If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А ясно ли е как ще го направят през намаляване на номинала Защото извън намаляване на номиналната стойност нищо друго не видях да се предлага Или нещо пропускам (признавам, че малко диагонално прегледах новината и не съм ровил)?
Да .Предложението е номинала да се намали от 10 лв на 1лв. и съотвено се емитират още акции до запазване на сегашния капитал.
Т,е .на всеки акциите ще се увеличат 10 пъти.
Сплита ако стане (на предното ОСА пак имаше предложение) би трябвало да се отрази като акцията стане по ликвидна. Евентуално ще се увеличи броя на акционерите (на по ниска цена повече хора ще се включат) и от там пътя към Софикс е открит.
Това е моето виждане по въпроса.
А ясно ли е как ще го направят през намаляване на номинала Защото извън намаляване на номиналната стойност нищо друго не видях да се предлага Или нещо пропускам (признавам, че малко диагонално прегледах новината и не съм ровил)?
Колеги, как смятате, че ще се отрази на акцията евентуален сплит?
Всъщност това ли е идеята зад намаляването на номинала на акциите?
Сплита ако стане (на предното ОСА пак имаше предложение) би трябвало да се отрази като акцията стане по ликвидна. Евентуално ще се увеличи броя на акционерите (на по ниска цена повече хора ще се включат) и от там пътя към Софикс е открит.
Това е моето виждане по въпроса.
Па вземал съм си малко артии навремето, да видим как ше я караме нататъка
Взех и аз навремето но по-голямата част замина, за да не изтърва "избушеняците"
Сега с по-малката част ще чакам дивидента и не мисля изобщо да ги давам по текущи цени.
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар