Първоначално изпратено от kalpazan
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от kalpazan Разгледай мнение"...и в последния момент да се промени закона"
Не в последния момент а със задна дата. Точно, защото Бг не е нормална страна и на някои хора им хрумват безумни идеи, трябваше вече да сме пред БНБ, въоръжени с тояги.
Достатъчно чакахме!
Егати паникьорите, егати ревльовците егати самосъжаляващите се... айде да не продължавам
Коментар
-
Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнениеПич, ти май отдавна не следиш какво става с КТБ.
Не знаеш ли че в момента КТБ е блокирана?
И ще бъде отблокирана само от политиците и от шефовете на БНБ?
Разбери, че в момента банка КТБ - НЯМА.
Затова е много важно КОЙ държавник ще се заеме да оправи тоя проблем.
Но ти сам ми отговори, като нищо не каза - благодаря
Повярвай ми, не сте вие тези, които можете да оцените стойността на който и да било
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеАбе ходи си коментирай стойностите на политиците с бабите и пияниците в квартала. Това е тема за КТБ и за пари.
Стойността им как я мериш, на кило или на метър? Или на обиколка на задника
Не знаеш ли че в момента КТБ е блокирана?
И ще бъде отблокирана само от политиците и от шефовете на БНБ?
Разбери, че в момента банка КТБ - НЯМА.
Затова е много важно КОЙ държавник ще се заеме да оправи тоя проблем.
Но ти сам ми отговори, като нищо не каза - благодаря
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеОт Европа ще ги дадат когато имаме правителство на което имат доверие и с тях може да се изплатят предполагам ще бъдат достатъчни да се платят депозитите на хората ако не до 100 к. то поне до 50.
Аз лично нямам и 50К евро там, но съм сигурен че има доста хора които са слагали пари с цел да са малко под тая граница и наистина не е коректно в последния момент да се променя закона.
Лично аз подкрепям идеята ти, но не е справедлива. най-добре да е 100К и това е
Коментар
-
Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнениеИма го и това. Оревахме форума, признавам
Но искам и теб да питам, защото вчера никой от "големите специалисти" във форума не ми отговори:
Кой политик или виден държавник от БАН е стойностен човек и който смяташ че би оправил нещата в КТБ ?
Всички говорят как ще се оправим, обаче никой не споменава имена
Имената които споменаваме за управници, вече и децата знаят че са крадци
Та... КОЙ ?
Стойността им как я мериш, на кило или на метър? Или на обиколка на задника
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеЕ то тука вече само глупости се пишат и то не само в темата за КТБ. Все едно слушам бабите в квартала, аз вече поспрях да коментирам, къде заради това, къде темата се изчерпа мисля каквото е ясно стана ясно, каквото още не е ясно, няма смисъл да се коментира щото няма информация.
Но искам и теб да питам, защото вчера никой от "големите специалисти" във форума не ми отговори:
Кой политик или виден държавник от БАН е стойностен човек и който смяташ че би оправил нещата в КТБ ?
Всички говорят как ще се оправим, обаче никой не споменава имена
Имената които споменаваме за управници, вече и децата знаят че са крадци
Та... КОЙ ?
Коментар
-
bnight
КТБ като банка на държавата най вероятно е с огромна експозиция по финансиране - кредитирине на европроекти. Спряха парите по тези проекти и банката изгърмя. При нея банк рън не е имало, защото имаше рън на банкерите и собствениците и . Предполагам че всичките и собственици знаейки какви са ги надробили просто я изтръскаха и духнаха - дим да ме няма. Не е държавата виновна за фалита на КТБ, тя е виновна че не си свърши работата и позволи да духнат. Укзанията и стимулите за държавата - институциите които се активираха са директно от Европа. Дефакто в банката трябва да влязат тези пари по европроектите и те ще дойдат в България. Друг е въпроса че тези проекти са кухи като кратуни и би трябвало за тях пари от Европа да не бъдат дадени. От Европа ще ги дадат когато имаме правителство на което имат доверие и с тях може да се изплатят предполагам ще бъдат достатъчни да се платят депозитите на хората ако не до 100 к. то поне до 50. Според мен така трябва да се приключи този казус, а и не само според мен ще чуете скоро ако не в прав текст то ще се усети че това е желанието на Европа и разни руски банки които могат за 5 минути по заповед да се затворят предваритилно отарашени да се приключи.D.Y.F-091066
Коментар
-
Константин Пенчев: 6000 пенсионери получават пенсии в КТБ, сякаш НОИ не знае за проблемите. Можеха за два дена да им прозвънят по телефона, ако трябваше да им задържат парите в НОИ. Това е безхаберие и мързел. Цялото интерю с омбудсманът дадено пред Нова ТВ на : http://novanews.bg/news/view/2014/07...ampaign=accentВсичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнениеКак можа да напишеш толкова много глупости в 4-5 изречения?
Не Ви омръзна да се самонавивате и да драскате абсолютни простотии.Как да ти дадат мизерния депозит,когато още нищо не се знае с точност?Когато баката не е фалирала?Не разбрахте ли най-после,че ще трябва да почакаме няколко месеца?
Оревахте форума няколко лигльовци тука бе!
Коментар
-
Божидар Данев,
изп. председател на Българската стопанска камара (БСК)
Изказването на президента Росен Плевнелиев пред депутатите в петък поставя много въпроси, зад които стои страхът на държавния глава, че много от тайните на КТБ ще бъдат "заметени". Когато президентът има подобни притеснения, вероятно е налице хипотезата, че ще има съучастие на редица служби и институции. Аналогията на казуса КТБ с тайните на досиетата на ДС и че това ще натежи на обществото в следващите 10 г., както и че досиетата на КТБ могат да се използват за политически натиск, също е тревожна. Затова на мен ми се иска да потърся механизми, по които да се стигне до истината за КТБ.
Първо, трябва да започнем с депозитите на физическите лица. Необходимо е да се направи анализ на депозитите с необичайно високи лихвени проценти, както и на депозитите в необичайно големи размери. Важно е да се потърси връзка с депозитите на юридически лица и да се установи има ли проверка на тези лица съгласно Закона за предотвратяване изпирането на пари.
Втората стъпка е да се проверят кредитите на физическите лица с непазарни лихвени проценти, както и каква е връзката на тези хора с депозитите на юридически лица.
Спешно трябва да се извърши ревизия на кредитните портфейли както на физическите, така и на юридическите лица. Внимателният преглед на необслужените и преструктурираните кредити ще даде отговори на много въпроси. Трябва да стане ясно какъв е характерът на необслужените или преструктурираните кредити - инвестиционни или оборотни са, какви са обезпеченията по тях, кои са фирмите, които са ги усвоили, както и дали тези фирми имат съответните обороти и дейност. Необходимо е да се проследи движението на средствата по кредитите, както и дали и по какъв начин това е свързано с лица, които са част от вътрешната експозиция на банката. Ако се докажат взаимовръзки, Управителният съвет на КТБ трябва да понесе своята солидарна отговорност. Не бива да забравяме, че е нужна и оценка на ликвидността на активите, в това число и на обезпеченията.
В същото време, ако е налице тайна инфраструктура от отношения и, ако тя не бъде разкрита, трудно можем да постигнем така желаната прозрачност в обществото.
Притесних се откровено от писмото на 8-те служители на фирма, близка до КТБ и Цветан Василев, в което те посочват, че повече от 200 души са били ползвани за "бушони". Очевидно е, че Управителният съвет на банката е имал отношение. Смятам, че ролята на ДАНС е от изключително значение за разкриване на връзката на тези хора с политически фигури и с лица от институции с особена обществена значимост.
Копирано от standartnews.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнениеКак можа да напишеш толкова много глупости в 4-5 изречения?
Не Ви омръзна да се самонавивате и да драскате абсолютни простотии.Как да ти дадат мизерния депозит,когато още нищо не се знае с точност?Когато баката не е фалирала?Не разбрахте ли най-после,че ще трябва да почакаме няколко месеца?
Оревахте форума няколко лигльовци тука бе!
Коментар
-
Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнениеХората си изнасят парите.Те не изнасят левове а валута и от тук има натиск върху борда.
Колкото до самия борд се сещам 2 сценария:
1. Един петък парламента променя закона. Все още има парамент. При служебното правителство няма да има.
2. Аналогично на това с КТБ- отиваш да обмениш лева, но ти казват че валута няма. Има си закон, ама каво от това. И депозитите бяха гарантирани, БНБ обеща, че ще ги платят, но не ги патиха. Има поемане на ангажимент за плащане и след това неизпълнение на ангажимент за плащане!
Колкото до данните на БНБ, какво да ги гледам те за мен са верни, колкото е вярно че на 21.07 щяха да ни плащат. Ситуацията не е добра. Има сериозно недоверие в институциите. Щели да сменят Искров. И кой ще избира новия- пак тия дето избраха Искров
Президента иска да взема заеми…
Явно пари няма, затова не платиха и депозитите. Докога ще издържат така??? ще видим ...
Как можа да напишеш толкова много глупости в 4-5 изречения?
Оревахте форума няколко лигльовци тука бе!Мнението ми не е препоръка!
Коментар
Коментар