If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Според мен няма никакъв смисъл да си губи човек времето с това, пък и банката ме цака с 3 стотинки спред.
Т.е. аз с акаунта си цъкам независимо от реалните пари , да обирам движенията от по 2-3 стотинки , но най-често в същата посока. Примерно полседните 2 месеца в акаунта селвам на 1.44 , 1.45 винаги и през 1-2 фигури затварям
Но пък и аз май съм по-дългосрочен от тебе - гоня 10-на стотинки печалба с реалните пари
Под хеджиране имам предвид следното. цената ти е направила някакво движение примерно 150 пипса в твоята посока и очакваш да има около 80-100 пипса корекция или ако е стигнала границата на рейнджа или подкрепа-съпротива а пазара за реални покупки работи сутрин от 9.00 след обед до 16.00
Тогава взимаш противоположна позиция и лягаш да спиш.
на сутринта има два варианта
1. ако цената е върнала (корегирала) продаваш печелившата позиция от акаунта и продължаваш да държиш реалната позиция.
2. ако цената с продължила да се движи в посоката на реалната позиция имаш две решения
1 да затвориш реалната позиция и да сложиш стоп на губещата в акаунта, с надеждата ,че корекциата ще започне и губещата позиция от акаунта ще стане печеливша след което да я затвориш и да закупиш отново реална позиция по посока на тренда.
През останалото време можеш да си правиш пачки от скалп.
отрицателния лихвен диференциал нямаш ли го за "плащане" , щот си е жива загуба да получаваш лихва върху долари срещу лихва върху левове.
В другото си прав , и аз горе долу процедирам като тебе , без хеджиране. Хеджирането е за тия дето нямат идея какво правят.
Под хеджиране имам предвид следното. цената ти е направила някакво движение примерно 150 пипса в твоята посока и очакваш да има около 80-100 пипса корекция или ако е стигнала границата на рейнджа или подкрепа-съпротива а пазара за реални покупки работи сутрин от 9.00 след обед до 16.00
Тогава взимаш противоположна позиция и лягаш да спиш.
на сутринта има два варианта
1. ако цената е върнала (корегирала) продаваш печелившата позиция от акаунта и продължаваш да държиш реалната позиция.
2. ако цената е продължила да се движи в посоката на реалната позиция имаш две решения
1 да затвориш реалната позиция и да сложиш стоп на губещата в акаунта, с надеждата ,че корекциата ще започне и губещата позиция от акаунта ще стане печеливша след което да я затвориш и да закупиш отново реална позиция по посока на тренда.
2. да затвориш и двете позиции и да осребриш печалбата от 150 пипса.
През останалото време можеш да си правиш пачки от скалп.
Обърни внимание - в тази тема само съветвам, без да подигравам постовете на другите никове и най-най-много 2 пъти годишно съм си позволил да се самопохваля.
Не се подигравам, иронизирам, не словоблудствам с пишещия и т.н.
Но това няма да те доведе до смиреност. Поне ще ти даде време да се преосмислиш и подготвиш да посрещнеш битката с ПАЗАРА, дори и през сигурните ти доходи от депозити..
Улавям ирония в поста ти и ще ти кажа:
Когато търгуваш с реални пари избягваш няколко неща които пречат на много трейдъри да печелят
1. страхът от загуба
2 алчността и преждевременно закриване на печеливши позиции
3.не плащаш такси за прехвърляне на позиции
4. не плащаш отрицателен суап
5 ИП не може да ти върти номера
6. можеш да добавяш осредняваш позицията без това да те ограничава във времето кога цената ще върне и ще ти донесе печалба.
7. винаги печелиш от лихвения процент
8 винаги можеш да хеджираш с акаунта.и да запазиш натрупаната печалба дори и в часове когато пазара не работи с реални доставки.
9 винаги можеш да скалпираш и в двете посоки с акаунта
Ако това са малко предимства на този начин на търговия здраве му кажи.
има един недостатък, че ако разполагаш с малко капитал и масата на печалба ще е малка, но за сметка на това без никакъв риск.
Обърни внимание - в тази тема само съветвам, без да подигравам постовете на другите никове и най-най-много 2 пъти годишно съм си позволил да се самопохваля.
Не се подигравам, иронизирам, не словоблудствам с пишещия и т.н.
Но това няма да те доведе до смиреност. Поне ще ти даде време да се преосмислиш и подготвиш да посрещнеш битката с ПАЗАРА, дори и през сигурните ти доходи от депозити..
Дай ги на баш майстора Анон да се опитва да ти ги управлява.
Уморен, а и най-вече - изтощен си от живота. И вместо да си направиш равносметка и потърсиш проблемите в себе си, ти ги вменяваш във всички останали по най-недобронамерен начин.
Пак ти казвам - ПАЗАРЪТ и ТИ - скорошна среща в ЖИВОТА.
УСПЕХ!
Коментар