IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.28

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Спеко, грешиш от бая време не бяхме свидетели на толкова благи новинки от САЩ, учудващо пазара като че ли ги пренебрегва засега
    , обяснението е доста комплексно аз ще си позволя да ти цитирам в общи линии как анализаторите обясняват това

"Вероятно основната причина за липсата на каквата и да е възходяща корекция за сега на долара си остават продажбите на долари при всяко кратко негово покачване от страна на суверенни финансови институции и централни банки. Повод за тези продажби на долари (покупки на евра и паунди) са от една страна рекордните цени на петрола към 95-95$ за барел, което води до получване на все повече "петродолари", които трябва да се диверсифицират. От друга страна, непрекъснатите през последните 1-2 седмици интервенции на регионални централни банки (главно азиатски) на техните вътрешни парични пазари с цел ограничаване поскъпването на техните местни валути, води до закупуването на доста долари при тези вътрешни интервенции (повечето такива държави държат своите валути вързани към долара), които долари след това бива продавани за евра и паунди на международния forex пазар.

Тези постоянни продажби на долари (с оглед и рекродните цени на т.н. commodity стоки -> в петък златото проби над нивото от 800$ за тройунция) са в основната на постоянния натиск върху долара каквито и да са данните за състоянието на икономиката на САЩ. В същото време еврото намира подкрепа от рязкото смекчаване на тона на Франция по отношение политиката на ЕЦБ за лихвите и за силното евро, което показва че европейските представители дори вече изглеждат "доволни" от поскъпването на еврото, което намалява инфлационния ефект от рекордните цени на петрола.

В общи линии всички факти от фундаментално естество говорят че долара към момента е подценен, тоест време е за корекция, тук Спеко парадокса е че дотолкова доколкото фундамента натискаше долара сега пък чисто техниката взе да го натиска с това затваряне хехе абе маани маани
    Успехи

Коментар

• Допуснал съм някои грешки!

Златото се цели към здрава съпротива от 860-870$ и евентуално 900 долара което ще е абсолютния максимум, ако бие върха от 1988г. Но не не вярвам да бие 870$ или поне в близките 6месеца.
      Петролът се намира на 2 гигански съпротиви разположени в интервала 96-102$, което е връх от 1861г сегашни цени
      Канадския долар би всички рекорди и е калкулирал цена от 115-120$ за барел, което говори за неговата надцененост от поне 4-6 фигури!
      Еврото продължава да бъде подценено поради ниските цени на златото и високия петрол невиждан от 1861г.
      За мен еврото има малък лек потенциял за нагоре от 200п, но това ще стане само ако златото иде на фибо от 860-870$

Коментар

• http://www.tenfore.com/uk_markets.htm

Коментар

• След 61,8% връщане от спада от 252 на паунд-йена, логично е отново да потеглим на юг.Първа цел-50% от покачването от 230,27 до 241,25 - 235,24. Поради това съм шорт от снощи от 239,85 с тази първа цел и стоп на 241,50.При пробив над 241,50 може отново скоро да тестваме и 250.Всичко е в зависимост от отражението на евентуално ново понижение на лихвите в САЩ (което за мен е малко вероятно) и развитиелто на кризата във финансовия сектор.Пробив под 235,24 , който не очаквам да стане отведнъж, а след връщане близо до 237, ще постави следваща цел- 230.

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
            Чета,чета и май не разбирам?
            От прочетеното разбрах само,че понеже на някой им се "струва" и "трябва" та поради тези сериозни аргументи и ще се случи $ да поскъпне рязко и безотговорно до 1.38 спрямо $ , до над 1.00++ спрямо канадеца и.... да не изброявам другите валути.

Тези "аргументи" винаги са водели до зануляване на сметки и масови фалити ! Само констатирам,на никой не го пожелавам.
            много правилно, това е основната причина за грешни сделки и в добавка - липсата на стоп уврежда ситуацията още повече. Едно "лечение" на този проблем е изчакване на старта на движението и тогава влизане в играта и то със стоп или поне хедж ако толкова не обичаш стопа. ако се питате кога аджеба започва движението - ами импулсен бар. много ще кажат - да ама аз вече съм изпуснал движението - да ама не. вероятността да продължи един тренд е много по голяма отколкото той да обърне, а импуслния бар дава начало или продължение на един тренд в зависимост от времевата графика.
            Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

• Крити
              С тази графика ми се струва че тотално си ги объркал нещата.Според мен има два сценария в момента и решаващото ниво е 1,4348 , кой от двата ще сработи.
              В първия случай сме завършили фигура "завършващ диагонален триъгълник" и дълбок пробива на 1,4348 ще го потвърди.
              Във втория случай - следва рахитична корекция за 4 вълна от 5(5) над 1,4348 и ход за пета вълна при космонавтите в дълбокия космос 1,50......

Коментар

• Здравейте!

Златото се цели към здравасъпротива- 62 фибо от 860-870$
                Петрола се намира на 2 гигански съпротиви разположени в интервала 96-102$
                Канадския долар би всички рекорди и е калкулирал цена от 115-120$ за барел, което говори за неговата надцененост от поне 4-6 фигури!
                Еврото продължава да бъде подценено поради ниските цени на златото и високия петрол невиждан от 1961г.
                За мен еврото има малък лек потенциял за нагоре от 200п, но това ще стане само ако златото иде на фибо от 860-870$.

Коментар

• Долара не реагира на позитивни новини многократно през изминалата седмица , което означава че големите играчи го продават на всяко покачване а това значи че сме далеко от върха и скъсяването ми се струва рисковано. Златото според мен се цели към 1000 д. а при среброто ми излиза 24 д. за унция .Така ги виждам нещата пък може и да греша .Успех на всички трейдъри въпреки че според статистиката 95% от тях ще загубят сметките си и 5% ще ги умножат а посредниците винаги печелят .

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin

Ето как аз ги виждам нещата
                    аз така съм си изградил стратегията за къси евра с осредняване. И за това принос има Крителин. Единственото което съм предвидил и очаквам да не пасне на горната графика е че еврото пробие ли 1,4550 ще се спре чак на 1,4690. Там ми е последната добавка. Минеме ли 1,4750 - затварям с лос. Но пък имам хедж с долар-лев, който ще ми покрие загубата.
                    Този път добре съм опекъл стратегията. ... е благодарение на колегите тук ... пак казвам. Приятна почивка.

Коментар

• Първоначално изпратено от the fan*
                      Първоначално изпратено от Plamen1967
                      За тези които следат среброто, дава много силен бай сигнал.
                      ..в смисъл... потъмнява като го нагрееш или какво?.. м/у другото ще си позволя да перефразирам отговорен канадец отпреди около 30-40 мин.. та .. едно намаляване на лихвите не би "оправило" скъпия К$..
                      the fan*
                      На ниво 14.35 силвъра проби съпротивата и за 1 1/2 ч. направи още 40 цента движение.
                      Докато силвера е над 14.50 нива си е бай на всяка корекция със стоп задължително.

Коментар

• Mackata на малдивите не ходи но Мексико не му е чуждо..
                        лека и успехи

Коментар

• Здравейте !
                          Пазара ще затваря скоро , а еврото как се засили !

Коментар

• ako q кара така " на добри новини ьп " ЯВНО

ДОЛАРА Е МНОГО ЗЛЕ , корекция от 1.47-49

.................................................. ....................................
                            цели 1- 1.46 2 -1.48 , на тези новини трябваше

да сме 1.43............
                            http://s1.bg.bitefight.org/c.php?uid=107296

Коментар

• Айде лека и доходна аз отивам да почивам че днешният ден малко множко ми дойде хехе, некой път ще ви разправям .

Коментар

• 4545 последно

Коментар

Working...
                                X