Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Производство и търговия. Търговия със земеделска земя включително. Ама както казваш, всеки да си смята както си иска, стига да му излизат сметките....Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
Което означава, че предмета на дейност е търговия.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 1 like
Коментар
-
Което означава, че предмета на дейност е търговия.
При ръст на продажбите с 30%, печалбата ръсте с 75 % ;-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнениеСпоред мен, Райков изчаква "перфектната буря" при слънчогледа. Чиста спекула ;-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
Цифрите са ясни, но все пак да не омесваме дефинициите.
Коментар
-
Ебитата тука не ти върши работа. Имаш много нон рекъринг приходи, а и с тоя дълг ебитата може само да те заблуждава, че нещата са супер. Поздрав
Коментар
-
EBIT - печалба преди лихви и данъци
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Имаш предвид 19-те млн., описани като "други приходи" ли? Там има една печалба от 15,5 млн, която е от продажба на нетекущи активи.
Коментар
-
Ами той слънчогледа , не само че не е намалял, ами се е и увеличил с 30 милиона. Докато не го продаде няма как да видим сериозна печалба. Направо му се възхищавам на здравата нервна система
Голяма част от производителите на олио в България са затворили своите предприятия, защото нямат суровини.
https://agri.bg/novini/iani-ianev-pr...-nas-zatvariat
а цената на олиото борсата за година е нагоре с над 70% -
https://www.investing.com/commoditie...oil-c1-futures
то по-далновидна политика тук не мога да си представя!
Браво!!!
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Вероятно знаят какво правят, но на мен също ми е странно това запасяване със слънчоглед основно, но и с пшеница, при положение, че цената на слънчогледовото олио се е качило с грубо 50% от Септември. С колко да се качи още? Дали пък няма да го понамалят в Q1 тази година?Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Не успях да разбера слънчогледа който се води в складовете по цени на придобиване ли го оценяват или по справедлива цена или текуща пазарна цена, в смисъл преоценят ли го в отчета текущо в зависимост от пазарните моментни цени?Мен ме устройва да си вземам дивидентите и да гледам как се увеличава СК в балнса, без да се вълнувам особено от цената на акцията.
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Ами той слънчогледа , не само че не е намалял, ами се е и увеличил с 30 милиона. Докато не го продаде няма как да видим сериозна печалба. Направо му се възхищавам на здравата нервна системаLast edited by спекуланта; 25.02.2025, 18:35.
Коментар
-
Олиото е продадено.
Коментар
Коментар