IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз съм с Дианчето,демек подкрепям я.Не съм от 1998,а от 2004г.,пари имам,ама си ми е кеф,когато имам време да се позабавлявам с КОБОС-а,даже в послвдно време и много свободно време имам,та и повече се забавлявам.Някои тук са за пари,други за забавление,трети и за двете.Хубавото е ,че не е безплатно.Общо взето много дрънкачи,има и разбирачи , ама не са много.понаучили някои вносни думички и чак вече брокери на Wallstreet.Да,бе.

Коментар

• Малииии, още 10-на година бъхтене на борсата и аз ще мога да плаша цацата като Дианка :-)
      И да изпиеш по една Маргарита за всички нас борсови труженици!

Първоначално изпратено от dianka
      Първоначално изпратено от lareman
      някой е за забавления тук,,друг пари да прави--разли4ни хора -разли4ни цели)))
      аз съм на тази борса от 1998 г. и пари съм направила сега забавленията ми останаха
      изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Dnevnik

Асен Христов: Крайно време е да се въведе задължителната застраховка "Имущество"
        Чуждите застрахователи са тези, които правят дъмпинг на цените, казва председателят на надзорния съвет на "Еврохолд България"

Асен Христов е председател на надзорния съвет на "Еврохолд България", а доскоро заемаше същия пост и в застрахователя "Евроинс", който е част от структурата на холдинга. Преди седмица "Евроинс" получи наградата на Асоциацията на инвеститорите за публично дружество с най-добро корпоративно управление през 2006 г. По същото време от "Еврохолд България" обявиха, че са купили мажоритарния пакет акции в румънската застрахователна компания "Аситранс Асигурари".

Спечелихте награда за дружество с най-добро корпоративно управление. Колко е важно корпоративното управление и каква ползва може да има една компания от него?

- Тази награда е награда за целия екип на компанията. "Евроинс" е една от малкото застрахователни компании в България, която от създаването си работи с постоянен мениджърски екип. С годините мисля, че той се доказа като един от най-добрите корпоративни екипи в страната. Още при листването на дружеството на Българската фондова борса поехме ангажимент за прилагане на международно признатите стандарти за добро корпоративно управление и считаме, че за изминалите 18 месеца изпълнихме това обещание.

Програмата ни за прилагане на международно признатите стандарти дава основните насоките и принципи на доброто корпоративно управление на компанията, които да следваме, освен това гарантира публичността и прозрачността от дейността ни. В тази връзка ползата от доброто корпоративно управление е именно повишаването на доверието на инвеститорите, акционерите в компанията и бизнес партньорите ни.

Можете ли да разкажете за сделката в Румъния - цената по нея, как и защо стигнахте до решение да навлезете на румънския застрахователен пазар?

- Считаме, че опитът, който натрупахме през последните 10 години в България, е изключително подходящ за навлизане на румънския застрахователен пазар. Освен това потенциалът за развитие на пазара в съседната страна е в пъти по-голям от българския.

Колкото до сделката по придобиване на "Аситранс Асигурари" - единственото условие за финализирането й е получаването на разрешение от румънския застрахователен надзор, за което вече сме подали необходимите документи. Надяваме се в рамките на следващите 30 до 40 дни да получим разрешението и тогава ще обявим подробности по сделката. Амбицията ни е в рамките на тази година да приключим интегрирането на "Аситранс" в структурата на холдинга ни "Еврохолд България".

Ако трябва да сравните застрахователните пазари на България и на Румъния, какви са приликите и разликите? Кой расте по-бързо, кой е по-близо до нивата на държавите с развити застрахователни пазари?

- Застрахователният пазар в Румъния се развива изключително динамично. За миналата година той отбеляза ръст от 39%, или близо 3 пъти повече от българския. Такива са данните и за първото тримесечие на 2007 г., когато премийният приход е достигнал 510 млн. евро, като с това се запазва ръстът от миналата година. Същевременно може да определим румънския застрахователен пазар като сходен и близък до българския - и двата имат сходна регулаторна рамка, близки проблеми и тенденции.

Повечето застрахователни компании в България са собственост на чужди финансови групи, като експанзията е насочена от чужбина към България. Трудно ли е за наш застраховател да излезе на чужд пазар и на какво може да разчита, за да бъде излизането успешно?

- Българският общозастрахователен пазар за тази година ще реализира премиен приход от около 630-650 млн. евро на фона на над 500 млрд. евро, генерирани от общозастрахователния пазар в страните от Европейския съюз. Директивата за свободно предоставяне на финансови услуги дава изключителни възможности за всички застрахователни компании от съюза да работят на целия общозастрахователен европейски пазар. Същевременно в Източна Европа са останали малко на брой застрахователни компании, които не са част от големи международни компании и които имат възможност да реализират тази стратегия. За нашата компания "Евроинс" това свободно движение на услуги е възможност за осигуряване на стабилен растеж на приходите и печалбата, като говорим за средносрочен план от около 5 до 7 години.

Смятам, че "Евроинс" има предимство пред останалите компании, работещи на развитите европейски застрахователни пазари, най-вече с по-ефективната си структура по отношение на разходите. При формирането на цените на застрахователните продукти голям дял имат т.нар. оперативни разходи. Именно поради тази причина считаме, че можем да бъдем по-конкурентни и по-ефективни.

По-голяма част от премийните приходи на компаниите в България идва от автомобилни застраховки. Ще се промени ли тази тенденция?

- Логично е като част от Европейския съюз България да повтаря модела и тенденциите на развитие на европейските застрахователни пазари. С такова развитие в следващите няколко години очаквам плавно и постепенно да се диверсифицират натрупаните премийни приходи в следващите години.

Последните години след наводненията се обсъжда сериозно идеята за катастрофичен пул за застраховане. Има ли нужда от създаването на такъв?

- Мисля, че е крайно време и в България да се въведе задължителна застраховка "Имущество", каквито са практиките в западноевропейските страни. Така ще бъде по-добре, вместо да се търсят субсидии от фонд "Бедствия и аварии".

Според чужди застрахователи цените на Гражданска отговорност са много ниски, което създава риск при изплащане, отделно у нас тепърва ще се увеличават сумите на исковете. Колко трябва да се повишат цените на "Гражданска отговорност" за 2008 г.?

- Именно чуждите застрахователни компании са тези, които дъмпингират цените на "Гражданската отговорност" у нас. Сумите на исковете са пропорционални на доходите на населението в страната. Логично е според мен цените на полиците по тази застраховка постепенно да нарастват в България.

Едно увеличение на цената на полиците дали ще свие пазара и може ли да откаже потребителите от сключването на застраховки?- Смятам, че цените на "Гражданска отговорност" в България към момента са на границата на разумния минимум. Очаквам плавно покачване на цените, в резултат на което трудно в средносрочен план биха достигнали тези в развитите европейски застрахователни пазари, но се надявам, че в следващите 2-3 години поне ще доближат нивото на страните от Централна и Източна Европа. Мисля, че все по-голямо влияние върху цената на "Гражданска отговорност" ще оказва и системата "Бонус-Малус", при която индивидуално определяне на цената на полицата се прави според рисковия профил на водача - пол, възраст, населено място, извършени нарушения и т.н. Иначе казано - за разумните водачи увеличението на цената би трябвало да е доста по-малко в сравнение с рисковите водачи.

Какви мерки застрахователните компании и надзорът трябва да предприемат, за да се поддържа покритието на "Гражданска отговорност" над 90% от автомобилите?

Мисля, че този проблем има едно решение - въвеждането на единна база данни между застрахователните компании и КАТ.
        “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• ...да благодарим всички на Диан4ето за промоцията и да и пожелаем заслужена приятна почивка! чакай ни на ШЕИселските острови...ние ще доидем към август-септември!
          и тоз коментар е без препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от lareman
            някой е за забавления тук,,друг пари да прави--разли4ни хора -разли4ни цели)))
            аз съм на тази борса от 1998 г. и пари съм направила сега забавленията ми останаха

Коментар

• някой е за забавления тук,,друг пари да прави--разли4ни хора -разли4ни цели)))
              мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Драго ми е Ветре
                Хляб и зрелища да има, това ми беше целта днес
                Нема лошо Диянче щом те кефи, нема лошо
                я съм също фен на демокрацията ...

Коментар

• За мене бяха зрелища, хляба ми е опечен на едни по-прилични нива.

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                    така е
                    аз днес доста се позабавлявах
                    сега мърдам останалите вече 2 118 бройки между 4.9 и 4.99 и ето вече има бид и на 4.921
                    малко да се позабавляваме на тука има тука нема
                    Абе Дианче, ти ли ги таркаляш тея бройки нагоре надоле през 5 секунди бе моме ? Бе що не ги сложи от раз на 4.95 и щеха да изчезнат бе жена Що требваше да удриш постоянно по клавиатурата, неможах да схвана я също отдавна не бех гледал такива танци, викам си явно некой си се забавлява, жив и здрав да е дано му се опази клавиатурата читава още некой месец..
                    Драго ми е Ветре
                    Хляб и зрелища да има, това ми беше целта днес

Коментар

• Слънчев вятър , някои забавления струват доста скъпо понякога.

Коментар

• така е
                        аз днес доста се позабавлявах
                        сега мърдам останалите вече 2 118 бройки между 4.9 и 4.99 и ето вече има бид и на 4.921
                        малко да се позабавляваме на тука има тука нема
                        Абе Дианче, ти ли ги таркаляш тея бройки нагоре надоле през 5 секунди бе моме ? Бе що не ги сложи от раз на 4.95 и щеха да изчезнат бе жена Що требваше да удриш постоянно по клавиатурата, неможах да схвана я също отдавна не бех гледал такива танци, викам си явно некой си се забавлява, жив и здрав да е дано му се опази клавиатурата читава още некой месец..

Коментар

• Направо, който е искал да си купи имаше колкото иска на 3.35 лв.

Точно така, мир на праха и на тази цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от dianka
                            сполай ви момчета
                            мерси за съпорта днес
                            поиграхме си
                            та нали борсата е една игра
                            Направо, който е искал да си купи имаше колкото иска на 3.35 лв.

Коментар

• сполай ви момчета
                              мерси за съпорта днес
                              поиграхме си
                              та нали борсата е една игра

Коментар

• Приятно забавление, аз ще остана само наблюдател, защото вече обявих борсовата си отпуска.

Коментар

Working...
                                X