IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
    Устройва ме че с по-малко хартия купувам повече метал
    Ъъъъ всъщност ти заместваш полезна хартия с безполезен метал с постоянно падаща цена. Поне от моя гледна точка.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Не виждам как те устройва при положение че не получаваш и никога няма да получаваш никакви доходи от златото.

Единствения вариант да спечелиш от това което правиш е ако златото пак започне да расте. Но кога ще почне, колко ще е паднало преди това и колко ще порастне след това няма как да знаеш. Напълно е възможно следващия връх да е много под настоящата цена.
      Устройва ме че с по-малко хартия купувам повече метал

Коментар

Абсолютно не го засяга защото аз непродавам
        Ти не продаваш ама народа продава и се спасява

Коментар

Ми ок, твой си е разума, твое си е златото

Аз като гледам като шортя твоята най-сигурна инвестиция съм на + пък ти си на минус. Ама очевидно това очевидно противоречие при електронните сделки не засяга физическото злато
          Абсолютно не го засяга защото аз непродавам

Коментар

След като не продавам ,а само купувам това че пада ме устройва
            Не виждам как те устройва при положение че не получаваш и никога няма да получаваш никакви доходи от златото.

Единствения вариант да спечелиш от това което правиш е ако златото пак започне да расте. Но кога ще почне, колко ще е паднало преди това и колко ще порастне след това няма как да знаеш. Напълно е възможно следващия връх да е много под настоящата цена.

Коментар

Нали, мокрите сънища на златните бикове нямат спиране

Златото пада - пада вече четири години. Златото има алтернативна цена - лихвата която се губи ако се държи злато. Златото няма вътрешна стойност освен чисто психологическа такава. А тази психологическа стойност зависи от вероятността за тотален краш на световната финансова система и алтернативната цена.

И така да видим вероятността за тотален краш на финансовата система към момента е нищожна. Банките са брутално капитализирани, липсва всякаква вероятност за хиперинфлация. Вероятността за фалит на основна държава клони към нула.

Сега другия елемент - алтернативната цена. Лихвата - е тази цена върви нагоре. И ще продължава да върви нагоре и то с бързи темпове.

В крайна сметка - всички данни към момента сочат спад и дори срив при златото. Няма нито един довод за това че златото трябва да расте.
              След като не продавам ,а само купувам това че пада ме устройва

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis15 Разгледай мнение
                може да се въведе ред, но трябва някои рестрикции, които ни налагат "Демокрация" като разни НПО Организации и други такива тъпотии, ще дойде и тоя момент, като дълдиса Империята и хората ше изтрезнеят изведнъж, но това е друга тема .......
                Няма демокрация без законност. Който се плаши от НПО-та да не ходи в политиката и администрацията. Но у нас много наплашени. НПО-тата са за това, да изкарват беззаконията на светло, да предлагат да се коригират законите, но не да предлагат да се нарушава законовия режим и да защитават престъпниците, освен когато престъпниците се противопоставят на беззаконията и поради това са нарочени за престъпници. НПО-тата са плашила когато си тъп като врабче и страхлив като опосум. Иначе представляват шаренки чучела, дето забавляват децата.

Коментар

Здравия разум ми казва че в тези времене по-добра и сигурна инвестиция от златото няма,говоря само за физическото
                  Ми ок, твой си е разума, твое си е златото

Аз като гледам като шортя твоята най-сигурна инвестиция съм на + пък ти си на минус. Ама очевидно това очевидно противоречие при електронните сделки не засяга физическото злато

Коментар

Ама разбира се - то здравия разум не е задължително да бъде използван. Здравия разум казва че вътрешната стойност на даден актив е равна на дисконтираната стойност на очакваните парични потоци от него. От златото тези потоци са равни на 0.
                    Здравия разум ми казва че в тези времене по-добра и сигурна инвестиция от златото няма,говоря само за физическото

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis15 Разгледай мнение
                      я каи кое е сигурно, че неккав бивш съветник икономист в Сашш се беше изцепил, че дълга на тея пумпали им е х3 от това което е са ?!? т.е. 60 трилки сумарно ....
                      И кое е сигурно можеби техните ДЦК Аз бих предпочел ДЦКтата на чайниците от колко на тея въздухари Сашови, изпята песен са те за съжаление ....
                      Естествено че са им сигурни ДЦК тата. на 100% е сигурно че ще платят всяка една облигация която са издали - дори само заради това че нямат проблем да си напечатат доларите с които ще ги изкупят. Американските децк са на 100% в долари.

Виж при китайците това не е баш така. Техния дълг не е на 100% в юани.

Коментар

Ама разбира се - то здравия разум не е задължително да бъде използван. Здравия разум казва че вътрешната стойност на даден актив е равна на дисконтираната стойност на очакваните парични потоци от него. От златото тези потоци са равни на 0.
                        я каи кое е сигурно, че неккав бивш съветник икономист в Сашш се беше изцепил, че дълга на тея пумпали им е х3 от това което е са ?!? т.е. 60 трилки сумарно ....
                        И кое е сигурно можеби техните ДЦК Аз бих предпочел ДЦКтата на чайниците от колко на тея въздухари Сашови, изпята песен са те за съжаление ....

Коментар

Дали златото има стойност остави всеки сам за себе си да прецени

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                            Едни си обезпечават прогнозите с агрументи, други със сънища!
                            Нали, мокрите сънища на златните бикове нямат спиране

Златото пада - пада вече четири години. Златото има алтернативна цена - лихвата която се губи ако се държи злато. Златото няма вътрешна стойност освен чисто психологическа такава. А тази психологическа стойност зависи от вероятността за тотален краш на световната финансова система и алтернативната цена.

И така да видим вероятността за тотален краш на финансовата система към момента е нищожна. Банките са брутално капитализирани, липсва всякаква вероятност за хиперинфлация. Вероятността за фалит на основна държава клони към нула.

Сега другия елемент - алтернативната цена. Лихвата - е тази цена върви нагоре. И ще продължава да върви нагоре и то с бързи темпове.

В крайна сметка - всички данни към момента сочат спад и дори срив при златото. Няма нито един довод за това че златото трябва да расте.

Коментар

Златотото е най-сигурния актив - нищо че колебанията му са по-големи от тези на джанк облигации, не дава никаква доходност и всъщност струва пари да се държи.

Но за всяка златна буболечка е важно че златото ще има някаква стойност - неясна каква и след 1000 години. Все едно че някой ще живее толкова дълго
                              Дали златото има стойност остави всеки сам за себе си да прецени

Коментар

Нямам идея за какво говориш, за пръв път чувам че очакванията трябвало да бъдат обезпечени. На мен брокера ми иска обезпечение само за късите позиции към златото
                                Едни си обезпечават прогнозите с агрументи, други със сънища!

Коментар

Working...
                                X