IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли ЕЛАНА вина и трябва ли да бъде наказана ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абсолютно заставам зад думите на Гари!!! Много точно казано.

Всъщност на Елана трябва да се благодари, защото са едни от първите, които казаха, че царят е гол. Тези своеволия на борсата не трябва да продължават, защото всички ще загубим накрая... А наистина не са единствено Елана. Кой от БАЛИП всъщност е против писмото?

Ако някой е виновен за това, че манипулациите са всекидневие и че цените опасно се надуват, това са БФБ и КФН заради бездействието им.

Дано сега обърнат внимание на сигнала.

Коментар

• Вижте сега уважаеми форумджии.
      От Елана са абсолютно прави. Пазара ни е адски надценен, като цяло. Усещам, че факта че излизат такива новини ви дразни защото ви тежи репото на 10те хиляди лева, които сте теглили кредит за да играете на фондова борса. Ако имахте малко представа за какво става въпрос сами щяхте да напишате такава статия. Вместо да благодарите на Елана, че ви отварят очите вие ги храните. Не сте прави. Погледнете посмятайте и тогава говорете. Яката спекула е в момента. Читавите компании са малко. Нядвам се да не съм убидил някои с думите си просто се начвтох на глупости във форума против Елана, а от другата страна боготворите Капман и Карол като са bullish. Акциите все пак могат и да падат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
        Колеги, не знам защо струпвате всичко върху Елана. Например аналогично изказване наскоро направи в едно интервю и Даниел Ганев от "Карол". Вижте http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=392332
        Мисля, че много хора не разбират какво всъщност се случва. Никой няма за цел да манипулира дребните, за да ги накара да продават или да им открадне парите. Не че не искат, но няма да си дадат толкова зор само заради малките играчи с по 10 000 лева в Кобоса. Целта на кампанията е друга - да се покаже на Капман, че другите големи са заедно срещу тях и няма да допуснат да ги бият както досега с доходност чрез некоректни номера за изкуствено надуване на цените. Другата цел е да се убедят институциите като КФН и БФБ, че действията на Капман и подобните са опасни за целия пазар и трябва да се вземат мерки. Една от тези възможни мерки е въвеждането на късите поръчки, за да могат другите ИП да играят срещу надуването на някоя позиция. И явно ще ги въведат.
        Нямам нищо общо с Елана и дори не съм техен клиент. Но не вярвам да натискат пазара - не са продали нищо, проверете го. Манипулирането е само във вашите глави. Каква манипулация е това, щом всички са наясно, че е манипулация.
        Напълно съм съгласен с тебе.

Коментар

• Колеги, не знам защо струпвате всичко върху Елана. Например аналогично изказване наскоро направи в едно интервю и Даниел Ганев от "Карол". Вижте http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=392332
          Мисля, че много хора не разбират какво всъщност се случва. Никой няма за цел да манипулира дребните, за да ги накара да продават или да им открадне парите. Не че не искат, но няма да си дадат толкова зор само заради малките играчи с по 10 000 лева в Кобоса. Целта на кампанията е друга - да се покаже на Капман, че другите големи са заедно срещу тях и няма да допуснат да ги бият както досега с доходност чрез некоректни номера за изкуствено надуване на цените. Другата цел е да се убедят институциите като КФН и БФБ, че действията на Капман и подобните са опасни за целия пазар и трябва да се вземат мерки. Една от тези възможни мерки е въвеждането на късите поръчки, за да могат другите ИП да играят срещу надуването на някоя позиция. И явно ще ги въведат.
          Нямам нищо общо с Елана и дори не съм техен клиент. Но не вярвам да натискат пазара - не са продали нищо, проверете го. Манипулирането е само във вашите глави. Каква манипулация е това, щом всички са наясно, че е манипулация.

Коментар

• Този зараждащ се конфликт между институционални инвеститори може да е от полза за дребните да си купят на разумни цени. Така като се замисля в дълъг период докато продължава серията от IPO-та не виждам възможност за голям ръст. И без това се чакаше корекция след Нова година, ама май че подранява.
            Прави ми впечетление малкия размер на всяко IPO, от порядъка на 20 млн. Пазара може да поеме повече, няма нужда да се стискат.
            Не обичам да си позволявам да съветвам, но е хубаво да се четат отчети завбъдеще Дори цената на акцията да пада мисълта, че дружеството има стабилна печалба успокоява

Коментар

• Лично аз не съм следил какво правят Капман, нямам пари в техни фондове, няма и да купувам засега. Mетодите използвани от Елана, за мен не са оправдани и са определено користни. Лично мнение.
              От месеци смятах, че някои от позициите отидоха твърде далеч за това което предствляват. Това обаче не значи, че реализирайки по-ниска доходност от другите участници на пазара, воден от моя психологически профил или недобри оценки, трябва да почна да плюя по тях. Това е, което ме притеснява относно Елана и сие.
              “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• [quote="Ford"]Според мен проблема е там, че няма предлагане което да задоволи търсенето. Всичките купувачи са изнервени, цените много високи. Серията IPO-та идва точно на време. Държавата също трябва да помогне като пусне акции на редица предприятия. Те са много скъпи и ще погълнат много свободни пари. Балони няма толкоз много, дружествата са добри, бизнеса им върви, ама как да изкарат толкоз голяма печалба, че да смъкнат p/e до 20 поне? На другия ден след отчета още ще стане 30. Пък винаги ще има такива акции като пътищата и мостовете с цена за акция колкото едно жилище/автомобил, да се смееш ли, да плачеш ли.quote]

Това е основния проблем на пазара в момента.

Коментар

• Значи смятате, че Елана просто иска да си напазарува евтино и заради това манипулира пазарът? Вярно е, че използват асоциацията, за да прокарат собствена гледна точка, което е крайно неколегиално и може да доведе до тиха война между посредниците, от която ние само ще загубим. Вярно е и че това е втората им подобна проява в рамките на месец, което говори за целенасочено търсен ефект върху пазара. Ако загрижеността им беше изцяло искрена, нямаше да се държат като слон в стъкларски магазин. Вярно е и че поведението им администрира задълбочаване на корекцията.

Замислете се обаче, че ако те не се бяха намесили - цените отново щяха да тръгнат нагоре без това да е обусловено от съществена промяна в показателите на компаниите. Много малко от тях показаха изненадващо добри резултати, отчетите на болшинството отличници затвърждават ръстта им от предишните тримесечия. Т.е. при подобни стойности на Р/Е повечето дружества продължават да оправдават цените си, но трезво погледнато да се предполага отново рязко поскъпване е несериозно. Ако пазарът зависеше от нас, ние с удоволствие бихме изконсумирали реалният ръст до края на 2008 за няколко месеца. Само, че той за щастие не е оставен само на нас.

След като ще си говорим за манипулации, предлагам да обсъдим и офертата за Монбат, която Капман пуснаха за назидание в петък (около 2000 бройки), и която като обем явно е достатъчно сериозна за българския пазар за да служи като тапа и да пречи акцията да расте. Това, питам аз, не е ли простотия и също манипулация? И защо повечето от пишещите тук рядко казват нещо, когато Капман водят пазара нагоре, но скачате, когато Елана го насочи надолу или надясно?

Коментар

• Според мен проблема е там, че няма предлагане което да задоволи търсенето. Всичките купувачи са изнервени, цените много високи. Серията IPO-та идва точно на време. Държавата също трябва да помогне като пусне акции на редица предприятия. Те са много скъпи и ще погълнат много свободни пари. Балони няма толкоз много, дружествата са добри, бизнеса им върви, ама как да изкарат толкоз голяма печалба, че да смъкнат p/e до 20 поне? На другия ден след отчета още ще стане 30. Пък винаги ще има такива акции като пътищата и мостовете с цена за акция колкото едно жилище/автомобил, да се смееш ли, да плачеш ли.
                    Насред този спад много се гордея с две от дружествата в който имам- OTZK и KAO, оправдаха очакванията ми напълно и макар че малко паднаха се вижда подкрепа. Когато цените падат все повече хора ще започнат да четат отчетите, а те там са много представителни. Стабилните играчи оцеляват в кризисни моменти

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
                      На война, като на война, така ли???))
                      KFN да провери при какви условия клиентите на ЕЛАНА са подавали заявки за ИПО-то на Трейс, имали ли са парите нужни за записването на акциите заявени от тях и/или доходи да ги запишат при необходимост. Ако и те са разрешили това презаписване, то защо са пуснали това писмо?

Г-н Колчев, този път направихте повече от необходимото, надявам се обаче да не успеете да се изнесете от създалата се ситуация отново с "бял костюм", искрено ви го пожелавам.
                      Опитите от ваша страна да разбиете един нов сегмент от финансите в зародиш, поради факта, че вашата некомпетентност както и тази на вашите служители не ви дава възможността да генерирате печалби като другите ИП, не бива да остане ненанказан.
                      Надявам се поне този път да има равнопоставеност при правените проверки на ИП.

ПС: не съм участвал в ИПОто на Трейс, но това не значи че не се дразня от тъпите опити да се манипулира пазара. Ако това стане, ще има хора които никога повече няма да се върнат към БСЕ, за тях това ще бъде поредната пирамида.
                      “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Re: Ima li ELANA vina i trqbva li da bade nakazana ?

Първоначално изпратено от Elenor
                        Sled statiq na broker ot Elana vav vestnik Dnevnik se zapochna poredica ot negativni statii, a sega i tova pismo. Za men tova e qven grub opit za manipulaciq na pazara
                        Интересно ако статиите бяха позитивни дали щеше да има обвинения за манипулация.

Това, което направиха еланци ме накара да гледам малко по-оптимистично за бъдещето на БФБ. Дано не се окажат сами в борбата за ограничаване на растежа. И дано писмото свърши работа.

Коментар

• На война, като на война, така ли???))

Пазарът не се състои от един играч и всякакви крайни действия могат да доведат до трудно предсказуеми резултати!
                          Така че, по-леко с емоциите.

Коментар

• Бррррррр, Фииииииии....
                            Вярно, и не четете мнения от Грийнспан, че и той причини една корекция пролетта.
                            Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Има ли ЕЛАНА вина и трябва ли да бъде наказана ?

Sled statiq na broker ot Elana vav vestnik Dnevnik se zapochna poredica ot negativni statii, a sega i tova pismo. Za men tova e qven grub opit za manipulaciq na pazara i KFN trqbva da vzeme otnoshenie.
                              Ako ne inveticionnata obshtnost e dostatchno silna da se spravi :

1 Ne preporachvaite manipulatora na nachinaeshti investitori.
                              2 Prodaite ot tehnite fondove i si kupete podobni na konkurenciqta.
                              3 Zakriite si cobosa pri tqh otidete drugade.

S vestnisi moje da se manipuliara, no obshtnosta moje da dade urok.
                              0
                              Не
                              0%
                              0
                              ДА
                              0%
                              0
                            Working...
                            X