If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Я уточнете сега - АЛУМ-а алуминий ли добива и продава, или ползва алуминий за да прави разни джаджи от него и да ги продава или нещо средно или нито едното или нито другото
:-)
Имам стари броеве на Уоу стриит джърнал там има П/Е на в котировките.
А иначе ако монбат се продава с П/Е като на ЦКБ акцията би трябвало да струва около 18 лв.
Монбат е с перспективи, а какви са перспективите пред Алкомет при падащи цени на алуминия или на Софарма при спиране на производството на генерични лекарства.
Имам стари броеве на Уоу стриит джърнал там има П/Е на в котировките.
А иначе ако монбат се продава с П/Е като на ЦКБ акцията би трябвало да струва около 18 лв.
А че SFARM и CCB са безумно надценени съм съгласен
Сигурно така се е говорило преди покупката на Pliva....и я да видим за колко купиха ДЗИ гърците.....8,62 лв. Кой е в грешка тука питам аз и отговор не искам......
А Монбат видяхте....един ден без изсипвания и сме яко ъп.....
И къде видя P/E на NYSE?
Индикатор за пазара в USA е S&P 500. Там P/E е около 17-18. Зависи къде го гледаш.
Ако някой има инфо за SOFIX или BG40 го сподели. Ама сигурно е над 25.
А че SFARM и CCB са безумно надценени съм съгласен, Добри компании, но мнооооооого скъпи. Предполагам хората се надяват на takeover. Иначе самите компании никога не могат да оправдаят тези цени.
Каквито и да са преспективите за растеж, фабрика за акумулатори не може да струва повече от 20 пъти печалбата.
SFARM и CCB са с доста по високо P/E и пак са нагоре, сравни конкурентоспособността и дела им на външния и вътрешния пазар с тази на монбат и ще видиш, че печалба цена може да е и 1 към 60 няма да е нещо нелогично за справка виж P/E на NYSE компаниите по висок е и на тези от БГ.
абе акция на работещо и развиващо се предприятие как няма да тръгне нагоре. тия дни куцо, кьораво и сакато сложиха по има няма 15 - 20 %, та MONBAT ли няма да дръпне. Без фундамент, само от насторенията на пазара и еуфорията според мен 10 лв е напълно постижима в идния месец цел.
Никого не ангажирам с мението си, притежавам MONBAT-ки, не е препоръка бля бля...
И къде го видяхте този фундамент. Вярно предприятието си работи добре, продажбите растат, мениждмента е добър, обаче колко им е P/E например, или P/S? Това е фундамент - дали цената е подкрепена от печалби, ръст, продажби и т.н.?
Каквито и да са преспективите за растеж, фабрика за акумулатори не може да струва повече от 20 пъти печалбата.
А за търсенето си прав. Докато има такива дето се чудят какво да правят парите, които са събрали (пенсионни фондове и прочие) цената ще е нагоре. Поне докато някой от тях не реши да продаде нещо. И тогава ще е по-зле от февруари-юли 2005.
Коментар