If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ха-хаа. Пак запонаха мантрите за шитовете, че не бил важен дивидента, ама дружеството било супер.Ами кажете, че и маджото не е важен, а са важни алхимичните баланси, на които само Вие си вярвате и Вие купувате...Като е толкова голяма печалбата как си обеснявате , че сте на сухо и нямате дивидент..Или печалбата е куха или Вас изобщо не Ви броят в мача
То добре , че го сравнявате с БТХ и ЧЕЗ, ама напишете на Краси писмо - молба да ви пусне малко дивидентец, като в сравняваните компании
Наизскачахте всичките
Аз лично нямам проблем с това да не дава дивидент. Готвят доста сериозни инестции за увеличение на капацитета, така че едва ли сега ще се юрнат дивиденти да почват да дават. Имам си други позиции в портфйела от които чакам дивидент, тук съм за капиталовата печалба
След П/Е, почнаха да се надлъгват по П/Ебитда :-)
Много са ми смешни от времената още на ОТЦК където бяха същите мантри, не можаха да разберат че печалба в счетоводен отчет еднократно не значи почти нищо
Какви печалби изкарват дружествата е един вид политика на БФБ - въобще да не им се вярва, защото всеки може да си изкара напрактика каквото иска - така и става!
Защо така се надъхваме преди отчета, да не би да сте решили да се кеширате, като излезе новината !?
След П/Е, почнаха да се надлъгват по П/Ебитда :-)
Много са ми смешни от времената още на ОТЦК където бяха същите мантри, не можаха да разберат че печалба в счетоводен отчет еднократно не значи почти нищо
Дааа добра гледна точка си измислил
Само че към Булгартабак, Софарма и Монбат ще дабавя и Чез Разпределение. Това са 4те компании дето мисля че имат по-високо ЕБИТДА от Свилоза, иначе капитализациите им са на нива над 250млн лв, Свилката и 100млн няма
В една такава класация 5-то място е повече от престижно.
Така е. Като се замисля на цялата борса има само три компании, които имат по-високо ЕБИТДА. Това са Булгартабак, Софарма и Монбат, но пък капитализацията им е съвсем различна но и това ще се оправи. Българският инвеститор е муден и се движи след събитията. Това не е толкова лошо защото създава добри възможности.
Лека и доходна.
Дааа добра гледна точка си измислил
Само че към Булгартабак, Софарма и Монбат ще дабавя и Чез Разпределение. Това са 4те компании дето мисля че имат по-високо ЕБИТДА от Свилоза, иначе капитализациите им са на нива над 250млн лв, Свилката и 100млн няма
В една такава класация 5-то място е повече от престижно.
Наближава време за отчета за 4-то тримесечие, трябва да почнем да се ориентираме към 4-ката според моето виждане
Така е. Като се замисля на цялата борса има само три компании, които имат по-високо ЕБИТДА. Това са Булгартабак, Софарма и Монбат, но пък капитализацията им е съвсем различна но и това ще се оправи. Българският инвеститор е муден и се движи след събитията. Това не е толкова лошо защото създава добри възможности.
Лека и доходна.
Коментар