IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от netware5
    Първоначално изпратено от Петър Караиванов
    Изпратих това писмо на всички БГ банки с развита клонова мрежа

"Финанс 5 АД прави проучване сред банките в България и бихме се радвали и ако Вие ни предоставите информацията която събираме.

Въпросите ни са следните:

1. Какъв % от всички клонове и офиси на бнката в България са под наем?
    2. Какъв е общият размер на РЗП на наетите помещения
    3. Какъв е средния месечен наем който банката плаща?
    4.Защо не придобиете собственос върху офис площите , а предпочитате да плащате наем?
    ...................................."

От банката ми отказаха информация, без да се аргументират защо.
    .................................................. ............
    Пешо, никой не ти е отговорил защото задаваш тъпи въпроси! Преди да търсиш под вола теле и да пробутваш тъпи идеи, вземи се образовай малко!

Прочети чл. 47, ал. 1. от Закона за кредитните институции! Банките за ограничени от закона да притежават недвижими имоти!

В конкретния случай с ПИБ, ако вземем например данните за собствения капитал към 30.09.2009 от профила в Инвестора, най-бакалските сметки показват, че банката не може да притежава недвижими имоти и други дълготрайни материални активи на стойност повече от 202 млн лева! Ха виж сега колко офиса има ПИБ, колко им е квадратурата, какви други дълготрайни материални активи притежава и ще видиш, че просто банките са принудени от закона да живеят под наем!
    Радвам се,че сам вървиш към към капана :-)

А понеже аз не съм юрист, а ти очевидно в правната материя си доста по-запознат от мен,ще кажа утре на юристите да проверят дали това което ти казваш е вярно, има ли условия и подусловия и други правни основания.

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
      Изпратих това писмо на всички БГ банки с развита клонова мрежа

"Финанс 5 АД прави проучване сред банките в България и бихме се радвали и ако Вие ни предоставите информацията която събираме.

4.Защо не придобиете собственос върху офис площите , а предпочитате да плащате наем?

.................................................. ............
      Пешо, никой не ти е отговорил защото задаваш тъпи въпроси! Преди да търсиш под вола теле и да пробутваш тъпи идеи, вземи се образовай малко!

Прочети чл. 47, ал. 1. от Закона за кредитните институции! Банките за ограничени от закона да притежават недвижими имоти!

В конкретния случай с ПИБ, ако вземем например данните за собствения капитал към 30.09.2009 от профила в Инвестора, най-бакалските сметки показват, че банката не може да притежава недвижими имоти и други дълготрайни материални активи на стойност повече от 202 млн лева! Ха виж сега колко офиса има ПИБ, колко им е квадратурата, какви други дълготрайни материални активи притежава и ще видиш, че просто банките са принудени от закона да живеят под наем!
      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Пепко, теб изобщо не те слуша главата.

Коментар

• Изпратих това писмо на всички БГ банки с развита клонова мрежа

Но когато уважаеми дами и господа от ПИБ сте поели риска да бъдете публична компания, е редно да давате и публична информация.

Защо тази информация е важна ?

Ами защото хвърляте пари на вятъра или в джобовете на тези на които плащате наема за сметка на акционерите си. А акционерите очакват дивиденти, но те такива не са виждали в последните години и едва ли ще видят ако продължавате да плащате скъпи и прескъпи наеми.

Въпрос на проста аритметика е да се умножи квадратурата на РЗП по ср.наемна цена за кв.метър и всичко това по 12 (месеците) и цифричката която ще блесне е не по-малка от 40милиона лева за всяка календерна година. А вероятно сумата е значително по-голяма. Ноза сега може само да се гадае, след като пубичната компания не предоставя Публично информация !

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
            Акционерната книга към май месец 2009 да го интересува някой?
            Греъме,

Интересува ме. Имаш ми мейла вече.... И мерси за Еврохолда!
            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Акционерната книга към май месец 2009 да го интересува някой?
              Life won't wait for you.

Коментар

• На 2.32 беше най добре ....но вече сме на 2.5 ....и определените условия свършиха След тоз фурор на банковите книжлета зад голямата локва ...утре не се наемам да давам % на прогноза ...но смятам на всички посоката е ясна

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO
                  Някой забравиха как излетя преди време над 3.4 таз артийка И тез времена ще додат

Не е препоръка за търговийка
                  според мен диапазона 2-2.30 са перфектни нива за вход.
                  2.40 поносимо
                  2,50+ при определени усповия
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Някой забравиха как излетя преди време над 3.4 таз артийка И тез времена ще додат

Не е препоръка за търговийка

Коментар

• Първоначално изпратено от Борис
                      Първоначално изпратено от Ташунко със сапа
                      Ся си мисла че отакция на седмицата ша стане акция под седмицата идните дни
                      Аха, и нея си пропуснал да я купиш в ниското, така ли?
                      Опомни се, алчността и завистта не са присъщи на червенокожата раса!

Борка забравих да ти кжа братко че не съм алчен а само обективен и си споделям виденията с аудиторията.Който не иска да ме чете негова си работа

Коментар

• Първоначално изпратено от Борис
                        Първоначално изпратено от Ташунко със сапа

Не я играя тая бледолики братко

Коментар

• Това , което ме притеснява че Бай Ташунко в повечето случаи познава!
                          А това, което ме успокоява/или поне така си мисля/, че е крайно време да не уцели!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа

Коментар

• Ся си мисла че отакция на седмицата ша стане акция под седмицата идните дни

Коментар

• http://www.investor.bg/?cat=5&id=92595

Коментар

Working...
                                X