If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
На това мирише....
Мършата е оставил( наредил) в един ъгъл на хладилника 1 кашон с мръвки и сега неговита хора правят гадости.....
Като войник ( преди увото) на пращаха един месец да работим в една касапница....
Хладилник 1 дек и висок 10 м !!!! Като влачиш тези половинки от бик поне 200 кила по стълбата от тела, ти се разплакваше душата.....Поне вечер ни даваха ( и ние си вземахме ) по една мешка салам за ротата...
В подобен хладилник на - 20 градуса и 20 годишни меса можеш да намериш...От тях се правеше създарма ( технологията е с висока температура, дълго време и всичко гадинки измират...)...От тогава такова нещо не ям.....
Ай ся да не казваме, кой какво не яде, щот ще си измрем гладни Аз съм бил на бригада в консервен комбинат
Изненадващата проверка се направи в изненадващ момент. Месото е от 2009 г., но досега никой не е "изненадал" Меком с проверка. Може би Райчев изненадващо е подсказал на Агенцията, че е складирал развалено месо.
На това мирише....
Мършата е оставил( наредил) в един ъгъл на хладилника 1 кашон с мръвки и сега неговита хора правят гадости.....
Като войник ( преди увото) на пращаха един месец да работим в една касапница....
Хладилник 1 дек и висок 10 м !!!! Като влачиш тези половинки от бик поне 200 кила по стълбата от тела, ти се разплакваше душата.....Поне вечер ни даваха ( и ние си вземахме ) по една мешка салам за ротата...
В подобен хладилник на - 20 градуса и 20 годишни меса можеш да намериш...От тях се правеше създарма ( технологията е с висока температура, дълго време и всичко гадинки измират...)...От тогава такова нещо не ям.....
Изненадващата проверка се направи в изненадващ момент. Месото е от 2009 г., но досега никой не е "изненадал" Меком с проверка. Може би Райчев изненадващо е подсказал на Агенцията, че е складирал развалено месо.
Изненадващата проверка се направи в изненадващ момент. Месото е от 2009 г., но досега никой не е "изненадал" Меком с проверка. Може би Райчев изненадващо е подсказал на Агенцията, че е складирал развалено месо.
Изненадващата проверка се направи в изненадващ момент. Месото е от 2009 г., но досега никой не е "изненадал" Меком с проверка. Може би Райчев изненадващо е подсказал на Агенцията, че е складирал развалено месо.
това най-вероятно е мина заложена от старите + някой услужливо е сигнализирал
новите още не знаят откъде изгрява слънцето в колбасарския бизнес
Пич, ти като си купиш нов апартамент не проверяваш ли какво има в килера? Още повече, че тия новите шефове май са в завода от началото на август?
Ал. Цочев направо разцепи мрака с изказването "Щом няма никаква маркировка, значи не е пуснато в мрежата, но продължавам да ви убеждавам, че аз не знам нищо и не мога да ви кажа нищо по-конкретно”, каза зам.-управляващият в месокомбината Александър Цочев."
Да провери какъв бахур и кървавица пуснаха на пазара неговите хора, не да става за смях!!!
Тонове развалено месо станаха причина за затварянето на един от най-големите месокомбинати у нас -"Меком" АД в Силистра, предаде bTV. От Агенцията по храните потвърдиха информацията и обясниха, че става въпрос за замразено месо без документи, с изтекъл срок на годност от 2009-а.
Засечени са над 4 200 килограма негодно месо и затова незабавно месокомбинатът е затворен. В момента контролните органи проверяват дали под някаква форма, например в преработени продукти, е стигнало до крайните потребители.
Пред bTV от ръководството на предприятието увериха, че не е било влагано в производството. Но трябва да направим уговорката, че това ръководство е чисто ново - само на месец и тепърва ще се правят ревизии.
Предприятието е с апетити към чуждите пазари и е подало заявка за износ в Русия. Изненадваща проверка от София обаче установява четирите тона негодни меса в склада.
„Това е сборно месо - агнешко, телешко, свинско. Въпросът е, че няма никакви документи и срокът му на годност е изтекъл от 2009 година, което е недопустимо за такова предприятие. Това е едно от най-големите предприятия в България. И не можем да се излагаме пред света, както и нашите потребители да са потърпевши”, каза шефът на Агенцията по храните Йордан Войнов.
Месокомбинатът в Силистра е раздиран от сериозни скандали вече година, заради криза в управлението. Новите шефове твърдят, че производство почти няма. Не знаели и за тоновете развалени меса.
„Щом няма никаква маркировка, значи не е пуснато в мрежата, но продължавам да ви убеждавам, че аз не знам нищо и не мога да ви кажа нищо по-конкретно”, каза зам.-управляващият в месокомбината Александър Цочев.
В момента в предприятието тече пълна ревизия. А шефът на Агенцията по храните увери, че ще последват дисциплинарни наказания, очакват се и уволнения. От Областната дирекция на агенцията в Силистра коментираха, че не е имало умишлено затваряне на очи за тоновете развалено месо. „Може би и ние имаме някаква вина, но ще си я понесем. Но, пак повтарям, това е задължение на собственика и никъде не е регламентирано в какъв срок то трябва да бъде обезвредено и предадено на екирисаж”, коментира Георги Петров от дирекцията.
Проверките продължават. "Отлежалото" месо от 2009 година е само 20 килограма, останалото количество до 4 тона обаче също е негодно за консумация. Засега няма гаранции, че суровината не е влязла в производствения процес, предположенията и на контролните органи и на новите собственици са, че не е стигнало до краен потребител.
Коментар