IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Господин Църчил, аз съм си купил много от обикновените, кокато цената се движеше между 8.800 и 9.100, а голямата ми част са купени много преди това на по- ниска цена. Твоите, ще ги купя като му дойде времето. Аз съм дългосрочен, така че ще бъда на пазара.

Коментар

• Аналозите в ЦИЕ. Ако те нямат пари, много други тогава ще ги свършат преди тях. Съгласен ли си колега ОК. Колко компании от Софикс вече работят повече от година на загуба и на какви цени се търгуват. Заслужават ли ги. Сравни Енемона с тях и си направи извода. Защо бяха записани всички варанти, защото очакванията на пазара са оптимистични спрямо Енемона. А защо бяха записани толкова малко пр. акции, защото нямате пари или сте ги набутали в компании, които не заслужават внимание. А може и на депозит да ги държите, знам ли.

Коментар

• Първоначално изпратено от дългосрочен
        Господин, Чърчил на тебе ти казах и то не само аз, че дивидента е 100 процента сигурен и ти казах защо. Поинтересувай се , след като не вярваш. Анализите го показват, че реалната цена за моментае 15.00 лева. Дори само да сравниш показателите и цените, на които се търгуват останалите сини чипове се вижда, че е така. Нещо друго, само не злобей.
        Личи си че си нов в занаята и е добре да се въздържаш от категорични 100%ви твърдения. Ако фалира дадена компания кой ще изплаща гарантирания й дивидент ? Може би държавата?
        Добре щом за теб е реална 15лв дай да ти продам на 15 и мен ме устройва - дори направо може да направим следното - ти си ги купи на 9.40 от пазара а разликата до 15 ми я преведи по сметка. Ако си навит на далаверата - пиши на лични за подробностите.

Не е препоръка!

Коментар

• Дългосрочен, 100% сигурно е само, че ще умрем някой ден. Енемона ще плаща, докато има пари. А кои точно анализи сочат, че реалната цена е 15 лева? Твоите ли или на мениджъра на емисията?

Коментар

• Господин, Чърчил на тебе ти казах и то не само аз, че дивидента е 100 процента сигурен и ти казах защо. Поинтересувай се , след като не вярваш. Анализите го показват, че реалната цена за моментае 15.00 лева. Дори само да сравниш показателите и цените, на които се търгуват останалите сини чипове се вижда, че е така. Нещо друго, само не злобей.

Коментар

• Първоначално изпратено от дългосрочен
              Тук стана идеално. Защо ли. Защото само 175 000 привилигировани акции, ще се търгуват, като изклюмим моите, бройката значително намалява. Аз, ще получавам 7 години дивидент и ще съм на загуба, ако цената падне под 3.00 лева, но такъв филм няма и няма да бъде написан сценарий за него. Ако компанията остане така стабилна цената на обикновените без съмнение ще върви само нагоре, като се има в предвит, че реалната цена в момента е около 15.00 лева.
              Ми дай да ти продам на 15лв като е реална? Нали знаеш че има вариант да не се получава дивидент......не го бъркай с банков депозит риска е много по висок тук. След 7 години може цената да е 30лв, но може да е и 30ст.

Коментар

• Тук стана идеално. Защо ли. Защото само 175 000 привилигировани акции, ще се търгуват, като изклюмим моите, бройката значително намалява. Аз, ще получавам 7 години дивидент и ще съм на загуба, ако цената падне под 3.00 лева, но такъв филм няма и няма да бъде написан сценарий за него. Ако компанията остане така стабилна цената на обикновените без съмнение ще върви само нагоре, като се има в предвит, че реалната цена в момента е около 15.00 лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от орка
                  Някой може ли да сметне как се променя цената на варанта при падане на страйка от 18.50 на 17.78 при равни други условия
                  Освен цената на страйка се променя и очакваната вариация, така че как се отразява на варанта не е ясно.
                  От една страна капитализацията остава по-ниска от предварителните очаквания, значи бихме могли да очакваме малко по-висока волатилност. От друга страна ниското записване е лош сигнал за базовия актив, оттам и за варанта...

Коментар

• Чужденци са записали 21 пъти по-малко акции на Енемона от очакваното
                    http://www.investor.bg/?cat=5&id=94494

Да пусна бълхата

Дали гръцката криза и слабостта на външните пазари като цяло е проблемът или завишени очаквания към чужденците?

Коментар

• Някой може ли да сметне как се променя цената на варанта при падане на страйка от 18.50 на 17.78 при равни други условия
                      http://imoti.start.bg
                      http://pravo.start.bg
                      [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• Първоначално изпратено от kaloian
                        ... Интересно причината в конкретната акция ли е или в състоянието на пазара - летаргично.
                        КВС е единствената съществена разлика
                        http://imoti.start.bg
                        http://pravo.start.bg
                        [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen
                          Първоначално изпратено от kaloian
                          интересно защо по-критикуваните ХИМ привлякоха повече % при близки условия, като изключим записаните от мажоритаря
                          не забравяй да добавиш и с по-малък брой платени публикации
                          то че има за добавяне има - хим ги записаха почти при върха на паниката, чакаха се фалити, лихвите хвърчаха....а сега уж по-спокойно. Интересно причината в конкретната акция ли е или в състоянието на пазара - летаргично.

Коментар

• Първоначално изпратено от kaloian
                            интересно защо по-критикуваните ХИМ привлякоха повече % при близки условия, като изключим записаните от мажоритаря
                            не забравяй да добавиш и с по-малък брой платени публикации
                            "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• интересно защо по-критикуваните ХИМ привлякоха повече % при близки условия, като изключим записаните от мажоритаря

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
                                Първоначално изпратено от Пишман Investor
                                Първоначално изпратено от INSIDER-A
                                Добре! Доволен съм, че увеличението успя.
                                Сем. Прокопиеви не могат да допуснат увеличението да е неуспешно (най-малко не говори добре за фирмата )) ). И ако е имало нужда са направили всичко "каквото е трябвало" за да СТАНЕ успешно.
                                Не си много прав, но така да е.
                                Интересно ми да чуя други мнения по този въпрос, така че Инсайдър с радост ще се запозная с твоето. В край сметка пъзел се подрежда от множество парченца .
                                Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.

Коментар

Working...
                                X