IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
    Хората си изнасят парите.Те не изнасят левове а валута и от тук има натиск върху борда.
    Колкото до самия борд се сещам 2 сценария:
    1. Един петък парламента променя закона. Все още има парамент. При служебното правителство няма да има.
    2. Аналогично на това с КТБ- отиваш да обмениш лева, но ти казват че валута няма. Има си закон, ама каво от това. И депозитите бяха гарантирани, БНБ обеща, че ще ги платят, но не ги патиха. Има поемане на ангажимент за плащане и след това неизпълнение на ангажимент за плащане!
    Колкото до данните на БНБ, какво да ги гледам те за мен са верни, колкото е вярно че на 21.07 щяха да ни плащат. Ситуацията не е добра. Има сериозно недоверие в институциите. Щели да сменят Искров. И кой ще избира новия- пак тия дето избраха Искров
    Президента иска да взема заеми…
    Явно пари няма, затова не платиха и депозитите. Докога ще издържат така??? ще видим ...
    Абсолютно си прав.Гледам един голям се е задал и вика надежда тука всяка оставете.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
      1. В твоя случай има голяма връзка.
      2. Това е отговор на въпрос 1.
      3. Това не е тема политика, а относно финанси, където ти смело раздаваш присъди за борда на БГ. Може да се поинтересуваш и да разбереш как БГ се развива от 1989 г. насам. Моля те, не ни заливай отново с клишета колко е зле, преди да провериш цифрите!!!
      4. Има такива според мен, но не искам да изразявам мнение, темата е друга.
      цифрите и за КТБ бяха блестящи

Коментар

• Иначе аз съм зле със финансовата си грамотност, не го крия.

Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнение
        А каква е връзката между между броя на коментарите ми и тезите които изказвам
        Затова и говоря за Искров. Това малко е като тоя виц:
        " - Чапай, уредите!
        - 20 !
        - Какво 20 ?!?
        - А какво уредите?"

Иначе аз съм зле със финансовата си грамотност, не го крия. Но друго ме притеснява.
        Няма нито един политик или държавник който да е стабилен, умен, мъдър и да е праволинеен. Това за мене е кошмарен факт.
        И друго което е още по лошо - няма нито един управник който да държи на думата си и да е принципен.
        Ми то кво излиза - управниците и шефовете в БНБ са по неподходящи от мен на тази позиция ?!?
        В такъв случай не следва ли че тия които ги подкрепяме сме глупави?

И един въпрос - кой политик или висш държавен служител според теб е стойностен човек? Много интересен въпрос е това, защото ако няма нито един...
        Не си само ти спокойно, тука и в цялата държава всички са такива.Като знам какъв лекар съм ме е страх да вляза в някоя сграда-хахахахаха

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
          Чудя се колко от вас гледаха Президента в Панорама в Петък ?

Каза че депозитите в КТБ ще се изплащат по текущият закон и че служебното правителство иска правомощия да сключва договори с международни финансови институции подобен текст имало през 1996-та за служебното правителство на Стефан Софиански.

Сами си правете изводите
          Софиански беше през 1996г., но президента това няма откъде да го знае

Коментар

• "Досега нямаше проблеми с банките в България, появи се един проблем и взриви обществото, няма как Централната банка да не е виждала какво става. Никой не може да ме убеди, че БНБ не е отговорна”, каза той.

Според омбудсмана е недопустимо вложителите да пребивават седем месеца в безвремие (6 месеца е законовият срок за специален надзор на една банка, а 1 месец след края му започва изплащането на гарантираните влогове до 100 хил. евро. За КТБ бе обявен тримесечен специален надзор от 20 юни - б.ред.).

"На нас ни се обяснява, че 6 месеца сме в безвремие, защото има банкова тайна, а квесторите са много важни чиновници. Не на мен тези обяснения, аз говоря от името на хиляди обезпокоени граждани. Няма да чакам 7 месеца някой да се наумува дали ще й бъде отнет лицензът. Винаги при желание от страна на чиновниците може да се свърши работа", каза Пенчев.

Коментар

• Хората си изнасят парите.Те не изнасят левове а валута и от тук има натиск върху борда.
              Колкото до самия борд се сещам 2 сценария:
              1. Един петък парламента променя закона. Все още има парамент. При служебното правителство няма да има.
              2. Аналогично на това с КТБ- отиваш да обмениш лева, но ти казват че валута няма. Има си закон, ама каво от това. И депозитите бяха гарантирани, БНБ обеща, че ще ги платят, но не ги патиха. Има поемане на ангажимент за плащане и след това неизпълнение на ангажимент за плащане!
              Колкото до данните на БНБ, какво да ги гледам те за мен са верни, колкото е вярно че на 21.07 щяха да ни плащат. Ситуацията не е добра. Има сериозно недоверие в институциите. Щели да сменят Искров. И кой ще избира новия- пак тия дето избраха Искров
              Президента иска да взема заеми…
              Явно пари няма, затова не платиха и депозитите. Докога ще издържат така??? ще видим ...

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                Не е причината борда, а корупцията и краденето от народа. Затова и "големите" ни политици ни държат колкото може по-далеч от европа, за да си въртят синджира безнаказано с обръчите фирми. Ти просто си нямаш представа какво могат да направят без борд, само се замисли как преди 20тина год 1 долар е бил 3000 лв и са бачкали за 10тина долара на месец, точно борда ги е озаптило да не се случи нещо подобно. Тогава са спечелили най-вече имащите огромни кредити, Костов е изтрил 3 нули от сумите. Прави си изводите какво е било без борд.
                А защо не влзем в еврозоната и да си работим директно с Евро... а трябва да имаме някаква наша безмислена парична единица? За да могат да се въртят далавери ли?!

И какво ги спира борда да въртят далавери?! Гледам в Аржентина, не им е попречил особено много... пак са си въртели далаверите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                  До сега няма държава в света която да е обвързала валутата си с долар или евро и да е постигнала икономически успех. Единственото изключение е Китай. Те печелят толкова много от това, че Американците накрая започнаха да ги заплашват, че ако не отвръжат Юана от долара, ще последват санкции... колко странно нали... вие представяте ли си ЕЦБ да започне да моли България да отвържем лева от еврото?! Ние ще бъдем вторите... ако успеем да удържим борда... но защо ли ми се струва, че това от един момент нататък ще стане невъзможно?!

Като малка държавичка, нашата икономика бива сасипвана заради борда... заради малко стабилност, на практика ние жертваме цялата икономика.

От тук следва и логичния въпрос. Ако икономиката ни е една от най стабилните в Европа... какъв е проблема да махнем борда?!

На държавите със стабилна икономика не им трябва борд... техния проблем е че валутата им става много скъпа в един момент и това влияе негативно на износа.

Според мен всички приказки за това колко сме стабилни са просто фалш.

Което означава, че блъфирането няма да може да продължи вечно... в един момент ще трябва да се свалят картите... и тогава ни чака страшна трагедия. Колкото повече лъжите продължават... толкова по страшни ще са последствията. Мисля че повечето хора дори не си дават сметка за това.

Мисля че заради изтичането на мозъци в продължение на 25 години... нивото падна толкова много, че голяма част от т.нар. "икономически експерти", са просто едни хора с купени дипломи, които дори не разбират в какво се корени проблема. Те си мислят, че икономиката се крепи върху някакви приказки за доверие... и ако хората сляпо вярват... няма да има проблем никога... за съжаление не е така. Проблемът ще е толкова по голям, колкото повече хора сляпо вярват.... защото това е сляпа вяра, особено след случая с КТБ.
                  Не е причината борда, а корупцията и краденето от народа. Затова и "големите" ни политици ни държат колкото може по-далеч от европа, за да си въртят синджира безнаказано с обръчите фирми. Ти просто си нямаш представа какво могат да направят без борд, само се замисли как преди 20тина год 1 долар е бил 3000 лв и са бачкали за 10тина долара на месец, точно борда ги е озаптило да не се случи нещо подобно. Тогава са спечелили най-вече имащите огромни кредити, Костов е изтрил 3 нули от сумите. Прави си изводите какво е било без борд.
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• До сега няма държава в света която да е обвързала валутата си с долар или евро и да е постигнала икономически успех. Единственото изключение е Китай. Те печелят толкова много от това, че Американците накрая започнаха да ги заплашват, че ако не отвръжат Юана от долара, ще последват санкции... колко странно нали... вие представяте ли си ЕЦБ да започне да моли България да отвържем лева от еврото?! Ние ще бъдем вторите... ако успеем да удържим борда... но защо ли ми се струва, че това от един момент нататък ще стане невъзможно?!

Като малка държавичка, нашата икономика бива сасипвана заради борда... заради малко стабилност, на практика ние жертваме цялата икономика.

От тук следва и логичния въпрос. Ако икономиката ни е една от най стабилните в Европа... какъв е проблема да махнем борда?!

На държавите със стабилна икономика не им трябва борд... техния проблем е че валутата им става много скъпа в един момент и това влияе негативно на износа.

Според мен всички приказки за това колко сме стабилни са просто фалш.

Което означава, че блъфирането няма да може да продължи вечно... в един момент ще трябва да се свалят картите... и тогава ни чака страшна трагедия. Колкото повече лъжите продължават... толкова по страшни ще са последствията. Мисля че повечето хора дори не си дават сметка за това.

Мисля че заради изтичането на мозъци в продължение на 25 години... нивото падна толкова много, че голяма част от т.нар. "икономически експерти", са просто едни хора с купени дипломи, които дори не разбират в какво се корени проблема. Те си мислят, че икономиката се крепи върху някакви приказки за доверие... и ако хората сляпо вярват... няма да има проблем никога... за съжаление не е така. Проблемът ще е толкова по голям, колкото повече хора сляпо вярват.... защото това е сляпа вяра, особено след случая с КТБ.
                    Last edited by Xman1; 28.07.2014, 01:48.

Коментар

• Лека на всички.
                      Извинявам се на Пачо и 15% ако съм ги засегнал.

А ако има някой начетен човек тук, нека да ми каже кои са хората в управлението на държавата и икономиката ни, на които те вярват че биха оправили нещата с КТБ.
                      И Асан да си купи баница с боза от депозита си

Коментар

• Първоначално изпратено от ivooo Разгледай мнение
                        Ако има кажете и на мен...
                        питай БНайт на лични .... той разбирач щото.....

Коментар

• Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнение
                          Гледам колегите почнаха да говорят за странични теми, та и аз да питам
                          някой знае ли банка която дава левови кредити без клауза за превалутиране
                          Ако има кажете и на мен...

Коментар

• Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнение
                            хаха, муцка, ми ела да те забия бре
                            П.С. повече няма да коментирам хора с такова ниско ниско ниво на общуване
                            Пухлйо, да дойда бе ... каде ..... що не са скриеш. Я си прочети глупостите - па после кажи дали си ги разбираш.
                            Та кога казваш разбра че има БНБ - тия дни от вестниците ли .......... хаха
                            Last edited by Pacho; 28.07.2014, 00:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
                              Не съм сигурен че ставаше дума за теглене на пари от МВФ по-скоро за сключване на ново споразуменеие с ЕЦБ знам ли.

Както казах аз мисля че служебното правителство ще свали борда защото е най-смисленно от политическа гледна точка а и може би ни е единствената стъпка която да реши казуса КТБ бързо и относително "безболезнено" а и според мен ако искаме бързо да въведем еврото това е най-бързият начин за да може до Януари 2015-та да изкараме една рекордна инфлация и от Януари 2015-та да започнем процедура по присъидиняване към Еврозоната.

Поне аз лично мисля че това би се случило и както казах имам прекалено много сигнали за това за да не им вярвам.

Отделно дефицита ни е 6.8% по някакви изчисления и най-вероятно с КТБ ще премине 10% тази година ще видим де.

Седмицата която започва е интересна да видим дали на служебното правителство ще се дадът такива правомощият (според мен да) да видим как ще актуализират държавният бюджет и здравната каса и най-вече в четвъртък да видим отчетите на банките и най-вече този на КТБ.

На 6-ти Август като влезе служебното правителство вече ще имаме много повече информация пак да си говорим за ще пада или няма да пада борда.

Дефицита мине ли повече от 3% и може да забравим за Еврозоната

http://biznewsblog.wordpress.com/201...%D1%80%D0%BC2/

Коментар

• Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнение
                                Я пак .... ти кога изобщо разбра че има БНБ, че чак и да им вярваш...... айде още един смешко ..... абе няма ли почивка за вас бе ..... нещо туризъм през уикенда .... или сега сте отпочинали и дай с нови сили да пишем глупости...... я вземете забийте некоя мацка по-добре
                                хаха, муцка, ми ела да те забия бре
                                П.С. повече няма да коментирам хора с такова ниско ниско ниво на общуване

Коментар

Working...
                                X