IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зърнени Храни България (ZHBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от blah blah
    Първоначално изпратено от jays
    да освободиш cash на загуба с цел да го вкараш на друго място ?........за мен е или нимаш доверие на старата си инвистиция или просто се сгърчваш от ликвидни проблеми...?
    Банката е част от структурата на мажоритаря на Зърнени Храни. За каква "инвестиция" тогава изобщо става дума?

.............ама немога да извадя такова заключение <аз просто незнам за какъв чеп се правят такива размени>
    За преоценка на портфейли, за крепене на цена, за преместване от единия джоб в другия, за пре-пре-пре-препиране...

Избери си отговора, който ще ти хареса.

Възможно е клента да е някое от 3-те ПОД.
    Само предполагам разбира се.
    Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от jays
      да освободиш cash на загуба с цел да го вкараш на друго място ?........за мен е или нимаш доверие на старата си инвистиция или просто се сгърчваш от ликвидни проблеми...?
      Банката е част от структурата на мажоритаря на Зърнени Храни. За каква "инвестиция" тогава изобщо става дума?

.............ама немога да извадя такова заключение <аз просто незнам за какъв чеп се правят такива размени>
      За преоценка на портфейли, за крепене на цена, за преместване от единия джоб в другия, за пре-пре-пре-препиране...

Избери си отговора, който ще ти хареса.

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator
        При текущите ликвидни проблеми и стойността на ресурса в банковия сектор и липсата на особени переспективи за ръст на цената на тази акция в скоро време какво друго да направи ЦКБ освен да освободи кешов ресурс за банковите си операции. Нали имат да купуват банки и да развиват бизнес в България и Македония.
        ...........да освободиш cash на загуба с цел да го вкараш на друго място ?........за мен е или нимаш доверие на старата си инвистиция или просто се сгърчваш от ликвидни проблеми...? и в двата случая не ми харесва...

.........старите кучета не знаят ли нещичко от опит ?

Коментар

• При текущите ликвидни проблеми и стойността на ресурса в банковия сектор и липсата на особени переспективи за ръст на цената на тази акция в скоро време какво друго да направи ЦКБ освен да освободи кешов ресурс за банковите си операции. Нали имат да купуват банки и да развиват бизнес в България и Македония.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff
            Днес за пореден път се убедих, че трябва да пълня още тук!!!

А за врътката 116-193: От Варна за Варна..Кой е Варна? Само риторичен въпрос...
            ..........да от Варна за Варна ясно

........аз просто немога да си представя възможни аааааааа причини за това действие<това ме мъчи>

........сега сделка за голям ок? защо от акциите на 116, тя не вярва ли в покачването им че продава на безценица или има ликвидни проблеми ? или какво>?.

.........неискам да знам истината, искам да знам възможни причини за подобен вид размяна, истината сте си я намеря сам ........

Коментар

• Днес за пореден път се убедих, че трябва да пълня още тук!!!

А за врътката 116-193: От Варна за Варна..Кой е Варна? Само риторичен въпрос...

Коментар

• нормално някои голям да си купи пакет от акции,който са доста подценнени. ....

не е препоръка.....

Коментар

• .....какво значи това? и защо по тоя начин......светни ме моля те...мноо мразя да нямам идея какво става мерси

Коментар

• Най-вероятно за някой от ПФ
                    някои има ли представа защо стана това прехвърляне 116-193 ?

Коментар

• някои има ли представа защо стана това прехвърляне 116-193 ?

Коментар

• Факужака и EquityPrivate ближат рани защото са от другия отбор(КАО и Елана)

Коментар

• Факужака и привата ближат рани защото са от другия отбор(КАО и Елана)

Коментар

• Те , тая информация чаках...
                            една част от прогнозите се потвърждават,а другите са на път.

преди около месец писах:
                            Базата трябва да са декарите засяти със ЗЪРНЕНИ КУЛТУРИ, а не както писах лаишки жито. При 10 - 11 млн декара,вие направете сметката.Не вкл. декарите необхванати от статистиката( до 1-2дек.)
                            Дано да не е прибързано, но добив от 500- 550 кг е мин за есенниците.Цената сега е около 500лв- септември -330-350лв..
                            и т.н.

Защо ли минаха тези 1.5млн точно днес ????
                            Какво ли ще стане утре в 9.3ч само ФакушАКА знае....

успехи

Коментар

• Засетите площи с маслодаен слънчоглед тази година са 4,5 млн. дка, т.е. двойно повече от миналата година, стана ясно след днешното заседание на Консултативния съвет по зърното към Министерство на земеделието и продоволствието. Засетите площи с рапица са 900 хил. дка, което е тройно повече от миналата година.

Производители обясниха ръста на засетите с маслодайни култури площи с високата цена на културите, а също и с факта, че те се изкупуват и за производство на биогорива.

Зам.-министърът на земеделието Светла Бъчварова съобщи, че засетите площи с пшеница в страната са 10,3 млн. дка, а с царевица – 970 хил. дка. Направеното обследване на площи, засети с пшеница, в началото на април показва, че посевите са в добро състояние, което означава че реколтата ще бъде около средната или над нея.

По-точни данни биха могли да бъдат дадени след обследване в началото на май. Ако обаче благоприятната тенденция се задържи, добивите от пшеница се очаква да са над 3,5 млн. т, при условие че за изхранване на населението на страната са необходими около 2 млн. т.

Производители заявиха, че производствените им разходи за тон пшеница се очаква да бъдат около 330 лв. на тон за тази година.

Преди около месец на Софийската стокова борса за пръв път бяха предложени оферти за продажба на пшеница от нова реколта с доставка през юли при цена от 350 лв./т без ДДС.

Всеки да си прави изводите :-)

Коментар

• Ами оправят оборота, че съвсем зазля...

Коментар

Working...
                                X