If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
дългосрочен1. Пропуснал си само едно нещо и то е, че сценария го пишат други - тук не споря
2. твоя няма да го бъде - аз сценарий нямам, опитвам се да дам факти и всеки да си ги интерпретира според собствените си разбирания (а и нямам претенции да познавам цялата картинка)
3.Наздраве - приeма се
Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.
дългосрочен, наздраве
Кажи сега по това което съм написал имаш ли коментар? Очевидно си спокоен за вложенията си (което мен лично ме радва), но ако може кажи ни пропускаме ли нещо?
Коментар
ОК
Пишмане, нещата са точно такива, каквито ги казваш.
Колеги, докато си пийвах бърбанчето много сте се озлобили, съжалявам за вас, но просто изпуснахте влака на привилигированите, останали са малко места само във влака на обикновенните гледайте и тях да не изтървете. Нещо да кажете за ОТЛИЧНИКА МОНБАТ.
ОК, наистина не знам колко пари имат сем Прокопиеви и захранващите ги "кръгове", но знам друго (поправи ме ако греша някъде):
1. Прословутият проект "Ломски лигнити" - никога няма да бъде купен условно казано (много аргументи има за това и няма да се впускам в подробности).
2. Проект "ТФЕЦ Никопол" - работа небъдна, може и да бъде реализиран, но живота му е много съмнителен - според мен макс 2-3г. Вероятност за чуждо участие - също съмнително, но все пак е възможно.
3. Дъщерното дружество "Агроинвест инженеринг" - силно задлъжняло, работи на загуба.
4. "Ломско пиво" - трябва да заеш по-добре от мен какво е положението там .
5. Обектите в конвенционалната енергетика на 10-15% от предходни години - 2008 и назад. Енергийните дружества с които работи "Енемона" просто нямат парички и всички неналожителни ремонти са замразени.
6. Търговията с ел енергия - мъка, цените са ниско долу и келепира вече го няма.
7. Природният газ още е в играта ама мнооо малко бе.
8. С гръмката поръчка за строителство на сградата на правосъдието какво стана - кЕНСъЛ.
9. Енергийната ефективност - има и по-силни лобита от тяхното, печелят по някоя поръчка амаааааааа рядко и все по-рядко ще става. Ако успеят да се преборят там ще има много хляб ама не знам дали ще устискат до този момент .
10. АЕЦ Белене - .... а бе не ни требе тоя кютук ама е мноо мъглява работата .... "разговорите" са на много виско ниво и вижа какво стана. До една година ще стане ясно каква ще е работата, а къде ще е "Енемона" в цялата схема ще се чуе.
Не е препоръка!!!!!!!!!!
Коментар
ОК
Първоначално изпратено от дългосрочен
Аналозите в ЦИЕ. Ако те нямат пари, много други тогава ще ги свършат преди тях. Съгласен ли си колега ОК. Колко компании от Софикс вече работят повече от година на загуба и на какви цени се търгуват. Заслужават ли ги. Сравни Енемона с тях и си направи извода. Защо бяха записани всички варанти, защото очакванията на пазара са оптимистични спрямо Енемона. А защо бяха записани толкова малко пр. акции, защото нямате пари или сте ги набутали в компании, които не заслужават внимание. А може и на депозит да ги държите, знам ли.
Кои са аналозите на Енемона в ЦИЕ? Варантите бяха записани от мажоритарите и близки до тях, както предполагам и новите акции. Така че пазара не е показал и грам оптимизъм тук. А кой кога ще свърши парите, това няма как да знаем. Моите анализи показват по-различни неща от твоите.
Ей бат' Асене (acen1975) от устата ми го взе . Според моето НЕкомпетентно мнение е имало намеса (малко помощ) за да се състои увеличението.
абе не че ги следя такива като енемона,ма често ми се набиват в очите ,като преглеждам пресата......някой като сгази лука и направо се издава "по български" ....то не беа "варанти",веднага след това "увеличение" с баснословни гарантирани дивиденти......разбира се придружени с интервюта,че белене "утре" ще започне да се прави и енемона са едва ли не главни изпълнители.......
на човек с набито око веднага му е ясно за кво иде реч......
некъде иде падеж
я на облигацийки,я на някое мнооогомилионно заемче
Тук стана идеално. Защо ли. Защото само 175 000 привилигировани акции, ще се търгуват, като изклюмим моите, бройката значително намалява. Аз, ще получавам 7 години дивидент и ще съм на загуба, ако цената падне под 3.00 лева, но такъв филм няма и няма да бъде написан сценарий за него. Ако компанията остане така стабилна цената на обикновените без съмнение ще върви само нагоре, като се има в предвит, че реалната цена в момента е около 15.00 лева.
Брей!!! Това беше добро.Да бяха участвали още двама-трима като тебе и щеше да чукнат максимума......)))
ти ли си подставеното лице,което и изкупило частта от увеличението,че да не пропадне търга?
дългосрочен,кажи мале колко са "твойте",че да знаеме колко реално капитал(балъци) сте набрали и с колко ОЩЕ ще падне цената,след като и "твойте" излезнат на пазара????
Тук стана идеално. Защо ли. Защото само 175 000 привилигировани акции, ще се търгуват, като изклюмим моите, бройката значително намалява. Аз, ще получавам 7 години дивидент и ще съм на загуба, ако цената падне под 3.00 лева, но такъв филм няма и няма да бъде написан сценарий за него. Ако компанията остане така стабилна цената на обикновените без съмнение ще върви само нагоре, като се има в предвит, че реалната цена в момента е около 15.00 лева.
Брей!!! Това беше добро.Да бяха участвали още двама-трима като тебе и щеше да чукнат максимума......)))
ти ли си подставеното лице,което и изкупило частта от увеличението,че да не пропадне търга?
Интересно причината в конкретната акция ли е или в състоянието на пазара - летаргично.
Да,наистина е интересно.Все пак тази емисия стартира с рекордни презаписвания на около 17лв..Пазара беше друг тогава,но пък самата компания не е много по-различна.
Сега няма и толкова кеш,но както отбелязоха и други- химимпорт се справиха по-успешно при подобни условия.
Може би най-точния отговор е в статията за слабото участие на чуждестранни инвеститори.Родните са записали според очакванията на компанията.
А и долната статия е интересна:
RWE със скок в печалбата, но с влошени очаквания за бъдещето
25.02.2010 10:30
Втората по големина германска енергийна група RWE, която беше избрана за стратегически инвеститор в АЕЦ Белене, но впоследствие се отказа от проекта, обяви ръст в нетната си печалба за 2009.
Компанията обаче преразгледа в низходяща посока средносрочните си очаквания заради забавянето на няколко инвестиционни проекта, съобщи АФП.
Нетната печалба на RWE за миналата година е нараснала с 40% спрямо 2008 и достига 3,57 млрд. евро. Трябва да се има предвид, че резултатът за предходната година беше намален от ефекта на някои еднократни разходи. Ако те бъдат пренебрегнати, повишението на печалбата възлиза на 5 на сто.
На фона на икономическата криза RWE се е изправила през миналата година пред понижено търсене на газовите си и електроенергийни услуги на много пазари. Освен в Германия, групата присъства още в Белгия, Холандия, Обединеното кралство и в държави от Централна и Източна Европа.
Годишните й продажби бележат спад от 2,5 на сто спрямо 2008 до 47,74 млрд. евро. Това се оказа под средните очаквания на запитани от Dow Jones Newswires анализатори за продажби в размер на 49,4 млрд. евро.
В съобщение до медиите и до акционерите от RWE казват, че през тази година ще се възползват от подобряването на икономическите условия, но само „в известна степен“, защото свързаните с енергийния отрасъл сектори „ще продължат да носят отпечатъка на кризата и през 2010, и през следващите години“.
Преди време компанията обяви очаквания за средногодишен ръст на оперативната си печалба между 5 и 10 на сто в близките години, а обявените сега прогнози са в долната част на този диапазон – 5 на сто.
От RWE казват, че ще поддържат дивидента си „стабилен“ до 2013 г. За миналата година акционерите на компанията ще получат дивидент от 3,5 евро на акция, което е с над 20% по-малко на годишна база.
Коментар