Първоначално изпратено от Black and white cat-foot
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма имоти АДСИЦ (SFI)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеТова, за което говориш, се нарича enterprise value (EV) и се използва често при сливания и придобивания. Инвеститорите и анализаторите обаче много по-често използват капитализацията на компанията при изчисляване на коефициенти. P идва от price, докато B като book value се използва за собствен капитал, така че още не ми е ясно какво има предвид gunnar
Но ясно де никой показател не може да се вади от контекстаздраве да е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениеидеята е че p/ffo включва ffo от цялата компания, без значение на пасивите, а p е собственият капитал след като са извадени пасивите, един вид по-коректно ще е да смяташ (P+total liabilities)/FFO.
по същата логика p/b към момента наистина е 2но ако продължат увеличенията като се изплати заема би следвало да е към 1.40
иначе и аз не очаквах такъв ръст към 30% за няколко месеца но пък не съм намерил и нещо много по-интересно
миналата година по това време имах SFI и 6Sob - облигации на жабоците.
и двете трябваше да носят към 10-12% годишно, е от сфи съм напред 50% от другото само 12 %това към този момент
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеНе разбирам това:
"В числителя имаш показател за собствения капитал, а в знаменателя - за компанията като цяло."
P в случая е капитализация, FFO е funds from operations
по същата логика p/b към момента наистина е 2но ако продължат увеличенията като се изплати заема би следвало да е към 1.40
иначе и аз не очаквах такъв ръст към 30% за няколко месеца но пък не съм намерил и нещо много по-интересно
миналата година по това време имах SFI и 6Sob - облигации на жабоците.
и двете трябваше да носят към 10-12% годишно, е от сфи съм напред 50% от другото само 12 %това към този момент
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеНе разбираш какво искам да кажа или това, че е сред най-използваните показатели, го прави коректно дефиниран?
"В числителя имаш показател за собствения капитал, а в знаменателя - за компанията като цяло."
P в случая е капитализация, FFO е funds from operationsdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеНе разбирам, това е един от най-използваните показатели в цялата индустрия
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеТова P/FFO ми се струва, че вкарва непоследователност в сметките. В числителя имаш показател за собствения капитал, а в знаменателя - за компанията като цяло.Last edited by Black and white cat-foot; 01.04.2015, 16:22.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеДа и затова го сравних и по P/FFO с цяла държава. Малко не мога да ползвам България за сравнение защото има твърде малко компании в сектора - от големите БРЕФ е на загуба, а АТЕРА даже не го считам за REIT защото половината им печалба е от продажба на земя, а другата половина от преоценки.
А ако толкова искаш да коригираш за растеж, смятай PEG ratio като правиш анализ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеНяма сега ,ама ще продадеш 8 дни след ОСА-то нали ?
Една от моите ученички преди малко в телефонен разговор каза такова свое намерение, но аз и обясних, че при акция, която е в центърът на вниманието и расте, подобни врътки обикновено са си прецакня. Жертваш 30 стинки дивидент (примерно), след сборището акцията пада с 18 (да речем) и - ядосваш.
Дори и при Жабокът не става номерът вече.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНяма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеми продавайМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеЗа мен и СФИ е скъпо, и М+С е скъпо. А и ми се струва некоректно да се сравнява имотна компания с производствена само по коефициенти, без да се коригира за риск и растеж.
А ако толкова искаш да коригираш за растеж, смятай PEG ratio като правиш анализ.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНаистина - това вече - ного скъпо стана.
Коментар
Коментар