IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
    Пич, не се прави на луд,много добре знаеш,че златото са най конвертируемите пари-отиваш и продаваш в съответната валута па си пазариш с временните хартийки било те зелени,червени,жълти ит.н. в зависимост в коя част на света се намираш!!!
    Защо ме караш да давам елементарни примери за да разбереш?
    Отиваш в сингапур и им даваш 5лв -е няма да ти дадът нищо за тях!!!
    Обаче една унцийка злато ще ти я купят навсякъде по света!!!

Относно цената му-не мисля,че е загубило,кой знае колко от стойността си,просто талера поскъпна,дефакто от там идва тази в твоите очи промяна в цената му.

На 1.60 лв за $-колко мислиш,че ще е цената му?

А въпроса с превъртането му от една в друга централна банка,заради които стават тези сривове и райзове,ни е много далече да го знаем и разберем-капиш?
    Тоз пък, левчета ще си носи. А ако си носиш долари или евро няма ли да ти е маааалко по удобно отколкото да носиш злато? И това злато къде ще го продадеш, на какъв курс и кой ще ти го мери / проверява за чистота? В чейнджбюрата забрави, в банките ще те одерат с курса, навсякъде ли има Тавекс? А на границата като ти ровят багажа? И дали въобще ще можеш да го носиш в ръчния багаж?

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
      Аз лично чакам цена в лева от около 1800 за унция и влизам на 50% с кеша.
      Ами разумно е с това печатане на пари при едно бъдещо покачване може да се
      изстреля до 4000 долара.Сега колкото по-ниско се влезе толкова по-добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от benasipro Разгледай мнение
        Значи главно въвеждането на електронното парично разплащане и забраната за кеш биха ударили основно златото дългосрочно.
        От друга страна, сега в Ню Йорк и Лондон половината от жилищата се купуват с реални пари, без ипотека.Значи и богатите не вярват във банковата система и правителствата.И естествено купуват и злато.
        В Азия цените на златото не са паднали толкова (освен Китай), понеже валутите девалвират и златото е хедж срещу инфлацията.Популацията расте , расте и средната класа във Китай и Индия.Тези две страни са половината свят и имат постоянен поне +7 БВП годишно.
        Като погледнем, кога е падало доста златото последните 3-4 пъти, това е ставало или в посл минути в петък или в първ минути в неделя и пазарите са слаби или някои затворени.
        Златото сега е по-слабо, защото долара е силен, защото пък еврото е слабо имайки проблеми в Европа.
        Манипулират се борсите нагоре и парите отиват главно там, кой ще си „замрази„ парите във злато.
        Среброто изглежда в по-добра позиция, XAG/XAU е на най-високи нива.
        +

Първоначално изпратено от benasipro Разгледай мнение
        Фалирарите западни правителства със сигурност ще ударят сивият сектор на икономиката забранявайки кеш транзакции над $1000.Това вече започна.

Отрицателни лихви по депозити и облигации. И това започна

Забрана да се държат пари по депозитни кутии (скоро и златото ще забранят да се държи там, нали и то е пари)

Правителствата почнаха да преследват кеша, трябва им
        Данъците също ще ги увеличават, понеже поне лихвите по дълговете на фалиралите западни правителства трябва да се плащат.

Златото да не стане като дрогата.Продаваемо само на черния пазар за кеш.
        Това е днешната версия на Мартин Армстронг, а той не е лош в предвижданията.

П.П.
        О,да, Тавекс пак ще купи Кругеранда, но ще направи банков транфер, а не кеш на ръка.Наполена е малка сума, и ще мине метър, тъкмо да има кеш за кафе и вестници.

Предполагам Мартин греши и някой със дълбоки джобове си пазарува евтино злато.
        Иначе спрямо най-високите нива, златото в долари е загубило 43%, в паунд-35%,в евро-28%, в рупии-26%.
        А и говорим за 10-15% от портфейла, инвестиран във жълто, така че не е голяма загуба.Че ти и застраховка да си купиш, пак ще плащаш пари.

Копачите (GDJ) първи ще дръпнат, ако тренда леко или по-силно се обърне нагоре.
        +

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
          Що не вземете да мирясате и да се възползвате от промоциите?
          Аз лично чакам цена в лева от около 1800 за унция и влизам на 50% с кеша.

Коментар

• Що не вземете да мирясате и да се възползвате от промоциите?

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
              Мисля,че въпросът ми по-долу за хляба в бакалията достатъчно ясно показва какво разбирам....а и не само аз
              Пич, не се прави на луд,много добре знаеш,че златото са най конвертируемите пари-отиваш и продаваш в съответната валута па си пазариш с временните хартийки било те зелени,червени,жълти ит.н. в зависимост в коя част на света се намираш!!!
              Защо ме караш да давам елементарни примери за да разбереш?
              Отиваш в сингапур и им даваш 5лв -е няма да ти дадът нищо за тях!!!
              Обаче една унцийка злато ще ти я купят навсякъде по света!!!

Относно цената му-не мисля,че е загубило,кой знае колко от стойността си,просто талера поскъпна,дефакто от там идва тази в твоите очи промяна в цената му.

На 1.60 лв за $-колко мислиш,че ще е цената му?

А въпроса с превъртането му от една в друга централна банка,заради които стават тези сривове и райзове,ни е много далече да го знаем и разберем-капиш?
              Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                Колко пъти трябва да ти се обяснява едно и също нещо? ти малоумен ли си или бавноразвиващ се?

Цената на златото винаги е била една и съща през цялата човешка история. 1 грам злато винаги е струвал 1 грам злато и след 100 години. Ето защо златото е свършените пари!

Ако се интересуваш защо цената на доларите в злато се е променяла рязко през различни периоди, трябва да попиташ печатарите на долари!
                По същата логика един долар винаги е бил един долар през цялата история на човечеството и никога един долар не се е разменял за 2 долара например Още безумни аргументи?

Коментар

Ето защо златото е свършените пари!
                  +++
                  И аз веднъж да съм на 100% съгласен с форито.

Верно на прекалените маняци много бързо им свършват парите....

Коментар

• Въпроса е колко години могат да ограничат и задушат цената на златото,като спорите?Жив ли ще е някой да доживее стабилно покачване
                    Ако има покачване - 20%,50%,100% ли ще е, за 1г,5г,за 10г...?
                    Могат ли да забранят или ограничат търговията на физическо злато?
                    Е това е част от "несъществените" въпроси.

Който може да се качи на гребена на вълната е най-добре Аз не го владея

Коментар

Колко пъти трябва да ти се обяснява едно и също нещо? ти малоумен ли си или бавноразвиващ се?

Цената на златото винаги е била една и съща през цялата човешка история. 1 грам злато винаги е струвал 1 грам злато и след 100 години. Ето защо златото е свършените пари!

Ако се интересуваш защо цената на доларите в злато се е променяла рязко през различни периоди, трябва да попиташ печатарите на долари!
                      В неговите объркани представи "мерцедесите" едно време са стрували точно толкова, колкото и днес.

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                        Защо тогава цената на златото е била много по стабилна?

Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

1. Има разлика между мерцедес и мерецдес. Можеш да си купиш и за 100 хил. можеш и за 1 милион и 100 хил. Така че все едно задаваш детинския въпрос, колко струва 1 лека кола?!....
                          2. Не е чак толкова страшно да сметнеш колко пъти ще се повиши производителността на труда... Преди 5 века 1 книга се е произвеждала за 1-2 години. Преписвала се е от монаси на ръка върху животинска кожа. Печатарската преса само за 50 години повишава тази производителност 100 пъти. Както знаем, небето не се е срутило и хората са продължили да живеят с ежедневните си грижи...

Учи история, емзетка!
                          Тук говорим не само за мерцедесите, а за производителността на всички, от сервитьорката до работника в мерцедес! Пълен абсурд е средната производителност на труда за 15 години да се е увеличила толкова, при положение. Като спомена времената преди 50 години, тогава не е ли имало увеличена производителност на труда? Защо тогава цената на златото е била много по стабилна?

Коментар

За 15 години човечеството е увеличило 3 или 6 пъти (при цени от 1800 долара) производителността си на труда? Браво бе! С този темп за 100 години не ми се смята каква производителност на труда ще имаме!
                            За да се е увеличила производителноста на труда или трябва в момента да продават от 3-до 6 пъти повече мерцедеси без да са се увеличили служителите на Мерцедес или трябва да са съкратили 70% от работниците. Аз лично не съм чел да се е случило нито едно от двете!
                            1. Има разлика между мерцедес и мерецдес. Можеш да си купиш и за 100 хил. можеш и за 1 милион и 100 хил. Така че все едно задаваш детинския въпрос, колко струва 1 лека кола?!....
                            2. Не е чак толкова страшно да сметнеш колко пъти ще се повиши производителността на труда... Преди 5 века 1 книга се е произвеждала за 1-2 години. Преписвала се е от монаси на ръка върху животинска кожа. Печатарската преса само за 50 години повишава тази производителност 100 пъти. Както знаем, небето не се е срутило и хората са продължили да живеят с ежедневните си грижи...

Учи история, емзетка!
                            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Сорос точно така го направи и не случайно е един от най-богатите хора в света! Аз лично не съм имал никога злато, но от три години съм на къси позиции.
                              Не сме и очаквали да кажеш, че си купил злато на по-висока цена.
                              Но очакваме да кажеш, че си пуснал дълги позиции, като започне повишаване цената на златото, респективно на това и намаляне цената на $/евро

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
                                Ти така ли направи?
                                Да не кажеш след няколко години, че си купил злато на около 1000$, когато е било най-ниската му стойност и си го продал после в неговият пик.
                                Сорос точно така го направи и не случайно е един от най-богатите хора в света! Аз лично не съм имал никога злато, но от три години съм на къси позиции.

Коментар

Working...
                                X