If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Нивото на безработицата се запазва на 9.6 %, което е супер.... но големия брой съкращения в нестопанствения сектор прави нещата протеворечиви...
т.ч. няма да удвоявам позицията от късо AUD/USD към момента... ще изчакам 1-2 седмици да видим какви коментари ще дадат относно нуждата от QE + макроданните през следващите 1-2 седмици
Всичко зависи от монетарната политка на САЩ и по точно на ФЕД... затова всички суровини... злато, петрол и т.н. скачат, всички валути скачат спрямо $... т.к. има вероятност от обезценяване на $... друга логика няма...
- вчера излезнаха петролните запаси в САЩ... общото взето доста високи.. и то доста... при такива случаи преди ... петрола падаше... а сега НЕ... т.к. се притесняват от обезценка на $ ...
но днес и утре излизат едни от най-важните данни за Работните места... (Jobless Claims, + Unemployment утре)... т.ч. FED ще изчакат тези данни за да решат какво да правят с монетарната си политика QE... и ще стане ясно дали ще има обезценка на $
Да не забравяме, че вече има много голям политически натиск над САЩ... относно обезценката им на $... преди една седмица възразиха от Бразилия, все повече и повече възразяват от Япония... Европейците намекват, че не са радостни от "currency wars" които се водят в света в момента..... Т.ч. се съмнявам САЩ да излзанат толкова нагли и да си обезценят $... ще нарушат доверието си във всички партньори по света...
+ днес има среща на Г20... във Вашингтон, на която среща се очаква да се коментират валутните курсове т.к. са обезпокоени много световни лидери...и може да вземат някое решение...
+ направи ми впечатление, че даже и Т.Гайтнер вчера в САЩ... каза че вижда неопределимоста в момента във валутните курсове като разрушителни за световната икономика... ...т.е. и от САЩ вече дават сигналч, че се замислят над спирачка върху обезценката на $...
+ Онзи ден от Австралия не вдигнаха лихвата.. а от 25 анализатори 17-18 очакваха да я вдигнат...което направи ясно, че от Австралия ги притеснява голямото покачване на Австралийския долар и предприемат стъпка и те на "валутна война" за да не им скача много Австралийския долар
т.ч. има много факти ...и става интересно...
п.с. разбира се аз съм влезнал с малко количество в къси АУД/$ и ще чакам до петък.. да излезнат всички новини и да преценя дали да удвоя позицията ...т.к. всичко е възможно... може пък САЩ да излезнат брутални и да прецакат всички ... само и само да си спасят кожата
Първоначално изпратено от SС
Е всъщност според теб трендът надолу ли е или нагоре при aud/usd?
п.с. миналия път (Априлл месец) когато скъсих на около 92.50-93.00 и после продадох на около 86.60... ми беше доста приятно...
е вярно... пак много ми се смяха и ми викаха, че играя против тренда и т.н. ама се оказа, че хванах върха , а за тях ми е интересно какво стана тогава с тях...... ех вярно не съм хванал върха с точност до 20-30 пипса... т.к и тогава стигна почти 93.60-93.80
пак правиш тъпи аналогии ... тогава ако е имало някакъв резон да влизаш къс ( при положение че пазара изгради сериозен резистънс на тези нива ) сега петъчния ден ли ти е надеждата... на какво се опираш че "трябва" да е връх - на числата от тото ли...
п.с. миналия път (Априлл месец) когато скъсих на около 92.50-93.00 и после продадох на около 86.60... ми беше доста приятно...
е вярно... пак много ми се смяха и ми викаха, че играя против тренда и т.н. ама се оказа, че хванах върха , а за тях ми е интересно какво стана тогава с тях...... ех вярно не съм хванал върха с точност до 20-30 пипса... т.к и тогава стигна почти 93.60-93.80
всеки има право на негово мислене... и стратегия... Най-хубаво е ако всичките печелим ...Ако мислиш, че на сегашното ниво 0.9760 AUD/USD е за влизане в дълги... спокойно можеш да влезнеш...това си е твое решение... Аз за момента съм с късо AUD/USD на ниво 0.9718... и ще изчакам да видя какви данни ще излезнат от САЩ до петък и може и да добавя още къси и да държа 1-2-3 месеца... , но ще преценя в края на седмицата
Страшен фундамент, а . Излетяхме в космоса...
Но е нормално, точно защото фундамента е в тази посока
всеки има право на негово мислене... и стратегия... Най-хубаво е ако всичките печелим ...Ако мислиш, че на сегашното ниво 0.9760 AUD/USD е за влизане в дълги... спокойно можеш да влезнеш...това си е твое решение... Аз за момента съм с късо AUD/USD на ниво 0.9718... и ще изчакам да видя какви данни ще излезнат от САЩ до петък и може и да добавя още къси и да държа 1-2-3 месеца... , но ще преценя в края на седмицата
сега погледнах графиката и видях , че само голям ентусиаст може да държи къси озита над 0,9680 , но знам че ти си такъв.... ( и това по малки графики...а голямата картинка къс под 0,94 само)
ФУНДАМЕНТАЛНО как разбра, че ще пада АУД/УСД ? Американците наливат долари, суровините растат, австралия е една от страните със най ниски нива на дълг, лихвените нива и още куп други неща...
Не разбира се... аз работя без стопове... аз съм фундаменталист
А ти какво стана??? Нали удължи на 30 Септември яко на 96.90...след което AUD/USD падна до 95.50... ако си работил със стопове 100% са ти изгърмяли...
п.с. относно мене... аз ще напиша кога излизам от позицията... бъди сигурен...+ виж, поразгледай тази тема... и ще видиш как пак сме коментирали тази валутна двойка през пролета... Април месец....и ще видиш как пак хванах върха и скъсявах... на около 92.50-93... но излезнах рано... на 86.60... а виж ти какво си правил по-върха... т.ч. умната...
ако искаш мога да ти кажа фундементало за какво става въпрос...но дали те интерисува или не... незнам т.к. доколкото знам си техничар...
Успех
ФУНДАМЕНТАЛНО как разбра, че ще пада АУД/УСД ? Американците наливат долари, суровините растат, австралия е една от страните със най ниски нива на дълг, лихвените нива и още куп други неща...
Не разбира се... аз работя без стопове... аз съм фундаменталист
А ти какво стана??? Нали удължи на 30 Септември яко на 96.90...след което AUD/USD падна до 95.50... ако си работил със стопове 100% са ти изгърмяли...
п.с. относно мене... аз ще напиша кога излизам от позицията... бъди сигурен...+ виж, поразгледай тази тема... и ще видиш как пак сме коментирали тази валутна двойка през пролета... Април месец....и ще видиш как пак хванах върха и скъсявах... на около 92.50-93... но излезнах рано... на 86.60... а виж ти какво си правил по-върха... т.ч. умната...
ако искаш мога да ти кажа фундементало за какво става въпрос...но дали те интерисува или не... незнам т.к. доколкото знам си техничар...
Коментар