If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ами за Канадеца.... Има много хора на дълго тук с мисълта, че повече надолу не може, уви пазара им го наби още повече. Сега има някаква консолидация но без ясен сигнал на къде мисля че е лудост да се пускаме в каквато и да е посока
URGENT North Korea fires short-range missiles: Kyodo
TOKYO, May 25, 2007 (AFP) - North Korea has fired short-range
missiles in the direction of the Sea of Japan (East Sea), Japan's
Kyodo News said Friday.
sct/dr/th
продавайте йени
EUR/USD според мен ще пробие под 1.34 но съвсем за малко и после пак ще скочи.
Но според мен по-добри позиции сега са BGP/AUD като има таргет 1.4405 след главата с раменете които направи. Отиграх го на дълго и за сега съм +150 пипса и очаквам приблизително още толкова и другата позиция GBP/NZD с таргет на 2.75. Ако има нещо по позициите ми, което притеснява някой моля да сподели ще бъда благодарен.
По новини не търгуваме нали пък и те самообират стоповете и пазара продължава натам накъдето си е тръгнал от преди това.
Успех
За сега при ауд/$ всичко е по план само, че нямам платформата си пред мен и изтървах доста добавки към късата си, почваме да се ослушваме майче и за 123 при кабела - само да не се избързва с късите , че ако пробие флагчето на 4Н има още ход нагоре
Според мене днес имаме изгледи напук на прогнозата за даун на еврото пазарът да избуши до нива около 1,3520 и после пак да отстъпи около 1,3460. Вжидам го следобед. Прогнозирам да затвориме около 1,3420 - 1,3430.
Иначе пазарът остава в рейндж. На мисля че ще пробие лесно 1,3400 и затова ми е смешно като чета матафците с предложение за къси с вход 1,3420 и толкова нисък стоп.
Но ако днес продължи да се движи в такъв тесен рейндж нищо чудно в понеделник да почнеме да слизаме. Но не и днес.
Като цяло очаквам бичи изненади с еврото днес, най-малкото щото няма важен фундамент. Т.е. ще се случи това, което маркетмейкърите преценят без да се съобразяват с нищо.
Лакомията досега надделява винаги - тренд и то сериозен. От друга страна китайските лакомници правят -8%, +8 % от ден на ден на тъпия им Шанхайски индекс. Тая волатилност показва, че на пазара вижданията далеч не са толкова еднопосочни, колкото им се иска на някои, седещи на огромни къси йени. Дедо ви Алан правилно посочи, че това е един голям или по-скоро грандиозен БАЛОН и по-добре ще е сега да изпусне малко, отколкото след време да има грандиозен екшън. Ала-бала, никой не го слуша. И комай правилно- той същото го разправяш и за US, няколко години обаче преди Насдак да се срути. Така че движението ще продължи още неизвестно време нагоре в европейските кросове на йената, НО риска сериозно да пропаднем става все по-голям. Виждате какви откати правят - по фигура за час, два. Опичайте и акъла и внимателно с йената и в двете посоки.
Гледам че петрола върви в неправилната посока и от това е пострадала само йената.Връх при 75 $/б ми се вижда съвсем реален , но въпроса е кога ще го стигнем.Отговора на въпроса може да изясни колко време йената ще се напъва за връх.
...специално двойката GBP/JPY e възможно да си направи нов връх...т.е над 242...и то ако кабела се подсили от новините днес за техния БВП....а до началото на сесията в NY твърде е вероятно другите кросове да си стигнат предишните върхове (или рейндж текущи нива), непредсказуемо е....
Относно йената мисля, че ще остане в рейнджов период поне още седмица-две спрямо долара - 122 - 120,50.По скоро фактори, които само може да предположим (но за сега не виждам изразени технически такива) ще я извадят от този рейндж.Такъв фактор за мен е усещането на инвеститорите, че пренадуха фондовия пазар.
Т.е. - страха, който да започне да имества алчността.
На паунд-йена за пореден път не прибирам профит от поне 100п.(при вход от 241,38, а чакам ли чакам по-дълго отместване в избраната посока.Считам, че това е сериозна грешка, която ми коства само този месец при неактивна търговия поне 500п.На евро-йена очаквам нов ход поне до 162,20.Като цяло - рейнд преди пазара да установи, че е достигнал трайни ( за годината) върхове в кросовете, преди изненадващо за мнозина да се сгромоляса за няколко дни.
Успешна търговия, колеги!
Коментар