IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Много е лесно да се каже ,освен и аз да направя една партийка
    Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
    Там ни е проблемът, че винаги се чудим за кой да гласуваме, вместо за какво. Заемаме пасивната позиция и чакаме какво ще ни предложат (излъжат) политиците, вместо ние да им задаваме какво искаме от тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
      Ахааааа,общинските пари са обезпечени със запорирани ДЦК,ама на общинските фирми не са найс
      Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
        Обезпечени са само бюджетните средства. Държавните и общинските дружества са си търговски дружества и съответно техните средства не са обезпечени с ДЦК-та.
        Ахааааа,общинските пари са обезпечени със запорирани ДЦК,ама на общинските фирми не са найс

Поподвел съм се

Чл. 152. (1) Банките обезпечават в пълен размер наличните парични средства по всички обслужвани от тях сметки и депозити в левове и във валута на бюджетните организации, включително акредитиви в полза на Министерството на финансите.
        (2) Обезпечаването по ал. 1 се извършва чрез блокиране на държавни ценни книжа по дълг на Република България. Блокирането на ценни книжа се извършва при Българската народна банка и има действие на законен особен залог върху тях в полза на Министерството на финансите. Блокират се ценни книжа, свободни от всякакви тежести и обезпечения. Банките деблокират държавни ценни книжа само при условие че това не води до временен недостиг на обезпечение на наличните парични средства на бюджетните организации по сметки при тях.
        Last edited by andy2000; 24.07.2014, 10:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнение
          Със съжаление може да се обобщи, че ситуацията, в която изпаднахме
          (политическата) е много трудно (да не клажа невъзможно) обратим процес.
          Опростачването на населението, комбинирано с тоталното обсебване на всички институции в държавата от олигархични и задкулисни кръгове ни води към едно - безалтернативност. След като вече нагледно ни показаха, че службите за сигурност, както и правоохранителната система са изцяло под контрола на гореспоменатите - надежда всяка тука оставете. Как бих се радвал да греша - а дано ама надали.

Поздрави!
          Като се прибиреш след няколко часа у вас хвърли един поглед на трагичното състояние на входа, в който живееш и после пак ще си говорим дали основната вина за състояниета на държавата не у нас самите.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
            И кво? Удариха и Петрол,така ли? Много е жалко,че се унищожава такава фирма.Като се започне от Събев и Ершов та до днес...
            Относно парите на държавните фирми - обезпечени са , кво реват от СОС
            Обезпечени са само бюджетните средства. Държавните и общинските дружества са си търговски дружества и съответно техните средства не са обезпечени с ДЦК-та.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
              Там ни е проблемът, че винаги се чудим за кой да гласуваме, вместо за какво. Заемаме пасивната позиция и чакаме какво ще ни предложат (излъжат) политиците, вместо ние да им задаваме какво искаме от тях.
              Със съжаление може да се обобщи, че ситуацията, в която изпаднахме
              (политическата) е много трудно (да не клажа невъзможно) обратим процес.
              Опростачването на населението, комбинирано с тоталното обсебване на всички институции в държавата от олигархични и задкулисни кръгове ни води към едно - безалтернативност. След като вече нагледно ни показаха, че службите за сигурност, както и правоохранителната система са изцяло под контрола на гореспоменатите - надежда всяка тука оставете. Как бих се радвал да греша - а дано ама надали.

Поздрави!
              NO SIGNATURE FOUND

Коментар

• @ misanthrope
                Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                Тук има много хубав лаф : Всеки си решава сам,
                аз ще добавя: Тарикатите не ревът по форуми

Но ми е малко тъпо, че в този форум се допускат хора, които да разтягат сълзливи истории как парите били за имот - ти ми кажи: Ако на някой са му трябвали скоро тези пари, щеше ли да ги държи до последно - слуховете вървяха от месеци, а влизането на разследващи и арестите ги даваха по телевизията

В тая държава Хората са кът, за всичко друго има Mastercard и Eurocard ..
                Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• И кво? Удариха и Петрол,така ли? Много е жалко,че се унищожава такава фирма.Като се започне от Събев и Ершов та до днес...
                  Относно парите на държавните фирми - обезпечени са , кво реват от СОС

Коментар

• Ето такива решения дават надежда и правилната посока !

http://www.bgonair.bg/vidimo-i-nevid...m_campaign=box

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                      Някой знае ли защо Боко го нямаше 1 седмица ,точно когато ставаха събитията /беше в САЩ/ ,аз си мисля ,че беше на обучение

Аз си мисля ,че колкото повече време има и колкото повече медийни изяви прави -процента на избирателите му ще спада ... Сега ще почнат едни разкрития едно омаскаряване ...
                      Цялото Герб са една детска градина ,въобще главата не ми ражда за кой ще гласувам

Коментар

• Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнение
                        Шефът на "Топлофикация София" Стоян Цветанов ще бъде освободен от поста си днес на заседание на Столичния общински съвет, което започва в 8.30 ч. Доклад за освобождаването му бе приет вчера от стопанската комисия в градския парламент. Причината за стъпката е, че дружеството може да загуби 80 млн. лв., които са по сметки в КТБ, пише "Монитор".
                        "Топлофикация София" имала 2 сметки в банката - разплащателна с 60 млн. лв. и депозит от 10 млн. евро. Парите били предвидени за газ и ремонти, които сега ще бъдат отложени. "Факт е, че блокираните средства са проява на едно лошо управленско решение и това няма как да не се отрази въпреки положителното развитие на дружеството през последните години", обясни шефът на стопанската комисия Николай Стойнев, който е и сред вносителите на доклада.

Въпросът с бъдещето на Цветанов виси още от миналата седмица, когато шефът на СОС Елен Герджиков заяви, че ще постави темата за смяната му пред местния парламент. Сметката в КТБ била открита още през 2004 година, а причината била, че повечето от доставчиците й ь такива именно в тази банка и така разплащането излизало по-евтино, обясниха от дружеството наскоро.На днешното заседание се очаква и протест на синдикатите, които подкрепят Цветанов. В негова защита са се подписали и 1000 служители на дружеството. За и.д. наследник на поста му се предлага Георги Беловски, който е един от членовете на Управителния съвет на Общинска банка.

В рамките на заседанието днес се очаква още зам.-кметът на Столична община д-р Тодор Чобанов да внесе за гласуване допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги, предоставяни от общината. Общинските съветници ще разгледат доклад относно приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за реда за учредяване на търговски дружества и упражняване правата на собственост на общината в търговските дружества и Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за общинските лечебни заведения. Кметът Йорданка Фандъкова ще внесе за гласуване доклад относно мотивирано предложение за предоставяне на концесия за строителство на Градски балнеоложки комплекс – реконструкция, реставрация и социализация на Централна минерална баня „Банкя” и строителство на балнеоложки хотел в гр. Банкя, Столична община, район "Банкя". Предстои общинските съветници да променят поименния състав на постоянни комисии на съвета.

Зам.-кметът Дончо Барбалов ще представи доклад относно промяна на бюджета на Столична община за второто тримесечие на 2014 г. Ще бъде преразгледано намаляването на собствения капитал на "Водоснабдяване и канализация" ЕАД, както и ще се гласува докладът за даване на разрешение на „Водоснабдяване на канализация” ЕАД за продажба на дълготрайни материални активи чрез търг с явно наддаване и утвърждаване на тръжната документация. Заместник-кметът Мария Бояджийска ще внесе доклад относно предложение за изменение на Правилника да организацията и дейността на ОП "Екоравновесие". Очаква се общинските съветници да гласуват доклад относно поставяне на паметник на загиналите във войните жители на район "Люлин". /БЛИЦ
                        Съд запорира акции на ”Петрол” АД
                        Георги Брандийски - 24 юли 2014, 08:51
                        Старозагорският окръжен съд запорира акциите на новите собственици на "Петрол", пише в. "Преса".

Това са фирмите "Алфа кепитъл", която притежава 28,9% от капитала, "Юлинор" (23,1%), "Корект фарм" (18,3%) и "ВИП пропъртиз" (18,3%). Те се свързват с банкера Цветан Василев и от края на 2013 г. държат общо 88,6% от дружеството, става ясно от документи в Търговския регистър.

Според вестника обезпечителната мярка е наложена по искане на "Ню ко Загора", която е кредитор на предишния мажоритарен акционер във веригата - "Петрол холдинг".

"Холдингът предстои да влезе в процедура по несъстоятелност, затова ще бъдат проверени всичките му разпоредителни сделки, включително тези с акциите на "Петрол", обясниха адвокатите на дружеството. За обезпечаване на евентуалните вземания на кредиторите съдът е допуснал да се запорират акциите в "Петрол" на "ВИП пропъртиз", "Корект фарм", "Алфа кепитъл" и "Юлинор", допълниха те.

Часове преди налагането на запора световният шампион по борба Николай Гергов e купил 18,3% от акциите на "Петрол". Именитият спортист влезе в дружеството, като стана едноличен собственик на фирмата "Корект фарм". Договорът за покупко-продажба е сключен на 17 юли и предстои да бъде вписан в Търговския регистър. Сделката е на стойност 10 000 лв. Вероятно запорът върху акциите ще бъде обжалван.

Бъдещето на веригата за горива (с 334 обекта) ще зависи от това дали ще започне процедура по несъстоятелност на "Петрол холдинг" и каква начална дата на неплатежоспособността ще бъде определена. Съществува вариант сделките с акциите на "Петрол" от края на 2013 г. да бъдат обявени за нищожни и собствеността на бензиностанциите да се върне към холдинга и неговите кредитори.

"Петрол холдинг" сега се управлява от Денис Ершов и близките до него Александър Мелник и Цветан Димитров. За контрола върху компанията години наред се водеше корпоративна битка между Ершов и Митко Събев. В края на 2013 г. Ершов взе властта.

Коментар

• ЛАВИНАТА ТРЪГВА

Шефът на "Топлофикация София" Стоян Цветанов ще бъде освободен от поста си днес на заседание на Столичния общински съвет, което започва в 8.30 ч. Доклад за освобождаването му бе приет вчера от стопанската комисия в градския парламент. Причината за стъпката е, че дружеството може да загуби 80 млн. лв., които са по сметки в КТБ, пише "Монитор".
                          "Топлофикация София" имала 2 сметки в банката - разплащателна с 60 млн. лв. и депозит от 10 млн. евро. Парите били предвидени за газ и ремонти, които сега ще бъдат отложени. "Факт е, че блокираните средства са проява на едно лошо управленско решение и това няма как да не се отрази въпреки положителното развитие на дружеството през последните години", обясни шефът на стопанската комисия Николай Стойнев, който е и сред вносителите на доклада.

Въпросът с бъдещето на Цветанов виси още от миналата седмица, когато шефът на СОС Елен Герджиков заяви, че ще постави темата за смяната му пред местния парламент. Сметката в КТБ била открита още през 2004 година, а причината била, че повечето от доставчиците й ь такива именно в тази банка и така разплащането излизало по-евтино, обясниха от дружеството наскоро.На днешното заседание се очаква и протест на синдикатите, които подкрепят Цветанов. В негова защита са се подписали и 1000 служители на дружеството. За и.д. наследник на поста му се предлага Георги Беловски, който е един от членовете на Управителния съвет на Общинска банка.

В рамките на заседанието днес се очаква още зам.-кметът на Столична община д-р Тодор Чобанов да внесе за гласуване допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги, предоставяни от общината. Общинските съветници ще разгледат доклад относно приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за реда за учредяване на търговски дружества и упражняване правата на собственост на общината в търговските дружества и Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за общинските лечебни заведения. Кметът Йорданка Фандъкова ще внесе за гласуване доклад относно мотивирано предложение за предоставяне на концесия за строителство на Градски балнеоложки комплекс – реконструкция, реставрация и социализация на Централна минерална баня „Банкя” и строителство на балнеоложки хотел в гр. Банкя, Столична община, район "Банкя". Предстои общинските съветници да променят поименния състав на постоянни комисии на съвета.

Зам.-кметът Дончо Барбалов ще представи доклад относно промяна на бюджета на Столична община за второто тримесечие на 2014 г. Ще бъде преразгледано намаляването на собствения капитал на "Водоснабдяване и канализация" ЕАД, както и ще се гласува докладът за даване на разрешение на „Водоснабдяване на канализация” ЕАД за продажба на дълготрайни материални активи чрез търг с явно наддаване и утвърждаване на тръжната документация. Заместник-кметът Мария Бояджийска ще внесе доклад относно предложение за изменение на Правилника да организацията и дейността на ОП "Екоравновесие". Очаква се общинските съветници да гласуват доклад относно поставяне на паметник на загиналите във войните жители на район "Люлин". /БЛИЦ

Коментар

• Тук има много хубав лаф : Всеки си решава сам,
                            аз ще добавя: Тарикатите не ревът по форуми

Но ми е малко тъпо, че в този форум се допускат хора, които да разтягат сълзливи истории как парите били за имот - ти ми кажи: Ако на някой са му трябвали скоро тези пари, щеше ли да ги държи до последно - слуховете вървяха от месеци, а влизането на разследващи и арестите ги даваха по телевизията

В тая държава Хората са кът, за всичко друго има Mastercard и Eurocard ..
                            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Някой знае ли защо Боко го нямаше 1 седмица ,точно когато ставаха събитията /беше в САЩ/ ,аз си мисля ,че беше на обучение

Аз си мисля ,че колкото повече време има и колкото повече медийни изяви прави -процента на избирателите му ще спада ... Сега ще почнат едни разкрития едно омаскаряване ...
                              Цялото Герб са една детска градина ,въобще главата не ми ражда за кой ще гласувам

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                                Депозит там имаш ли? Седмица точно беше - от влизането на разследващи и обвиненията за опит за убийство до обявлението на БНБ !
                                Цената на сейф там е 80 лв. без ДДС - за тези, които искат "да си разполагат с парите" сега.
                                Иначе, парите не погиват - ако ти трябват - има банки, а ако имаш и депозит за обезпечение - даването на кредит става за часове
                                Депозит имам да
                                Ако при всеки слух около банка търча да тегля, И*АААСИ. Обвинението беше кьор фишек и беше ясно от самото начало. Спомняш си как изтарашиха Гриша Ганчев па после нищо, все се надявах че в цивилизована държава, няма да съсипят цяла банка щот не ги кефи Цецо как си носи мустаците
                                Че парите не погиват и аз се надявам, щото ОЩЕ СЕ НАДЯВАМ че живеем в цивилизована държава ама.. след като първия път надеждите ми бидеха излъгани, вече леко почвам и да се съмнявам
                                Ако ми трябват..ми не не ми трябват. Не съм до там абдал да набутам сичкото пара що имам в една банка, така че съм закътал за хляб и за бира и на други места затова и не истерясвам колкото масата народ

П.С. Ако се окаже че не живеем в цивилизована страна , е*ал съм ги и парите, това е много по-малък проблем от живота в нецивилизована страна

Коментар

Working...
                                X