IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли ЕЛАНА вина и трябва ли да бъде наказана ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Respect
    Такива статии не отблъскват ли "излишните" за борсата пари, които всъщност надуват цените? Това не е ли добре?

Кое според вас е по-добре - 5 години по стабилни 60% (примерно) на година, отговарящи на ръста в приходите на компаниите, или две години с по 150%, после 70% надолу, после 70% нагоре и т.н.?
    Добре, де. Ясно, че това е целта, поне на първо четене. Но ограничаването на влизащите пари трябва да се прави чрез контрол на входа, а не като се накарат максимален брой хора за минимално време да потърсят изход, да кешират и да се махат. Защото сегашата паника ще има ефект от поне 6 месеца, през които никой няма да посмее да влезне с нови пари на борсата. А през това време ще има куп ИПО, които ще дърпат към себе си не нов, а стария ресурс - сещате се до какво ще доведе това. Така че всички изявления в пресата в последните дни, макар и да са формално прави, са глупави. Това е точното определение - глупави. Защото не оценяват дългосрочния негативен ефект.

А тяхната собствена паника дойде от трейса, който показа какво се случва, ако на входа няма контрол. Впрочем, липсата на контрол на входа си беше по тяхно искане, но не очакваха, че retail пазарът се е развил чак пък толкова бързо. Сега са уплашени, че с този ръст парите на индивидуалните инвеститори скоро ще станат съпоставими с тези на "институционалните" (разбирай - с техните). Ясно е, че дори в средносрочен план на Капман няма да им накривят шапката, нито ще вдигнат доходността на фондовете си, макар атаката да е очевидно прицелена именно в Капман и в начина, по който поддържат доходността си (има ли някой, който да не знае как го правят?). Целта им не е това, а да се забави притокът на индивидуални инвеститори, а.к.а. спекуланти. Ето защо в момента няма нужда да гледате какво купуват или какво продават.

Митко

P.S. Имам портфейли във всички споменати и неспоменати по-горе ИП-та, не е препоръка

Коментар

• до тук 107 и 107Кобос имат покупки за около 112 хил. лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от El Magnifico
        Смешно и жалко е един посредник, останал извън борда и чиито фондове са с най-смешните доходности на пазара да се опитва с всички средства да МАНИПУЛИРА! От 1-2 месеца тея не са спряли. Но да изпозваш БАЛИП като маша... това да не ти е ЕТ бе К.?
        Мисля, че последните действия ще имат доста негативни последствия за този ИП
        Колчев по много смешен начин показва колко го е яд, че фондовете на Елана се представят зле.
        Това иявление на БАЛИП въобще не е съгласувано с другите посредници от БАЛИП.
        Колчев самосиндикално плюе, като злоупотребява с БАЛИП.

Въпреки манипулациите които правят Елана, пак ще си останат с най-лошата доходност...

Коментар

• Първоначално изпратено от Dundo1
          Първоначално изпратено от BGold
          Аз също не мога да разбера с какво ви е виновна Елана. По тази логика да анатемосваме всички аналитици ако изкажат негативно отношение за пазара. А тоя номер да не купуваме за 1 час - ме разби. При падащ пазар е много хитро това
          Ami da ama kato e tendenciozno i e podkrepeno s kupuva6ta ELANA - ve4e togava spored men e spekula.Ako e tolkova nadcenen pazara da izlizat na cash, a ne da nabivat po sumati pozicii. Proveri i togava pi6i
          В момента имат 7 оферти купува и около 70 продава. Нещо не ми се връзва

Коментар

• А колкото до Елана или някой друг ИП - има ли начин да се видят всичките поръчки по всички позиции от конкретен ИП или трябва да се проверява акция по акция?

Коментар

• Такива статии не отблъскват ли "излишните" за борсата пари, които всъщност надуват цените? Това не е ли добре?

Кое според вас е по-добре - 5 години по стабилни 60% (примерно) на година, отговарящи на ръста в приходите на компаниите, или две години с по 150%, после 70% надолу, после 70% нагоре и т.н.?

Коментар

• Горките те. На тоя падащ пазар яко се ушиват значи

Коментар

• Смешно и жалко е един посредник, останал извън борда и чиито фондове са с най-смешните доходности на пазара да се опитва с всички средства да МАНИПУЛИРА! От 1-2 месеца тея не са спряли. Но да изпозваш БАЛИП като маша... това да не ти е ЕТ бе К.?
                  Мисля, че последните действия ще имат доста негативни последствия за този ИП

Коментар

• Първоначално изпратено от BGold
                    Аз също не мога да разбера с какво ви е виновна Елана. По тази логика да анатемосваме всички аналитици ако изкажат негативно отношение за пазара. А тоя номер да не купуваме за 1 час - ме разби. При падащ пазар е много хитро това
                    Ami da ama kato e tendenciozno i e podkrepeno s kupuva6ta ELANA - ve4e togava spored men e spekula.Ako e tolkova nadcenen pazara da izlizat na cash, a ne da nabivat po sumati pozicii. Proveri i togava pi6i

Коментар

• Аз също не мога да разбера с какво ви е виновна Елана. По тази логика да анатемосваме всички аналитици ако изкажат негативно отношение за пазара. А тоя номер да не купуваме за 1 час - ме разби. При падащ пазар е много хитро това

Коментар

• Първоначално изпратено от stochastic
                        Здравейте

Следя положението на БФБ и съм супер стреснат от това,което става напоследък. Елана са си казали мнението, че има балон и това си е тяхно мнение. Никой не ви задължава с него. Това, че сте заели позиции и сте купили надценени акции си е Ваш проблем. Когато фактите говорят и боговете мълчат- щом компанията не може да прави достатъчно профит, за да оправдае цената на акциите значи те са надценени . Всеки учил икономика знае, че пазарите могат ужасно inefficient краткосрочно, но рано или късно нещата си идват на мястото и в този случай всичко надценено тръгва надолу. Въпроса май е кога?
                        смешният ти шеф Колчев знае ли че пишеш тук? Или това е нова е нова тактика сега да плямпате тапотии в форума на инвестора. Смешник си ти. Като ти се струва скъпо не купувай и тва е. Няма кво да ни даваш акъл на нас.
                        Айде отивай да пишеш доклад за Колчев

Коментар

• Първоначално изпратено от stochastic
                          Здравейте

Следя положението на БФБ и съм супер стреснат от това,което става напоследък. Елана са си казали мнението, че има балон и това си е тяхно мнение. Никой не ви задължава с него. Това, че сте заели позиции и сте купили надценени акции си е Ваш проблем. Когато фактите говорят и боговете мълчат- щом компанията не може да прави достатъчно профит, за да оправдае цената на акциите значи те са надценени . Всеки учил икономика знае, че пазарите могат ужасно inefficient краткосрочно, но рано или късно нещата си идват на мястото и в този случай всичко надценено тръгва надолу. Въпроса май е кога?
                          S tozi statisti4eski nick me sumnqva 4e se izqvqva6 kato golqm razbira4, no imaiki predvid 4e Elana sa edni ot nai-aktivnite kupuva4i na pazara, ne znam dali vqrvat v tova koeto proklamirat.
                          Na teb ti jelaq uspeh, no pi6i tolkova kraini komentari kato ponatrupa6 malko opit, a moje bi si go ima6 i ba4ka6 za nqkoi ot upomenatite invensticionni posrednici.
                          Ako e taka - ........

Коментар

• към тези 67 % които казват че Елана има вина някаква... момчета пазара може и надолу да ходи..с асансьора...
                            аз знам че нищо не знам, но другите и това не знаят

Коментар

• Здравейте

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                                Вижте сега уважаеми форумджии.
                                От Елана са абсолютно прави. Пазара ни е адски надценен, като цяло. Усещам, че факта че излизат такива новини ви дразни защото ви тежи репото на 10те хиляди лева, които сте теглили кредит за да играете на фондова борса. Ако имахте малко представа за какво става въпрос сами щяхте да напишате такава статия. Вместо да благодарите на Елана, че ви отварят очите вие ги храните. Не сте прави. Погледнете посмятайте и тогава говорете. Яката спекула е в момента. Читавите компании са малко.
                                Никола, уважавам мнението ти, но заемите ги върнах още през началото на месец септрември, сега съм чист като сълза, дори мисля за нови задължения с оглед на задаващата се корекция. Репа не съм правил, нямам и намерение. За разлика от много други аз поне имам идея oт "risk management".
                                Каквото мислех съм го написал по-долу.
                                “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

Working...
                                X