IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.19

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: ...

Първоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniq

в последните 8 години амеркианската икономика най ве4е страдаше от скъпия
    петрол,като най-голям вносител
    съответно това се отрази зле и на потребителите,това отдруга страна
    доведе до намаление на инвестициите в сащ,увели4аване на дефицита и т.н.
    петрола поевтиня ве4е....
    ако забеляза търговския баланс на САЩ по последни данни се е подобрил зна4ително
    Какво тогава не ти хареса в статията? Доларът поскъпва ли? Поскъва. Салдото подобрява ли се? Подобрява се. Аз ви пуснах статията не за да влизате в позиции по определени валути......

Коментар

Първоначално изпратено от Ivkoo
      прави ми впе4атление че в последно време световните анализатори
      са песимисти за долара, това не е слу4айно и се сещайте какво зна4и
      Айде един анализ сега от мен.... Значи след като американците премахват златния стандарт )мисля, че това беше 71 година) долара само се обезценява.... По време на криза поскъпва временно, а лихвените проценти доближават 1%.. тази криза прави изключените с плаващата лихва...но по време на всички иризи американците печатат пари... След като се поуспокоят нещата долара отново пръдължава своето бавно но сигурна потъване....През последните 35 години сценария е едит същ но в различни граници...и ще продължи и за напред... Прогнози от сорта EUR/USD 1.70 след 2010 са абсолютно реалистични....
      Моята лична стратегия е само да продавам долара... от известно време и йената.... Но само продавам...без да купувам.... надявам се скоро тренда да се обърне в моя посока...
      в последните 8 години амеркианската икономика най ве4е страдаше от скъпия
      петрол,като най-голям вносител
      съответно това се отрази зле и на потребителите,това отдруга страна
      доведе до намаление на инвестициите в сащ,увели4аване на дефицита и т.н.
      петрола поевтиня ве4е....
      ако забеляза търговския баланс на САЩ по последни данни се е подобрил зна4ително

Коментар

• Колкото за позиции... Никой не може да ме разубеди,че валутните двойки AUD/USD AUD/JPY NZD/JPY BGN/JPY в момента не са атрактивни за покупки...Освен` че са евтини и с стабилна лихва си имат...
        Паунда много го изтърбушиха, но скоро и там ще откривам дълги.
        Специалистите и анализаторите да си говорят квото искат, нали техните банки в момента едва свързват двата края ако не са фалирали.

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi_
          Не съм казал че вярвам на прогнозите им, но мисля че имат нещо напредвид, идеята ми беше ако някои може да направи анализ на обстановката, на добра воля, но едва ли има някои
          Не мога да те разбера. Ясно са написали какво имат предвид.
          $30 per barrel this quarter
          Прогнозата им е при цени от 43 $/барел, съответно дава 30% очаквано движение.

Направих ти обстоен анализ от няколко аспекта и искрено съжалявам, че не ти харесва. Следващият път ще се постарая да опиша всички предстоящи суингове и реверсивни точки чак до края на 2010. :-)
          ----------------------------
          Berbo count: 9
          We'll Keep the Red Flags Flying High

Коментар

Айде един анализ сега от мен.... Значи след като американците премахват златния стандарт )мисля, че това беше 71 година) долара само се обезценява.... По време на криза поскъпва временно, а лихвените проценти доближават 1%.. тази криза прави изключените с плаващата лихва...но по време на всички иризи американците печатат пари... След като се поуспокоят нещата долара отново пръдължава своето бавно но сигурна потъване....През последните 35 години сценария е едит същ но в различни граници...и ще продължи и за напред... Прогнози от сорта EUR/USD 1.70 след 2010 са абсолютно реалистични....
            Моята лична стратегия е само да продавам долара... от известно време и йената.... Но само продавам...без да купувам.... надявам се скоро тренда да се обърне в моя посока...

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=O_TjBNjc9Bo&e

Коментар

• Първоначално изпратено от ManUtd
                Първоначално изпратено от Georgi_
                само не мога да си ги навържа нещата, къде е уловката, защо цените седят толкова на тези нива след като всички очакват едно и също нещо, а и пазара калкулира очаквания.
                Уловката е че четеш наопъки.
                Първоначално изпратено от Goldman
                Analysts at Goldman Sachs said weak fundamentals will dominate the oil market and high inventories could result in oil prices as low as $30 per barrel this quarter.
                По натам във времето:
                The firm is maintaining their year-end oil price target of $65 per barrel.
                В крайна сметка това е прогноза, а хубавото на прогнозите е че не мейкват маркет и от време на време не се реализират.
                Goldman Sachs' energy equity research team, which predicted a crude oil spike to $200 a barrel earlier this year, slashed on Friday its 2009 forecast to just $45 as demand deteriorates.
                Не съм казал че вярвам на прогнозите им, но мисля че имат нещо напредвид, идеята ми беше ако някои може да направи анализ на обстановката, на добра воля, но едва ли има някои

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniq
                  Първоначално изпратено от anon6706
                  Предлагам на вниманието ви една доста интересна статия по фундамент. Не споделям на 100% написаното в нея, но като цяло е добра.
                  Успех.

Zero Rates Push Currency Traders to Cash-Rich Franc, Yen, Krone

http://www.bloomberg.com/apps/news?p...FxA&refer=home
                  анализа е чудесен
                  съветват ни да влизаме в йена и франк като се има предвит 4е никога
                  в историята тези валути не са били по скъпи от сега(с малки изключения)
                  а може ли да из4акаме още извстно време и да направиме точно обратното
                  франка ще се ка4и срещу долара ако и еврото се ка4ва а тва ще е трудно
                  японците позволиха да им се оскъпи валутата оба4е тва е щото производителността
                  и износа са им намалели доста и за да има баланс трябва по скъпа валута
                  оба4е като се възстанови износа им за САЩ и останалите страни
                  гледай как пак йената ще падне
                  Въпроса е кога ще се възобнови тоз износ за САЩ???????
                  Аз като гледам как потреблението пада с
                  над 1% месечно там , си мисля , че тоз износ
                  няма да се възстанови скоро.
                  Само помисли и затова , че японските автопроизводители
                  спират заводите до изчерпване на произведените наличности....
                  Положението никак не е оптимистично..............
                  --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                  http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniq
                    анализа е чудесен
                    съветват ни да влизаме в йена и франк ...
                    ...а може ли да из4акаме още извстно време и да направиме точно обратното
                    Злоблив, не ги слушай тия провокатори, даже няма нужда да изчакваш, а още сега трябва да се продават франкове и йени. След няколко месеца като $/йена слезе на 75, Е/йена на 80 и Е/франк на 1.10 трябва да се дублират и триплират позициите за да е още по-здраво лапането. :-)

Коментар

• Язе пак скочих в лонгито на юро - довечерка кът коронясат Белобама и Храст Втори Малоумнии отстъпи царството небесно знае ли човек може индексите да подскокнат
                      Лонги 2915 стопи 2800

Коментар

• Мисля,че навлязохме в заключителната фаза на спада от 3340.Зоната 2840/80 трябва да издържи.Аз лично почвам да търся вход за дълги

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi_
                            само не мога да си ги навържа нещата, къде е уловката, защо цените седят толкова на тези нива след като всички очакват едно и също нещо, а и пазара калкулира очаквания.
                            Уловката е че четеш наопъки.
                            Analysts at Goldman Sachs said weak fundamentals will dominate the oil market and high inventories could result in oil prices as low as $30 per barrel this quarter.
                            По натам във времето:
                            The firm is maintaining their year-end oil price target of $65 per barrel.
                            В крайна сметка това е прогноза, а хубавото на прогнозите е че не мейкват маркет и от време на време не се реализират.
                            Goldman Sachs' energy equity research team, which predicted a crude oil spike to $200 a barrel earlier this year, slashed on Friday its 2009 forecast to just $45 as demand deteriorates.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706
                              Предлагам на вниманието ви една доста интересна статия по фундамент. Не споделям на 100% написаното в нея, но като цяло е добра.
                              Успех.

Zero Rates Push Currency Traders to Cash-Rich Franc, Yen, Krone

http://www.bloomberg.com/apps/news?p...FxA&refer=home
                              анализа е чудесен
                              съветват ни да влизаме в йена и франк като се има предвит 4е никога
                              в историята тези валути не са били по скъпи от сега(с малки изключения)
                              а може ли да из4акаме още извстно време и да направиме точно обратното
                              франка ще се ка4и срещу долара ако и еврото се ка4ва а тва ще е трудно
                              японците позволиха да им се оскъпи валутата оба4е тва е щото производителността
                              и износа са им намалели доста и за да има баланс трябва по скъпа валута
                              оба4е като се възстанови износа им за САЩ и останалите страни
                              гледай как пак йената ще падне

Коментар

• Първоначално изпратено от ManUtd
                                Първоначално изпратено от Georgi_
                                Просто не ми беше ясно, това е, а и напоследък около петрола стават интересни неща, а ти престани да се правиш на интересен, не си, играи си еврофутбола и не се прави на голям специалист.
                                Герги, и на мен не ми беше ясно и за това попитах, пък ти се нацупи. :-)
                                Футбола само го гледам, а бетовете ги правя на Форекса. Повярвай ми по-добре е отколкото Форекса само да го гледаш през демото, а да бетваш при Божков. :-)
                                Форексов, благодаря ти за обяснението, явно инвестиционната мисъл пропуска факта, че това допускане за вечния растеж има контрапункт в контекста на дефлация. :-) Това за спот маркета дето се издирва е доста интересно и леко напомня на физическото/реално купуване на злато и сребро, че друго е да си го имаш вкъщи под леглото. :-)

Злоблив, знаех си че се гони някаква далавера в цялата работа, дет се вика, да хванем брокера по бели гащи. :-) Жалко че не схващам точно каква е. Да не вземем да се окажем ний по бели гащи накрая?

И за да не съм голословен и да подразня някой:
                                Като му гледах на кафе тая сутрин на петрола-Тексаския- излезе че даунтренда му от 147 си е жив и здрав. Има две значими корекции, дето един мувинг ми вика, че са от един и същи ранг. Тая втората току що е тествала нивата 50 и нямало причина да не забием надолу към 20-25.
                                Вълново е разбира се в 5-та на цялата петица от 147 :-), но интересното е че 1-то поевтиняване от 147 до 90.80 е било 38.2% спад в цената :-), второто от 110 до истинското дъно 40.50 е малко над 62% спад в цената :-), значи третото ще е до 31.15. :-)
                                Безпогрешната ми фундаментална преценка сочи, че рафинериите са пълни, производството се свива и износа на китайски пластмасови детски играчки бе тотално парализиран от решителните действия на Меглена Кунева. :-)

Значи трябва да се продава.
                                интересното при търговията с петрол сега е, че от Морган Стенли преди няколко дена мисля наеха танкер с 2 милиона барела петрол, високите запаси на петрол в момента държат цените ниско,и Голдман Сакс направиха прогноза за 65 долара за барел по-нататък през годината, само не мога да си ги навържа нещата, къде е уловката, защо цените седят толкова на тези нива след като всички очакват едно и също нещо, а и пазара калкулира очаквания.

Коментар

Working...
                                X