Първоначално изпратено от Han Krum
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX Архив 2.31
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от denislav_ilievЗачетох се за златото и си спомних какво съм учил за валутните пазари по време на златния стандарт и наистина тогава е оправдано да държиш злато , ама не разбирам сега какъв е смисълът да си купиш такъв актив и да го притежаваш физически.
Money Masters 1
Money Masters 2
Gata News
Коментар
-
Зачетох се за златото и си спомних какво съм учил за валутните пазари по време на златния стандарт и наистина тогава е оправдано да държиш злато , ама не разбирам сега какъв е смисълът да си купиш такъв актив и да го притежаваш физически. Друг е въпроса ако има някаква потребителна стойност т.е да си направиш златни зъбиили по-сериозно някакъв накит , който да завещаеш на децата си, важен е личният избор все пак, а рационалността икономистите приемат , че е даденост
Коментар
-
Първоначално изпратено от svilenggПървоначално изпратено от karakondjulДнеска някои хора се наизлагаха много сериозно.
Бижутерско злато като инвестиция. Шах!
Златото няма кой да ти го купи. Индия. Крокодили. Позор. Смях!
13 500 е цената без пътешествието към Индия. Гуру. Мат!лека вечер и приятен уикенд! ...канадеца ме наказа
но другата седмица ще му го върна
Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от karakondjulДнеска някои хора се наизлагаха много сериозно.
Бижутерско злато като инвестиция. Шах!
Златото няма кой да ти го купи. Индия. Крокодили. Позор. Смях!
13 500 е цената без пътешествието към Индия. Гуру. Мат!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивановКолега,имам лоши новини за теб.Където и да отидеш да продадеш златото което си купил, в най добрия случай ще вземеш максимум 70% от цената.
Пардон - за малко да те излъжа.Не.Можеш да го продадеш на добра печалба (в случай че цената се запази на текущи нива без промяна) само в Индия.Сезона на сватбите там започва от началото на Септември и свъшва в средата на ноември.Единственият незначителен проблем е да го внесеш.Контарбандистите са измислили невероятни начини,като го претопяват и правят камуфлажни корабни котви и какво ли още не.Проблемът е че дори и да успееш да го вкараш в Индия,човек като теб и мен без да е в играта с местните бандюги, рискува да се раздели не само със златото което има но и с главата си(Индия е голяма държава) - джунгли,тигри,крокодили.....
и имам добра новина за теб. Не е необхадимо да ходиш в Индия.
Във Франция ти купуваш и продаваш само регистрирано злато. Знае се
какви са номерата които са издадени и кой е притежателят им.
Тук ти не можеш да ми продадеш на мен нито аз на теб. За това има
банка. И номизматици. Купуваш и продаваш от тях и на тях. Само
24 каратово злато, с 18 каратовото в Индия, да.
При всяка зделка има 2.5% комисионна. И 8% данък ако го продадеш
за по-бързо от 8 години. След 8 години имаш 2х 2.5 тоест 5%. Това е.
В Франция ще ти го купят на спот.
Коментар
-
Първоначално изпратено от karakondjulПървоначално изпратено от Kiyosi ItoПървоначално изпратено от karakondjulПървоначално изпратено от Петър КараивановКолега, ако искаш да купуваш злато мога да ти уредя всяка седмица по 2кг. италианско злато 18к. на цена 13 500 евро/кг.
прави цена 566 как е възможно??? - много интересно предложение!Как смяташ 1 кг
за 13 500 евро ???Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от karakondjulКак я сметна цената???
18 карата е бижутерско злато не инвестиционно. Нали така.
24 отивам в банката и го продавам на спот - 2.5% комисионна.
А с 18 карата трябва да продаваш на бижутер?
Пардон - за малко да те излъжа.Не.Можеш да го продадеш на добра печалба (в случай че цената се запази на текущи нива без промяна) само в Индия.Сезона на сватбите там започва от началото на Септември и свъшва в средата на ноември.Единственият незначителен проблем е да го внесеш.Контарбандистите са измислили невероятни начини,като го претопяват и правят камуфлажни корабни котви и какво ли още не.Проблемът е че дори и да успееш да го вкараш в Индия,човек като теб и мен без да е в играта с местните бандюги, рискува да се раздели не само със златото което има но и с главата си(Индия е голяма държава) - джунгли,тигри,крокодили.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивановЕдна тройумция е равна на 31.3гр за да сме коректни.
Цената я дадох на килограм за да е по-лесно за смятане.
18 карата е бижутерско злато не инвестиционно. Нали така.
24 отивам в банката и го продавам на спот - 2.5% комисионна.
А с 18 карата трябва да продаваш на бижутер?
Промяна- махнах цитатите
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiyosi Itoедва ли, стига да знаеш че се котира тройунция, която птк е равна на 33гр, ама образовайте се колеги, това е част от форекса и не само, част е от финансовите пазари, а именно пораждат много въпроси и знания стига да искаш отговори и да учиш...Как смяташ 1 кг
за 13 500 евро ???
Промяна - махнах цитатите.
Коментар
Коментар