IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
    Мълчанието на кредитополучателите на КТБ е напълно обяснимо, но това което не мога да разбера е инертността на депозантите на банката. Досега същите следваше да са се организирали и да са се обърнали към всички отговорни институции, в т.ч. и към БНБ с някои от следните въпроси:
    1. Предприети ли са някакви действия по установяване на реалния размер на лошите кредити в КТБ? Ако да, какви и кога се очакват резултати? Ако не, защо не се предприемат и кога ще се предприемат?
    2. Има ли предложение от страна на настоящите акционери за увеличаване на капитала на банката? Ако има, защо не е предприето нищо?
    3. Ако целта на БНБ е оздравяване на банката, то защо това не се прави по действащото законодателство, а се предлага приемането на изцяло нов закон?

Хора, имате 6 млрд.лв. заровени пари в КТБ и седите и си мълчите. Е, това наистина не мога да го разбера. Съжалявам, ама си заслужавате съдбата.
    Мълчанието до сега е обяснимо, но наистина вече е време да се излезе на площада, да.
    Защо не се излиза?
    Ами защото всеки се надява да си вземе някак тикомълком паричките и да не стане по-голям смрад и да ги загуби. Масата вложители им е все тая дали ще си вземат парите от ФГВ или от КТБ и си мислят, че ако се излезе на площада, може по-зле да стане.
    После,. при предишните банкови фалити също нямаше протести. Хората си псуваха тихо под мустак и си духаха супата.
    Протеста трябва да се организира от политическа или "неполитическа" сила. Силите обаче им е по-добре да не се информира обществото какво точно има и става в КТБ, щото може да се окаже, че Иван Костов не е най-лошия
    И ТЕ ТАКА!
    Светът не вярва в стари богове
    Светът не чака нова богородица
    Светът си знае, както две и две
    Какво е безизходица

Коментар

• Първоначално изпратено от plonder Разгледай мнение
      А ти какво предлагаш да се направи?
      Имаме си БНБ, в момента там е властта. От там трябва да кажат какво правим. Освен да седим и да чакаме, друго не може да се направи.
      По т.3, възможно е БНБ да не харесва законодателството и затова да има нужда да се приемат нови закони, които да бъдат изпълнявани.
      На първо време създавате фейсуб група и там дискутирате възможни действия. От понеделник започвате да бомбардирате институциите с неудобни въпроси. Ще започнат да ви канят и по медиите. Ще ви подкрепят и всички нормални икономисти. Това е начинът. Непрекъснат и постоянен натиск.

Коментар

• Pivoley е прав> то хубаво топката е в БНБ, ама те биха действали по друг начин, ако на главния вход на банката имаше 2000-3000, въоръжени с тояги мъже, и плащада отпред беше блокиран за трафика от 3 седмици!

По принцип, банковото лоби би следвало да полага самоотвержени усилия в подкрепа на КТП, на практика, никой не е произнесъл и дума от седмици. Защо ли?
        Last edited by kalpazan; 18.07.2014, 09:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
          Хора, имате 6 млрд.лв. заровени пари в КТБ и седите и си мълчите. Е, това наистина не мога да го разбера. Съжалявам, ама си заслужавате съдбата.
          А ти какво предлагаш да се направи?
          Имаме си БНБ, в момента там е властта. От там трябва да кажат какво правим. Освен да седим и да чакаме, друго не може да се направи.
          По т.3, възможно е БНБ да не харесва законодателството и затова да има нужда да се приемат нови закони, които да бъдат изпълнявани.

Коментар

• Мълчанието на кредитополучателите на КТБ е напълно обяснимо, но това което не мога да разбера е инертността на депозантите на банката. Досега същите следваше да са се организирали и да са се обърнали към всички отговорни институции, в т.ч. и към БНБ с някои от следните въпроси:
            1. Предприети ли са някакви действия по установяване на реалния размер на лошите кредити в КТБ? Ако да, какви и кога се очакват резултати? Ако не, защо не се предприемат и кога ще се предприемат?
            2. Има ли предложение от страна на настоящите акционери за увеличаване на капитала на банката? Ако има, защо не е предприето нищо?
            3. Ако целта на БНБ е оздравяване на банката, то защо това не се прави по действащото законодателство, а се предлага приемането на изцяло нов закон?

Last edited by Pivoley; 18.07.2014, 09:39.

Коментар

• Има ли данни за размера на депозитите в банките ни към края на Юни?
              Според мен това е много важен въпрос към момента.

Коментар

• К. Пенчев размаза гуланьора )))
                Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Олигарх: Купувам акции от КТБ!

,,Готов съм и купувам акции от КТБ ! Сигурен съм, че банкерът Цветан Василев и другите акционери ще си върнат банката, но заради глупостта на регулаторите ще заплатим два пъти сметката!Действията на БНБ по казуса "КТБ" бяха не като слон в стъкларски магазин, а като на таралеж в магазин за презервативи. Последствията от дупките ще ги усетим твърде по-късно. Това заяви по bTV http://btvnews.bg/video/videos/tazi-...ligarsite.html бизнесменът Красимир Дачев, който коментира ситуацията около корпоративна търговска банка и мерките на българка народна банка.В ефира той призна, че има депозит в КТБ, в рамките на законовите 100 хил. евро. "Никога не злоупотребявам и не рискувам с изкараните пари и затова влоговете ми са разпръснати в няколко банки", коментира още собственикът на "Свилоза".
                  Навремето банкерите сами обираха банките, а това е външно нападение .Кой ще краде себе си.Чувалите за изнасяни пари от КТБ са глупости на търкалета. Досиетата ги има на много на места - поне на четири и е безумие да ни казват, че са изчезнали, коментира още Дачев.''

Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнение
                    Точно това направих с КТБ, проучих ги отвсякъде и бях най малко проблемната банка.Всичко обаче се оказа скалъпена история, защото никой не ги проверява и не контролира.Кой ми дава гаранция за другите банки.Ето вече цял месец властта ме лъже най безцеремонно и сега ми обещават края на октоври евнтуално по коледа да си взема парите от КТБ.След толкова много лъжи не им вярвамза нищо.
                    Как е разрешено на КТБ да придобие Креди Агрикол, ако банката е била в лошо състояние?

Защо БНБ даваше висока оценка за състоянието на банката до и на 20 Юни?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Ми познавам всъщност. Това че не може д астои в гарантираното не означава че не се вдига значително сигурността като се разбият парите в няколко банки и определено като добре се проучват самите банки. Все пак отчетите са си им публични - БНБ може да е всякаква, но дава огромно количество информация за банки. Човек много лесно може да им види данните, да ги сравни с други банки, да им сметне цена на ресурса, да им сметне лошите кредити и провизии. И поне според мен това е нормалния начин да се прави бизнес с банки - а не да набуташ всичко на най-голямата лихва и да чакаш данъкоплатеца да те спасява със специален закон.

Че ние сме се отказвали да работим с банки защото нямат кредити от други банки например. Или защото провизиите им за кредити са прекалено малко. Или пък защото са прекалено малки. Това са си лични пристрастия, не е нещо което задължително е лошо или добро, но все пак едно добро проучване на мястото където държиш пари си е задължително според мен.

Точно това направих с КТБ, проучих ги отвсякъде и бях най малко проблемната банка.Всичко обаче се оказа скалъпена история, защото никой не ги проверява и не контролира.Кой ми дава гаранция за другите банки.Ето вече цял месец властта ме лъже най безцеремонно и сега ми обещават края на октоври евнтуално по коледа да си взема парите от КТБ.След толкова много лъжи не им вярвамза нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
                        1. Относно депозити под гарантираната сума: не знам някой да си е получил парите от депозит под 100к.
                        Досега съм получил: обещания, манипулации, лъжи, циркова програма… но пари поне аз не съм получил! Прецених, че за останалите ми пари предпочитам да си останат пари, а не да се превърнат в обещания...
                        Днес сме петък, ден за банкови новини у нашенско
                        Да видим какво ще се каже по въпроса.

Аз имам един въпрос, не е сложен но нещо не успях да намеря данни.
                        Има ли данни за размера на депозитите в банките ни към края на Юни?
                        Според мен това е много важен въпрос.

Коментар

…..
                          И хората най-после почнаха да схващат че банковия депозит над гарантирания има риск. Което е прекрасно. Така банките няма да могат да надуват балони с евтини пари.

И между другото икономиката ще потръгне - защото ако хората приемат депозита за рисков вече лихвите коитополучават може да не са достатъчни че да не потребяват. И да почнат да си харчат парите.
                          ….
                          1. Относно депозити под гарантираната сума: не знам някой да си е получил парите от депозит под 100к.
                          Досега съм получил: обещания, манипулации, лъжи, циркова програма… но пари поне аз не съм получил! Прецених, че за останалите ми пари предпочитам да си останат пари, а не да се превърнат в обещания...

2. Спрях се на вариант: малки суми в БГ(да има за опериране) и спестявания в чужбина. Не виждам това колко е добре за БГ икономиката, но друг удачен за мен вариант не измислих

3. Досега когато имаше бум на нещо, то е било или от яко печатане на пари без покритие - по Тошово време; или кредитен балон: 2003-2008.
                          Кредитен балон сега няма да видим: аз депозита не мога да си изтегля, едва ли някой ще раздава кредити…
                          Има едни парични показатели М0, М1, М2, М3 - не е лошо да почетеш и да се образоваш за какво са те…
                          Жокер: Ако теоретично предположим че в БГ няма банки, то тогава няма да има депозити, но няма да има и кредити. Или парите в обръщение ще бъдат колкото са напечатаните пари. Т.е по-малко депозити-> по-малко пари в обръшение и по-изразена дефлация
                          Last edited by baba_meca; 18.07.2014, 07:27.

Коментар

Между другото в Бразилия мисля че все още управляващите банки са лично отговорни с цялото си лично имущество за щети които са направили.

що не променят този закон. Шеф на банка и член на надзорен и управителен съвет - лична отговоност. като на ЕТ.
                            Тука няма как да стане това....
                            Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• "пир По Време На Чума"

http://vbox7.com/play:mc4702e2fe

Без коментар!
                              Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

И какво като ти се превалутира кредита. Ако оборота ви скочи с 50% и направите след кредита 4% от този екстра оборот правите реално към 20% ръст на печалбата. Ако оборота скочи с 100% правите отгоре над 40% ръст на печалбата. На мен не ми изглежда зле.
                                Ще ти задам по-простичко въпроса /на който НЕ искам да отговаряш/:

Ти наемаш ли се с х лв. да гарантираш днешните фиксинги на основните валути в БГ за след 120 дни, защото ние даваме стока, но новата...............

Наистина лека нощ https://www.youtube.com/watch?v=a01QQZyl-_I.......
                                Last edited by 15%; 18.07.2014, 02:53.
                                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Working...
                                X