IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.28

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хепи никъде не съм споменал 3-та вълна Говоря за 5-та.
    Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от BNBB
      Относно вълните нямам никакви познания и ще си трая.
      Но не съм и съгласен че е късно за удължаване, очевидно е че САЩ имат сериозна и задълбочаваща се криза. Това е супер повод да се удължава и да не се контри тренда. Също така ЕЦБ заемат пасивна позиция и сякаш не са се разтревожили. Трендът е най-добрият приятел. А и удължилите се лакомят и вместо да разтоварват каруците прикачват ремаркета и добавят още. Аз иначе съм най-заинтересован да обръщаме този тренд, но и никак не пренебрегвам вариант че ще тестваме 1.47 и тогава ще се стоварваме с до 4-5 фигурки. Тази седмица ще се види де.
      Това е ясно! Но колко хора го правят е друга тема.
      Аз лично незнам някой удължил от 1.45 макар да има преспективи за 1.47 8)
      За интрадей търговията - аз търгувам на часова и ми се случват дни в които да нямам сигнали, но... ми е по-добре така от скалп на на малките графики и да държа позиция 2 и полувина месеца
      From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
      България Над Всичко

Коментар

• като я закрия тази къса евро-долар ще мина категорично само и единствено на интра дей търговия. писна ми да държа позиции с дни и седмици. най-добре е да си следвам тренда на пет, 15 минутна и часова и да си спя спокойно.

споделете опит и впечатления.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ajax4o
          Първоначално изпратено от Happy68
          Първоначално изпратено от kritelin
          Първоначално изпратено от Ajax4o
          Явно аз ще повлека крак тази седмица с коментарите
          kritelin сама по себе си дивергенцията е нищо повече от красиви линии Няма ли потвърждение от движението на цената тая дивергенция за нищо не става и може да се интерпретира и по малко по-различен начин - възможност при следващото избочване на цената индикаторите да не идат в зоната на свръх покупките, а да станат в нормалните зони. Демек почивка на индикатора :lol:
          А относно последното движение и отклонението на индикатора, то трябва да имаме напредвид, че движението на цената нагоре може да не е завършило и при продължаване на пътя нагоре индикатора да си даде съвсем нормални показания
          Успешна седмица колеги!
          Знам кога се гледат осцилаторите.Мацд обаче по принцип може да се използва,като допълнителен филтър за определяне на 3-та вълна,защото тогава издува здраво и това ме навежда на мисълта,че на 4 часа сме на края на 5-та вълна и думите ми ще се потвърдят тази седмица
          Успех на всички
          за да е трета, трябва на дневна да имаш две последователни по-високи връхчета. А там такова нещо няма.

Лека нощ
          хм ами аз съм известен анти елиът, така че във въпроса с вълните не мога да взема отношение. Въпреки това смея да кажа, че съм склонен да предполагам прдължаване на тренда и ще ти кажа защо :
          1) От тука малко хора ще се хванат дълги
          2) От високо се скъсява по-безстрашно
          3) Бих ме психологическото 1.45 и много хора очакват спад.
          Лично аз мисля, че може и тази седмица да го клатим леко нагоре и следващата да решат да разтоварят вече... Мисленето на масата ще е "ще купя по тренда от по-нисичко, блаженна корекция" и тогава тая корекция ще се окаже 2-3-4 фигури и пак много хора ще го ... духат ?! ops:
          Естествено правя уговорката, че евро/долар не търгувам, а го следя от любопитство, но така си мисля, че ще стане!
          Поздрави!
          Относно вълните нямам никакви познания и ще си трая.
          Но не съм и съгласен че е късно за удължаване, очевидно е че САЩ имат сериозна и задълбочаваща се криза. Това е супер повод да се удължава и да не се контри тренда. Също така ЕЦБ заемат пасивна позиция и сякаш не са се разтревожили. Трендът е най-добрият приятел. А и удължилите се лакомят и вместо да разтоварват каруците прикачват ремаркета и добавят още. Аз иначе съм най-заинтересован да обръщаме този тренд, но и никак не пренебрегвам вариант че ще тестваме 1.47 и тогава ще се стоварваме с до 4-5 фигурки. Тази седмица ще се види де.

Коментар

• Първоначално изпратено от Happy68
            Първоначално изпратено от kritelin
            kritelin сама по себе си дивергенцията е нищо повече от красиви линии Няма ли потвърждение от движението на цената тая дивергенция за нищо не става и може да се интерпретира и по малко по-различен начин - възможност при следващото избочване на цената индикаторите да не идат в зоната на свръх покупките, а да станат в нормалните зони. Демек почивка на индикатора :lol:
            А относно последното движение и отклонението на индикатора, то трябва да имаме напредвид, че движението на цената нагоре може да не е завършило и при продължаване на пътя нагоре индикатора да си даде съвсем нормални показания
            Успешна седмица колеги!
            Знам кога се гледат осцилаторите.Мацд обаче по принцип може да се използва,като допълнителен филтър за определяне на 3-та вълна,защото тогава издува здраво и това ме навежда на мисълта,че на 4 часа сме на края на 5-та вълна и думите ми ще се потвърдят тази седмица
            Успех на всички
            за да е трета, трябва на дневна да имаш две последователни по-високи връхчета. А там такова нещо няма.

Лека нощ
            хм ами аз съм известен анти елиът, така че във въпроса с вълните не мога да взема отношение. Въпреки това смея да кажа, че съм склонен да предполагам прдължаване на тренда и ще ти кажа защо :
            1) От тука малко хора ще се хванат дълги
            2) От високо се скъсява по-безстрашно
            3) Бих ме психологическото 1.45 и много хора очакват спад.
            Лично аз мисля, че може и тази седмица да го клатим леко нагоре и следващата да решат да разтоварят вече... Мисленето на масата ще е "ще купя по тренда от по-нисичко, блаженна корекция" и тогава тая корекция ще се окаже 2-3-4 фигури и пак много хора ще го ... духат ?! ops:
            Естествено правя уговорката, че евро/долар не търгувам, а го следя от любопитство, но така си мисля, че ще стане!
            Поздрави!
            България Над Всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin
              Успешна седмица колеги!
              Успех на всички

Лека нощ
              Безплатен обяд няма!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ajax4o
                Успешна седмица колеги!
                Успех на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                  [b]Седмичните ми анализи: EUR/USD

..............
                  Колега,
                  интересно ми е как определяш в твоя сайт датите за върхове и дъна, както и по какво преценяваш кои са дните, в които трябва да се обръща голямо внимание. Понеже нямам време да ти сравнявам за миналите периоди, сподели каква е успеваемостта на прогнозите ти за върхове и дъна. Благодаря!

Коментар

• Явно аз ще повлека крак тази седмица с коментарите
                    Успешна седмица колеги!
                    България Над Всичко

Коментар

• Седмичните ми анализи: EUR/USD

Дати: http://www.Borsi.dir.bg/_wm/pbasic/?df=22237

Броене (Тук слагам графиката си от миналата седмица): http://images21.snimka.bg/004355139.jpg

..............
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Хехе

http://money.ibox.bg/news/id_1196369712
                        Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• Здравейте !
                          Имам договор с СТС и ползвам платформата МТ4 .
                          Виждам , че има опция плаващ стоп . Някой ползва ли я и ако
                          е удобно накратко да ми обясни как работи ! Благодаря .
                          Иво

Коментар

• SPEKO

Грешен тренд породен от погрешна политика не бива да таргетира . Какво ще правиме когато тръгне наобратно тогава , дъртия евреин ако го скъси нали ще ни разгони фамилията и няма да затвори под дъното понеже дъната са затова за да бъдат пробивани - с колко обаче е въпроса. И без това го е подгонила параноята да обедини света в едно за една всеобща ..световна икономическа депресия.Това е природа човече я си представи света изграден от еднополови същества , това може да бъде само при едноклетъчните. Еврото ще таргетира над двойка после , но сега просто не бива след изборите на есен ще може , ако ги посрещне на подходяща цена.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от koko
                              Спеко, грешиш от бая време не бяхме свидетели на толкова благи новинки от САЩ, учудващо пазара като че ли ги пренебрегва засега
                              , обяснението е доста комплексно аз ще си позволя да ти цитирам в общи линии как анализаторите обясняват това

"Вероятно основната причина за липсата на каквата и да е възходяща корекция за сега на долара си остават продажбите на долари при всяко кратко негово покачване от страна на суверенни финансови институции и централни банки. Повод за тези продажби на долари (покупки на евра и паунди) са от една страна рекордните цени на петрола към 95-95$ за барел, което води до получване на все повече "петродолари", които трябва да се диверсифицират. От друга страна, непрекъснатите през последните 1-2 седмици интервенции на регионални централни банки (главно азиатски) на техните вътрешни парични пазари с цел ограничаване поскъпването на техните местни валути, води до закупуването на доста долари при тези вътрешни интервенции (повечето такива държави държат своите валути вързани към долара), които долари след това бива продавани за евра и паунди на международния forex пазар.

Тези постоянни продажби на долари (с оглед и рекродните цени на т.н. commodity стоки -> в петък златото проби над нивото от 800$ за тройунция) са в основната на постоянния натиск върху долара каквито и да са данните за състоянието на икономиката на САЩ. В същото време еврото намира подкрепа от рязкото смекчаване на тона на Франция по отношение политиката на ЕЦБ за лихвите и за силното евро, което показва че европейските представители дори вече изглеждат "доволни" от поскъпването на еврото, което намалява инфлационния ефект от рекордните цени на петрола.

В общи линии всички факти от фундаментално естество говорят че долара към момента е подценен, тоест време е за корекция, тук Спеко парадокса е че дотолкова доколкото фундамента натискаше долара сега пък чисто техниката взе да го натиска с това затваряне хехе абе маани маани
                              Успехи

За кое греша коко?
                              Готов съм да за стана зад всяка моя дума!
                              Абе за долара споко, е/д=1,62 няма да падне поне в следващите 10г

Коментар

• Аз между другото очаквам предстоящата корекция да е доста импулсна но тъпото е че си нямам на идея откъде ще тръгне - очаквам да е следващата седмица но сигурно преди това ще видим нови върхове срещу долара за да се успокои техниката

Коментар

Working...
                                X