IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови дружества в Софикс

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• влияние на новините

тъй като темата първоначално бе отворена за дискутиране ефекта от включването на нови дружества в Софикс, не е лошо да се върнем на нея....
    докато средносрочните и дългосрочни проявления на този факт тепърва ще се видят, имаме поредното доказателство за това как влияят новините на капиталовия пазар:
    вчера (деня, в който бяха добавени две нови дружества, които се предполага, че ще изстрелят Софикс много нагоре), индекса отбеляза спад от 0.25%.
    Днес, при супер добрата новина за намаляване на корпоративния данък върху печалбата (която според Спекулант ще закара Софикс над 478), индексът поскъпна.... с 0.15%....
    намам какво да добавя друго, освен че новините влияят на българския фондов пазар точно толкова колкото и на всеки друг финансов пазар по света.

поздрави,
    Сашо

Коментар

• психологията

психологията е една и съща за различните пазари в различните страни и за различно време: фигурите са едни и същи и когато става дума за цената на лалелата през 17ти век в Холандия, и за Dow Jones през 1920-33 година, и за Nikkei от 1980-1993г, и за Nasdaq - в настоящите години, и за златото през 1977-1983 година, или за Amazon.com от 1998-2001 г. и т.н.
      любимият ми израз в тази посока е следният: имената и времената се менят, но психологията остава същата !

Коментар

• Сашо

Момчета, съжалявам, че се намесвам в дискусията ви , но отдавна искам да попитам г-н Николов какво го кара да смята, че вълновата теория има приложение на Българския пазар.

Коментар

• Сашо

Хосе, опитвам се да отговоря интелигентно на неправилно зададен въпрос...... само ще отбележа, че ситуацията още повече напомня за тази от есента на 2000г, когато много хора ми предлагаха да се хващам на бас, че Nasdaq няма да падне под 2000 пункта..... чак ме накараха да съжаля, че имам правило да не се хващам на бас....

поздрави,
          Сашо

Коментар

• Сашо

Е-ее, това си е измъкване тип Каролев )))))
            Я отговори ясно на спекуланта ще минеш ли гол по витошка или не ))))))

Коментар

• Сашо

ако Софикс можеше да се търгува (като акция например), сега бих бил къс със стоп няколко точки над 478 (това ниво е важно за мен, както добре си забелязал).
              за съжаление още никой не е направил индексна акция върху Софикс и затова не мога да го търгувам.... а за индивидуалните български акции нямам време да ги следя защото все пак работата ми е друга...

поздрави,
              Сашо

Коментар

• Сашо

Саше, ако Софикса мине 478 пункта след новините за намаления данък печалба и големия интерес към Петрол от чужди фондове, ще минеш ли по Витошка гол? )
                Добрият, стар Батя

Коментар

• Сашо

Малък, не се хаби. Все пак живеем в България, а завистта тук е на високо ниво.
                  Или Дедо Пене би го казал по малко по друг начин - А я не сакам я да сам добре, а па я сакам Нане да е зле )

Коментар

• Сашо

Че кой ти говори за някакъв си Димо?!?

Коментар

• Сашо

Вижте аз се занимавам с FOREX и мога да кажа, че Димо Димов се справя меко казано добре, поне според мен, следя всеки ден много внимателно прогнозите му и бих казал, че който ги следва би изкарал впечатляваща доходност, какввато повечето от тук пишещите могат само да мечтаят, така че престанете да се заяждате с хората, като не ви харесват не им четете анализите, толкова ли е сложно.

Коментар

• Сашо

Vsichki analizi na Karoll zapochvat taka: Kakto pisahme minalata sedmica cenite dostignaha edi kolko si.
                        E kato vsiaka sedmica poznavate zasto vse ste na zaguba ot Nasdaq.Samo che vsiqka sedmisca kazvate-ako ne se vdignat ,
                        ste padnat i koeto i ot dvete da stane v nachaloto na novata cedmica kazvate:kakto pisahme taka stana.

Коментар

• като си колега защо не си напишеш името?

от какво точно те е страх???

наистина не го разбирам това....
                          сашо

Коментар

• А.Николов

Никого не съм искал да обиждам. Просто изразявам мнение. Смятам, че всички ние имаме интерес борсата да върви нагоре, за да имаме повече доволни клиенти. А ако прочетете коментара на Ал. Николов по долу, той звучи общо взето така - ще направи корекция, ама не се знае кога. Това го знам и без да разбирам от Елиот уейвс.

Коментар

• А.Николов

Bavo gospodin Nikolov polzvajte go tehnicheskqi analiz ama ne zabravqjte i za vytreshnata inforamciq. Nadqvam se vie da ste parviq Loran Buffet zabogatql ot tehnicheskiq analiz

Коментар

• Сашо

Преди 3-4 г,когато табаците и софарма,бяха на цени около 60 лв.и бях си понапазарувал здраво се обадих в Карол и попаднах случайно на А.Н.и след 10 минутен разговор с него,се освободих от тези позиции.Преди година започнах да пазарувам отново.Той не ме познаваше не ме познава и сега.Аз съм го виждал веднъж в тел.предаване.Сигурно затова сега изцепките на противниците му ми се виждат смешни и жалки

Коментар

Working...
                                X