IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
    Тони , тук добрата врътка беше в началото на миналата година - пример ,вкарваш 6000лв и купуваш~2500ак. до 2,46 го правех , получаваш х0,41 дивидент ,продаваш ~2,35 до юли -август - влизаш сети се къде до октомври, и сега се връщаш с минимум 60-70% + в позицията с загуба от 0,15лв от дивидента
    -ти знаеш предния
    здравей, врътката си е врътка,но има ли думата СОФАРМА в името винаги е добра инвестиция
    Last edited by tony1975; 15.02.2014, 15:38.

Коментар

• Тони , тук добрата врътка беше в началото на миналата година - пример ,вкарваш 6000лв и купуваш~2500ак. до 2,46 го правех , получаваш х0,41 дивидент ,продаваш ~2,35 до юли -август - влизаш сети се къде до октомври, и сега се връщаш с минимум 60-70% + в позицията с загуба от 0,15лв от дивидента
      -ти знаеш предния
      Last edited by inta53; 15.02.2014, 13:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
        Някой може ли да ми обясни тук схемата, чистосърдечно питам, защото хвърлям по едно око.

Екстраполирайки приходите за четвърто тримесечие (защото виждам в имотния, че месец август и септември са сключили договори за наем с две нови фирми) на годишна база очаквам през 2014 да се реализират около 800к - 1 млн. в повече от 2013 + нови договори през 2014 да речем стават 10 млн. приходи.

Срещу това стои 7 млн. главница, която трябва да се върне, 2,2 млн.лихви и около 2,5 млн. разходи.
        По какъв път ще се върви - постоянно увеличение на капитала с размера на раздадения дивидент(даже ще е недостатъчно и ще трябва в повече) или продажба на активи.

Ако платя текущата цена на акцията си правя сметки, че реално няма да имам кой знае какъв келепир до момента, в който задълженията спихнат поне на около 20 млн. - а това трябва да стане след пълни три години от тук нататък. За този период не очаквам цената да мръдне кой знае колко, а ако правят всяка година увеличения, дивидента реално ще намалява.Е, винаги остава варианта да изгърбят софарма наемателите с 2 евра на квадрат бонус например.

Знае ли някой колко незаети площи са останали?
        кои са наемателите, Кимру? Има ли посочен на какъв наем и с какъв срок на договора са?
        Кулите са супер(ама ти го знаеш), мисля че търговски площи и офиси се наглеждат много по-лесно от земя из цяла България. Да заемите са доста и можеха да шитнат част от едната кула на БРЕФ за 20млн и да се разплатят с банките . Шегувам се аз не харесвам стратегията продаваща имоти - по добре наемче!!!
        Да ако има още увеличения - дивидента ще пада! Надявам се още 1-2години да ги правят докато изплуват със заемите. Лошо е че няма инфо за това до кога мислят да увеличават капитала! Мисля че акцията ще стане апетитна след 2-3години, то тогава май и пазара ще му е време да спада та ще е хубаво място за инвестиция

Коментар

• Някой може ли да ми обясни тук схемата, чистосърдечно питам, защото хвърлям по едно око.

Екстраполирайки приходите за четвърто тримесечие (защото виждам в имотния, че месец август и септември са сключили договори за наем с две нови фирми) на годишна база очаквам през 2014 да се реализират около 800к - 1 млн. в повече от 2013 + нови договори през 2014 да речем стават 10 млн. приходи.

Срещу това стои 7 млн. главница, която трябва да се върне, 2,2 млн.лихви и около 2,5 млн. разходи.
          По какъв път ще се върви - постоянно увеличение на капитала с размера на раздадения дивидент(даже ще е недостатъчно и ще трябва в повече) или продажба на активи.

Ако платя текущата цена на акцията си правя сметки, че реално няма да имам кой знае какъв келепир до момента, в който задълженията спихнат поне на около 20 млн. - а това трябва да стане след пълни три години от тук нататък. За този период не очаквам цената да мръдне кой знае колко, а ако правят всяка година увеличения, дивидента реално ще намалява.Е, винаги остава варианта да изгърбят софарма наемателите с 2 евра на квадрат бонус например.

Знае ли някой колко незаети площи са останали?
          Не-заслужил инвеститор

Коментар

• тука, пА напраиа едни 100К оборот ...
            и наникъде ...
            хмЪ ...
            ???
            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
              Около 9% няколкомесечен дивидент /малко над 22 ст./ при цени аск. Тук обаче ще стане интересно след години, когато дай Боже задълженията изчезнат или драстично намалеят.....
              мда така си е - добра алтернатива!
              А когато и ПФ се оближат за него(виж чак кога преоткриха СФТРД), тогава ще стане веселба

Коментар

• [QUOTE=15%;1059574805]Спокойно Тони, ще има още доста увеличение на капитала, въпросът е на каква цена....[/QUOTE]

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                  и тука ли тръгва, то не остана къде да купуваме еФтинко!!!
                  Спокойно Тони, ще има още доста увеличение на капитала, въпросът е на каква цена....
                  Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• и тука ли тръгва, то не остана къде да купуваме еФтинко!!!

Коментар

• то хубаво да продаваме ама къде да купим на друго място не останаха хартии ма и тука няма да има изненади за нагоре, знам ли

Коментар

• М ..
                        Де се изпокриа продавачете ?
                        (имам)
                        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Разходи за обслужващото дружество за цялата 2013 - 440 000лева, no coment!
                          задълженията намаляват

Коментар

• Около 9% няколкомесечен дивидент /малко над 22 ст./ при цени аск. Тук обаче ще стане интересно след години, когато дай Боже задълженията изчезнат или драстично намалеят.....

Коментар

• О ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                                някой знае ли, коко става тука ?
                                Най-вероятно Донев инвестмънтс продава на частното лице Донев /или обратното/. Малките бройки ги кълват дребни рибки без особен спекулантски апетит /като мен/, като по този начин си вкарват печалбите от други акции на "дългосрочен депозит".

Коментар

Working...
                                X