IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Естествено че са сигурни. Срещу американски ДЦК с номинал 100 долара има 99,9999999999999% вероятност че ще получиш 100 долара. Срещу злато обаче със стойност в момента 100 долара няма никаква гаранция че ще получиш пак 100 долара. Кое тогава е по сигурно.
    верно аууу еба му мамата а китайските не са щото нема получиш юани, а меки курабии така ли или Германските щото ше вземеш рубли вместо евро ???

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
      Според КОЙ?
      Твоето мнение срещу моето!
      Еми човек 2012 година златото падна от 1800 до 1500 годината когато вероятността от разпад на еврозоната и фалит на южна европа бе най-силна.

Инфлация в момента няма - това е факт - няма според кого - това просто е факт.

Еврозоната съществува от 1999 г. 1998 г т.е. преди еврозоната златото струваше 250 долара. Това е факт - пак няма според кого - просто е факт.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
        ННПО-тата са за това, да изкарват беззаконията на светло, да предлагат да се коригират законите, но не да предлагат да се нарушава законовия режим и да защитават престъпниците, .
        Toва са глупости.
        Точно обратното на всичко това което си изредил правят.
        Справка - хелзинкските боклуци.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis15 Разгледай мнение
          сигурни им били ДЦКта пхахаха оффф аве бегай у лево ве офлюх .....
          Естествено че са сигурни. Срещу американски ДЦК с номинал 100 долара има 99,9999999999999% вероятност че ще получиш 100 долара. Срещу злато обаче със стойност в момента 100 долара няма никаква гаранция че ще получиш пак 100 долара. Кое тогава е по сигурно.

Коментар

ъъъъъ - нищо от това не изглежда вероятно да се случи следващите 5 години.

Не че и което и да е от тези събитие гарантира че златото ще порастне. Златото стоеше ниско и когато нямаше ЕС и когато се случи кризата в Южна европа - 2012 г. златото отбеляза един от най-големите си спадове, инфлация няма и не изглежда и да има много висока инфлация следващите пет години.
            Според КОЙ?
            Твоето мнение срещу моето!

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
              Няма демокрация без законност. Който се плаши от НПО-та да не ходи в политиката и администрацията. Но у нас много наплашени. НПО-тата са за това, да изкарват беззаконията на светло, да предлагат да се коригират законите, но не да предлагат да се нарушава законовия режим и да защитават престъпниците, освен когато престъпниците се противопоставят на беззаконията и поради това са нарочени за престъпници. НПО-тата са плашила когато си тъп като врабче и страхлив като опосум. Иначе представляват шаренки чучела, дето забавляват децата.
              ммммм мне баш даже ама хич, тея кенефи НПО са финансирани от Сашови да им прокарват интересите. Не случайно в доста държави ги ограничиха, защото видяха от къде идват проблемите. Ако държавата спретне някоя независима политика, било то монетарна или геополитическа те се активизират и сеят раздор, хаос и преврати, мама им гадна ама ше стане тя не се стегай ще ще ......

Коментар

Какво да ти кажа!
                За мен всички данни към момента сочат пък за повишение на златото!

- Наближаваща рецесия
                - Фалит на основни страни от Южна Европа
                - Разпад на ЕС
                - Печатане на пари и наближаваща повишена инфлация
                ъъъъъ - нищо от това не изглежда вероятно да се случи следващите 5 години.

Не че и което и да е от тези събитие гарантира че златото ще порастне. Златото стоеше ниско и когато нямаше ЕС и когато се случи кризата в Южна европа - 2012 г. златото отбеляза един от най-големите си спадове, инфлация няма и не изглежда и да има много висока инфлация следващите пет години.

Коментар

Т.е. не те кефи някой да се изказва както ти се изказваш, но обратно на твоето мнение

Защото аз от теб довод защо златото трябва да поскъпва извън чисти лозунги не съм видял. То не че и има такъв довод де.
                  Аз смятам,че съм изразявал достатъчно доводи!
                  Аман обаче от смешници, които се изказват като последна инстанция и поучават другите!

Коментар

Естествено че са им сигурни ДЦК тата. на 100% е сигурно че ще платят всяка една облигация която са издали - дори само заради това че нямат проблем да си напечатат доларите с които ще ги изкупят. Американските децк са на 100% в долари.

Виж при китайците това не е баш така. Техния дълг не е на 100% в юани.
                    сигурни им били ДЦКта пхахаха оффф аве бегай у лево ве офлюх .....

Коментар

Нали, мокрите сънища на златните бикове нямат спиране

Златото пада - пада вече четири години. Златото има алтернативна цена - лихвата която се губи ако се държи злато. Златото няма вътрешна стойност освен чисто психологическа такава. А тази психологическа стойност зависи от вероятността за тотален краш на световната финансова система и алтернативната цена.

И така да видим вероятността за тотален краш на финансовата система към момента е нищожна. Банките са брутално капитализирани, липсва всякаква вероятност за хиперинфлация. Вероятността за фалит на основна държава клони към нула.

Сега другия елемент - алтернативната цена. Лихвата - е тази цена върви нагоре. И ще продължава да върви нагоре и то с бързи темпове.

В крайна сметка - всички данни към момента сочат спад и дори срив при златото. Няма нито един довод за това че златото трябва да расте.

Какво да ти кажа!
                      За мен всички данни към момента сочат пък за повишение на златото!

- Наближаваща рецесия
                      - Фалит на основни страни от Южна Европа
                      - Разпад на ЕС
                      - Печатане на пари и наближаваща повишена инфлация

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
                        точно така мисля и аз - няма генерация на кеш, докато на дружествата може да се гледа именно като генератори на кеш
                        Генерациата на кеша ще дойде,а сега излищния кеш отива в метал

Коментар

Обобщения тип ЛОЗУНГ! Обаче НЕ![/B]
                          Т.е. не те кефи някой да се изказва както ти се изказваш, но обратно на твоето мнение

Защото аз от теб довод защо златото трябва да поскъпва извън чисти лозунги не съм видял. То не че и има такъв довод де.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                            Защото нямам религиозни предрасъдаци или сексуално влечение към златото и мога го търгувам и в двете посоки
                            Какви предрасъдъци имаш или нямаш, не те правят "адекватния" поглед в оценката на един или друг актив, към даден момент!

Просто ти казвам да не обощаваш, защото е смешно някакъв форумен драскач, да има претенцията да поучава останалите форумни драскачи!

Ако имаш някакво мение, подкрепено с аргументи, тогава ОК! Изрази го!
                            Обобщения тип ЛОЗУНГ! Обаче НЕ!

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
                              точно така мисля и аз - няма генерация на кеш, докато на дружествата може да се гледа именно като генератори на кеш
                              Точно, и аз така гледам на тях.

Коментар

.... очакваните парични потоци от него. От златото тези потоци са равни на 0.

Коментар

Working...
                                X