IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ктб пара от септември

Някой да ме светне на база на какво на всички по 500 или 1000 лв. ще дават.Ако банката се оздрави добре ами при фалит кво правим кой ще ги връща или разширяваме дупката още повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
      Вярно е, че до края на месеца има два дни -- това важи за Оманския фонд,
      но за фонда "Близнашки" днес е срока.

Ако няма никакъв резултат, само ще ми се затвърди мнението за.... абе ясно е за кого.
      днес трябваше от тук да излезе "добра новина" и понеже нямаше такава, подхвърлиха на народонаселеноито "добрата новина" за частичния достъп през септември.. правителствата се сменят, похватите за манипулация си остават..
      а във форума цял ден се обсъжда "тази важна и истинска новина за частични достъп"..

Коментар

• Първоначално изпратено от alpes Разгледай мнение
        Да де-нали това е целта -за каво друго се иска фалит?
        Да смажат само Цецо, но те искат и двете

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
          Най-важното забрави, заради което е цялото упражнение "КТБ" - да се лапнат активите.
          Да де-нали това е целта -за каво друго се иска фалит?
          "Живота е това,което ни се случва сега докато правим планове за бъдещето"Дж. Ленън

Коментар

Проблема ИМ е,че искат хем банката да фалира,хем да не плащат на вложителите и облигационерите...
            Най-важното забрави, заради което е цялото упражнение "КТБ" - да се лапнат активите.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
              Лесен механизъм за решаване и на проблема "липса на доверие"?!?!?!Аз пък си мисля,че това е най-големия проблем за разрешаване,ако е въобще разрешим.Както са казали по умни от мен "Доверието се гради с години и се губи за един миг!"
              Ахъммм, мързеше ме да пиша, ама ок.
              Като управител на БНБ ще изляза, с президент,служебно правителство и лидери на всички големи партии зад гърба си и ще дам едни ясни обяснения, подкрепени с данни от одиторския доклад.Нещо като пресконференцията за ПИБ, но доста по-сериозно и подплатено с данни и факти.Лихвите се връщат на новите си нива от месец март.Ако това "заставане зад гърба" на политиците не свърши работа има възможност и за държавна гаранция, разрешена предварително от ЕК, която няма дори да се активира, т.к. овцете ще са се успокоили.

Коментар

Ако приемем, че е така дупката се запълва.Няма да е трудно да се намерят инвеститори,ако акционерите откажат.Ако пък никой не иска МФ, може и чрез ФГВБ става акционер за известен период от време.Това е още по-сигурен вариант, т.к. хората няма да се юрнат да теглят като гламави.След 2-3 години МФ продава акциите, на печалба, разбира се.Написаното е реален вариант, ако нямаме едни дебили с криминално мислене срещу себе си.
                Проблема ИМ е,че искат хем банката да фалира,хем да не плащат на вложителите и облигационерите...
                "Живота е това,което ни се случва сега докато правим планове за бъдещето"Дж. Ленън

Коментар

Първо, към днешна дата трябваше да е установено дали има капиталова дупка и ако да в какъв размер.За толкова време щях да съм намерил читави одитори и експерти от международни фирми и щях да имам яснота.Никой да не излиза с "ама много са кредитите" и др.подобни - не са много и огромен процент са на фирми.Вижте списъка - за 2 месеца е напълно възможно да се направи анализ и да се излезе с ТОЧНИ данни, а не с "може би,вероятно" и др.подобни.След като имам това число правя следното :

1.Капиталова дупка, но не е със знак минус - каня досегашните акционери и/или нови инвеститори да попълнят капитала
                  2.Капиталова дупка, но със знак минус, 1-2-5 млрд лева - отнема се лиценза, изплащат се гарантираните, останалите на опашката след като се продадат читавите активи.Тук липсващите 1,5 млрд лева за гарантираните се набавят много лесно.
                  3.Няма капиталова дупка - подавам оставка и се предавам в Прокуратурата с цел да излежа една сериозна присъда за това, което съм направил.
                  Има доста лесен механизъм за решаване и на проблема "липса на доверие".

Ако искаш можем да коментираме и други варианти.
                  Копни отговорите и от другата тема, интересно ми е.
                  Лесен механизъм за решаване и на проблема "липса на доверие"?!?!?!Аз пък си мисля,че това е най-големия проблем за разрешаване,ако е въобще разрешим.Както са казали по-умни от мен "Доверието се гради с години и се губи за един миг!"
                  Last edited by retro_69; 29.08.2014, 16:21.

Коментар

Капиатлова дупка със сигурност има,но е със знак +.Това са прасчовите необслужвани крдити/по неофициални данни-300 млн./така,че най-вероятно трябва/ше/ да се действа по вариант 1.
                    Ако приемем, че е така дупката се запълва.Няма да е трудно да се намерят инвеститори,ако акционерите откажат.Ако пък никой не иска МФ, може и чрез ФГВБ става акционер за известен период от време.Това е още по-сигурен вариант, т.к. хората няма да се юрнат да теглят като гламави.След 2-3 години МФ продава акциите, на печалба, разбира се.Написаното е реален вариант, ако нямаме едни дебили с криминално мислене срещу себе си.

Коментар

• Първоначално изпратено от brokerandtrader111 Разгледай мнение
                      Момчета,
                      токущо постанах този въпрос в друга тема. Слагам го и тук: Тъй като считам, че всички Вие сте експерти, финансисти или поне следите случващото се на борсата, където има няколко компании от банковия сектор, хайде да видим, можете ли да дадете план за спасяване на КТБ. С две думи, ако едновременно бяхте управител на БНБ и имахте добри контакти с правителството, какво бихте направили.....
                      Е, пропуснал си и СПЕЦИАЛИСТИ - ама нейсе
                      Глей са - само седи и чети!
                      Държавата не може да спре вълната от вносни плодове и зеленчуци

Да ти го повторя ли?
                      Наслаждавай се!

Плодове и зеленчуци от Гърция и Полша са започнали да заливат вътрешния ни пазар след въвеждането на ембаргото от Русия за внос на селскостопанска продукция. Това констатираха министрите на финансите Румен Порожанов и на земеделието Васил Грудев на съвместна пресконференция, провела се във финансовото ведомство.
                      Те посочиха, че държавата няма какво да направи и не може да спре доставките на плодове и зеленчуци, както и на животински продукти от страни от ЕС, защото това би представлявало нарушение на общностното законодателство.
                      На този фон българските земеделски производители ще трябва да се конкурират с дъмпинговите цени на вноса. Този внос често не е съвсем легален, от което страдат и постъпленията от данъци във бюджета.
                      В тази връзка двамата министри обявиха, че ще бъдат засилени проверките на превозните средства, които извършват вътреобщостни доставки. Вече са засечени и фирми еднодневки, през които минава вносът на земеделските продукти, но които след това "изчезват", без да са заплатили необходимото към държавата.
                      По думите на Грудев ще бъде засилен и контролът по пазарите и тържищата, където е крайната точка за реализация на земеделската продукция.
                      По време на пресконференцията и двамата министри увериха, че ще се търсят методи за компенсиране на земеделците от дъмпинговите доставки на земеделска продукция, която ощетява родния производител.

А сега,ако си вдянал горното - спри с идиотските си въпросчета за туземната бандитска територия - кво и що, да се правило.....
                      Скъпа Обергрупенфюрер - C'Est La Vie!

Коментар

Първо, към днешна дата трябваше да е установено дали има капиталова дупка и ако да в какъв размер.За толкова време щях да съм намерил читави одитори и експерти от международни фирми и щях да имам яснота.Никой да не излиза с "ама много са кредитите" и др.подобни - не са много и огромен процент са на фирми.Вижте списъка - за 2 месеца е напълно възможно да се направи анализ и да се излезе с ТОЧНИ данни, а не с "може би,вероятно" и др.подобни.След като имам това число правя следното :

1.Капиталова дупка, но не е със знак минус - каня досегашните акционери и/или нови инвеститори да попълнят капитала
                        2.Капиталова дупка, но със знак минус, 1-2-5 млрд лева - отнема се лиценза, изплащат се гарантираните, останалите на опашката след като се продадат читавите активи.Тук липсващите 1,5 млрд лева за гарантираните се набавят много лесно.
                        3.Няма капиталова дупка - подавам оставка и се предавам в Прокуратурата с цел да излежа една сериозна присъда за това, което съм направил.

Капиатлова дупка със сигурност има,но не е със знак минус.Това са прасчовите необслужвани крдити/по неофициални данни-300 млн./така,че най-вероятно трябва/ше/ да се действа по вариант 1.
                        Last edited by alpes; 29.08.2014, 16:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от brokerandtrader111 Разгледай мнение
                          Момчета,

токущо постанах този въпрос в друга тема. Слагам го и тук: Тъй като считам, че всички Вие сте експерти, финансисти или поне следите случващото се на борсата, където има няколко компании от банковия сектор, хайде да видим, можете ли да дадете план за спасяване на КТБ. С две думи, ако едновременно бяхте управител на БНБ и имахте добри контакти с правителството, какво бихте направили.....

Last edited by andy2000; 29.08.2014, 16:08.

Коментар

• http://vevesti.bg/obshtestvo/7645-ra...nd-prodyljavat
                            Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
                              Вярно е, че до края на месеца има два дни -- това важи за Оманския фонд,
                              но за фонда "Близнашки" днес е срока.

Ако няма никакъв резултат, само ще ми се затвърди мнението за.... абе ясно е за кого.
                              Квесторите нямат нищо общо с Виенския...надали знаят нещо за него.Така,че срока си е "края на месеца".

Коментар

• Момчета,

Коментар

Working...
                                X