IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от patkan
    Първоначално изпратено от PAZZZO
    Прави ми впечатление че малко хора разбират позицията и затова и толкова глупости се изписаха тук.... истината обаче , според мен е , че в момента в който големите спрат да правят врътки , акцията ще тръгне по логичния си път....
    "Логичният път" на толкова ликвидни акции се определя само от големите, ти с твоите 500-1000 акции дали ще можеш да обърнеш пазара, ако ги няма...как мислиш...? И аз не разбрах точно кой е "логичният път" - нагоре или надолу, и ако е нагоре колко? По-нагоре от цената на стартиране? И на какво основание?
    Пътят е нагоре , основание - фундамент и търсене на акциите ....

Коментар

• [quote="patkan"Логичният път" на толкова ликвидни акции се определя само от големите, ти с твоите 500-1000 акции дали ще можеш да обърнеш пазара, ако ги няма...как мислиш...? И аз не разбрах точно кой е "логичният път" - нагоре или надолу, и ако е нагоре колко? По-нагоре от цената на стартиране? И на какво основание?[/quote]

Много добре знаеш какво иска да каже човека....само че се правите на утрепани.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar)
        Петкане, не си длъжен да разбираш от всичко. Наистина много станахте зловредните кибици.
        E da be - nie sme vi vinovni.

Коментар

• [quote="patkan"]
          Първоначално изпратено от PAZZZO
          И аз не разбрах точно кой е "логичният път" - нагоре или надолу, и ако е нагоре колко?
          Петкане, не си длъжен да разбираш от всичко. Наистина много станахте зловредните кибици.

Коментар

• Първоначално изпратено от PAZZZO
            Прави ми впечатление че малко хора разбират позицията и затова и толкова глупости се изписаха тук.... истината обаче , според мен е , че в момента в който големите спрат да правят врътки , акцията ще тръгне по логичния си път....
            "Логичният път" на толкова ликвидни акции се определя само от големите, ти с твоите 500-1000 акции дали ще можеш да обърнеш пазара, ако ги няма...как мислиш...? И аз не разбрах точно кой е "логичният път" - нагоре или надолу, и ако е нагоре колко? По-нагоре от цената на стартиране? И на какво основание?

Коментар

• Ами според мен това , което видяхме вчера е просто нормалното и логично движение на акцията , без големите да манипулират цената и....

Коментар

• Първоначално изпратено от superlud
                Според мен е ясно, че търсенето е по голямо от предлагането просто фактора страх е много силно изявен и като добавим и високата волатилност може да се каже, че цената на акциите може и да се задържи на тези нива още месец два а може и да пробие на горе с 30% за една седмица. Всичко зависи от психологията на играчите. а цената рано или късно ще отиде на горе. лично според мен акцията на монбат трябва да се разглежда като дългосрочна инвестиция за период от минимум 3 години за да се говори за сериозна доходност
                Лудия, оправдаваш си името, прочети си пак първото изречение и се усмихни широко Второто ти изречение също е много силно, прав си, че всичко зависи от психологията на играчите, ама играчите тук са Бобоков-брадърс и цената може вместо да пробие нагоре да се приводни леко на комфортна за подводен риболов дълбочина, където да се задържи известно време... ама няма да се сърдиш... аз тъй си говоря, всеки има право на мнение... пък било то и грешно...

Коментар

• "Септември ще бъде май!"

Коментар

• Първоначално изпратено от jimyb
                    Повечето от големите пакети май минаха и нещата ще се поуспокоят.
                    "Май ли беше или юни....."

:-)

Коментар

• В момента предлагането е около 3 пъти по- малко от търсенето. Мисля че в наи- скоро време ще тръгнем нагоре. Повечето от големите пакети май минаха и нещата ще се поуспокоят.

Коментар

• Аз не участвах в ИПО - то точно заради Елана и масираната реклама навсякъде,просто се издразних.Цената в момента - ами,такава е,пазара я прави такава.
                        И аз не харесвам Елана,но те просто си вършат.
                        Споделям мнението на Зарко и останалите,че трябва да изчакаме малко,еуфорията още не е затихнала.

Имам акции на МОНБАТ.

Коментар

• Според мен е ясно, че търсенето е по голямо от предлагането просто фактора страх е много силно изявен и като добавим и високата волатилност може да се каже, че цената на акциите може и да се задържи на тези нива още месец два а може и да пробие на горе с 30% за една седмица. Всичко зависи от психологията на играчите. а цената рано или късно ще отиде на горе. лично според мен акцията на монбат трябва да се разглежда като дългосрочна инвестиция за период от минимум 3 години за да се говори за сериозна доходност
                          Винаги пазарувам евтино http://bureto.com

Коментар

• Вижте сега, ако сте влезли в дадена позиция, сигурно не сте си правили сметка да удвоите печалбата си за броени дни. Ако стане - добре дошло, но по-разумно: доходност, при малък риск - за периоди от 2-3 месеца и повече...

ИП, който пласира акциите, вече отдавна е отчел пазарните настроения и очакванията на играчите с по-лабилна психика, които всяка минута се взират в монитора... и реализира доходност за тяхна сметка.

Друг е въпросът, до колко това може да се разглежда от определени органи като пазарна манипулация, предвид спецификата и обемите , които се търгуват на БФБ, както и при монополното положение на пазара, което имат определени субекти (ИП - с пакет от акции от капитала на дружество, който се предлага за търговия на БФБ). Но това си е точно по правилата: избран ИП, който обслужва IPO-то, спекулативно предлагане - по правилата на пазара - щом и купувачи се намират (с техните очаквания, де)...

И аз също споделям мнението, че, след преценка и решение за откриване на позиция, просто трябва да "забравим" няколко месеца за купените акции и да се "насладим" на въображението на пазарните участници...

Успехи, и твърдо на позициите (кой-колкото му издържат нервите)!
                            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Abe hora i az se qdosvam na tiq Elana, ama v kraina smetka te ne sa napravili ni6to neredno.Vseki ot nas si ima glava na ramenete i re6ava dali edno drujestvo e dobro za investirane ili ne.Estestveno spekulantite ne sa 6tastlivi,za6toto sa o4akvali sledva6tiq CHIM,no tova ne moje da stane.A otnosno MONBAT otidete da pitate v nqkoq benzinostanciq ili magazin za Avto4asti i spodelete posle s vsi4ki kakvi koli4estva akumulatori se prodavat i togava kolegi se zamislete kakuv trqbva da e sroka na tazi investiciq.Tova IPO be6e dobur urok za spekulantite,za6toto imenno te gubqt tuk dohodnost - 4estito
                              Pritejavam dosta akcii

Коментар

• Много ми е интересна логиката тук - Елана ни изигра, Елана са мошеници, ама си купувате акции по "тяхната" цена на ИПО-то... нямам нищо общо с Елана, просто ми е забавно

Коментар

Working...
                                X