If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
чшшшшшшшшшшш, какво стана днес тук!?!?
това бе единствената позиция с името СОФАРМА, която беше на хубави нива за допълване!!! ееееееееее какво да го правя този дивидент сега!?!? В ЕТФ-и ли?
При настоящата цена 2,5 и дивидент от 0,2 чисто, това без да участваш при увеличението на капитала получаваш доходност 8%. Според мен нещо такова ще се получи.
така е - да , но това остана единствената акция от групата която не пораснТа и може спокойно човек да реинвестира дивидента
е как оценяваш тази инвестиция тогава?
"Стабилна", защото чичо Оги държи цената около 2,4 и който иска може да си излезе без проблем и "доходоносна" при 8-9% процента доходност?
При настоящата цена 2,5 и дивидент от 0,2 чисто, това без да участваш при увеличението на капитала получаваш доходност 8%. Според мен нещо такова ще се получи.
Нещата стоят точно така. Вместо първоначално да се влагат собствени средства в големи размери, което ще повиши доста броя на акциите първоначално е избрана схема с кредит и постепенно увеличение на акциите. За мен изчисленията ти са точни в общи линии. Може би ще има още +1 млн лева на приходите отгоре, но мисля, че акциите ще стигнат 32-35 млн. лева. За акционерите ще има 26 ст преди данък печалба, резерви и данък дивидент, т.е. около 20 ст чисто.
е как оценяваш тази инвестиция тогава?
"Стабилна", защото чичо Оги държи цената около 2,4 и който иска може да си излезе без проблем и "доходоносна" при 8-9% процента доходност?
не благодаря ти и това ми стига за да видя че вървят добре нещата - Марс и Ригли ми звучат доста добре!
както и да гледам ситуацията ще има още увеличения на капитала, дано да са пак на 2,4лв - за да си допълня. Просто няма как с приходи от наем за 8млн да се върнат 7млн. само за 2014. Да дивидента ще намалее, но след 3-4години ще дойде един момент в който заемите ще са намалели доста и ще остава доста повече за акционерите - надявам се! т.е. ако отворя бакалския тефтер и направя бакалската сметка - дори и двойно да увеличат капитала с времето до 30млн. акции(т.е. още 15млн.акции x 2,4лв= 36млн, което е почти достатъчно за погасяване на мега заема) и ако приемем че имат приход от 10млн на година - махам 1млн за ОД и 1млн за други разходи=остават 8млн. 8млн. печалба /30млн броя акции= 27стинки дивидент, правилно ли смятам? Пак казвам това е ако се запази настоящата заетост и приходи - нямам представа още колко свободни площи имат.
Нещата стоят точно така. Вместо първоначално да се влагат собствени средства в големи размери, което ще повиши доста броя на акциите първоначално е избрана схема с кредит и постепенно увеличение на акциите. За мен изчисленията ти са точни в общи линии. Може би ще има още +1 млн лева на приходите отгоре, но мисля, че акциите ще стигнат 32-35 млн. лева. За акционерите ще има 26 ст преди данък печалба, резерви и данък дивидент, т.е. около 20 ст чисто.
831142767 МАРС ИНКОРПОРЕЙТЕД БЪЛГАРИЯ - договор от 09.2013
831836738 РИГЛИ БЪЛГАРИЯ - договор от 08.2013
202421085 Оптимъл Пеймънтс (България) - договор от 03 и допълнителен анекс за още площ от 07.2013 за 5г.(вероятно)
202391717 ОнПросес Технолоджи България - договор от 04.2013
175156562 АКСПО БЪЛГАРИЯ - договор от 02.2013
Ако ти се смятат площи и паркоместа само кажи , на мен не ми се занимава
не благодаря ти и това ми стига за да видя че вървят добре нещата - Марс и Ригли ми звучат доста добре!
както и да гледам ситуацията ще има още увеличения на капитала, дано да са пак на 2,4лв - за да си допълня. Просто няма как с приходи от наем за 8млн да се върнат 7млн. само за 2014. Да дивидента ще намалее, но след 3-4години ще дойде един момент в който заемите ще са намалели доста и ще остава доста повече за акционерите - надявам се! т.е. ако отворя бакалския тефтер и направя бакалската сметка - дори и двойно да увеличат капитала с времето до 30млн. акции(т.е. още 15млн.акции x 2,4лв= 36млн, което е почти достатъчно за погасяване на мега заема) и ако приемем че имат приход от 10млн на година - махам 1млн за ОД и 1млн за други разходи=остават 8млн. 8млн. печалба /30млн броя акции= 27стинки дивидент, правилно ли смятам? Пак казвам това е ако се запази настоящата заетост и приходи - нямам представа още колко свободни площи имат.
831142767 МАРС ИНКОРПОРЕЙТЕД БЪЛГАРИЯ - договор от 09.2013
831836738 РИГЛИ БЪЛГАРИЯ - договор от 08.2013
202421085 Оптимъл Пеймънтс (България) - договор от 03 и допълнителен анекс за още площ от 07.2013 за 5г.(вероятно)
202391717 ОнПросес Технолоджи България - договор от 04.2013
175156562 АКСПО БЪЛГАРИЯ - договор от 02.2013
Ако ти се смятат площи и паркоместа само кажи , на мен не ми се занимава
кои са наемателите, Кимру? Има ли посочен на какъв наем и с какъв срок на договора са?
Кулите са супер(ама ти го знаеш), мисля че търговски площи и офиси се наглеждат много по-лесно от земя из цяла България. Да заемите са доста и можеха да шитнат част от едната кула на БРЕФ за 20млн и да се разплатят с банките . Шегувам се аз не харесвам стратегията продаваща имоти - по добре наемче!!!
Да ако има още увеличения - дивидента ще пада! Надявам се още 1-2години да ги правят докато изплуват със заемите. Лошо е че няма инфо за това до кога мислят да увеличават капитала! Мисля че акцията ще стане апетитна след 2-3години, то тогава май и пазара ще му е време да спада та ще е хубаво място за инвестиция
Коментар