за да ти кажа конкретната цена в злато! Нали това ме питаш?!... Или и тук вече даваш заден ход?!

Коментар

Working...
                                X