IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Били примера ти не е удачен

Коментар

• Billy, все пак ще ти да отговор. Единствено сделки като Pliva и ДЗИ оправдават цените на SFARM и CCB. Точно това написах. Явно хората се надяват на takeover, а не да получават дивиденти или да растат бързо печалбите на компанията и т.н. Може би не си ме разбрал. Фундаментално сегашните цени са абсолтно неоправдани от гледна точка на миноритар, ако не се надяваш на takeover.

И не знам за старите броеве на Wall Street Journal. Аз казвам, че в момента S&P 500 има P/E е 17-18. Винаги когато е отивало над 23-25 е имало дълбока корекция.

Колко е P/E на Софикса в момента? Някой зне ли? Аз не съм смятал.

И още нещо от корпоративни финанси за начинаещи:

Ако една компания се търгува на 25 * печалбата и разпределя 50% от печалбата като дивидент и за инвестиции в акции дългосрочно искаш 12% доходност, то ПЕЧАЛБИТЕ (не продажбите) трябва да растат вечно с 10% всяка година.
      Ако БВП расте 4% след инфлация и 8% преди инфлация, излиза, че съответната компания би трябвало да вечно да расте по-бързо от икономиката или с други думи да стане по-голяма от цялата икономика. Няма как да стане нали?

Коментар

• В момента се измисля нов икономикс Като се увеличава себестойността на продукцията какво става? А еластичност на търсенето? И какво ще рече, ей така да се удвои цената на продаваната продукция?

Коментар

• Отговорете ми тогава на въпроса

Коментар

• Първоначално изпратено от ST
            По какъв начин при по ниска цена на алуминия маржа на печалбата се стеснява?
            Много просто, ето как:

1. Приеми, че продаваш нещо което в момента струва 100 лева. Имаш марж на нетната печалба 30% - което е 30 лева. Произвеждаш 10 единици по 100 лева - 1 000 лева приходи, при нетен марж 30% - 300 лева нетна печалба.

2. Цената на продукцията ти е зависима изцяло от цената на суровината - т.е при увеличение на цената на суровината ти се увеличава и продажната цена и обратно ( справка в отчетите на ЕМКА).

3. В един слънчев ден цената на суровината и на продукцията ти съответно се увеличава със 100% ( например цената на медта при ЕМКА). В този случай при същото произвеждано количество ( 10 единици) ти ще имаш приходи от 2 000 лева, което при нетен марж от 30% ти носи нетна печалба от 600 лева.

4. Мисля, че вече можеш сам да допълниш картинката каква ще бъде в мрачния ден !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Lotus
              Първоначално изпратено от BGold
              1. Купения с фючърси алуминий им е скъп;
              2. При по ниски цени на суровината маржа на пачалбата се стеснява.

Защо преди 2 г. когато алуминия беше доста по-евтин дружеството имаше много малка печалба.
              Първото има логика, ако наистина са купили скъпия, но второто няма грам...
              Така ли.....айде сега ми обяснете тогава рекордните корпоративни печалби (невиждани до сега) на Exxon Mobil, BP, Shell, Conoco и още един куп нефтени компании.....сигурно защото цената миналата година беше ниска?!

Коментар

• По какъв начин при по ниска цена на алуминия маржа на печалбата се стеснява? Дори първото наистина да е така това въобще не означава, че падащи цени на алуминия са във вреда ALUM

Коментар

• Първоначално изпратено от BGold
                  1. Купения с фючърси алуминий им е скъп;

Защо преди 2 г. когато алуминия беше доста по-евтин дружеството имаше много малка печалба.
                  Първото има логика, ако наистина са купили скъпия, но второто няма грам...

Коментар

• Приятелю, БГГолд лошо ли е за АЕЦ-а ни когато пада цената на урана?

Коментар

Верно, че не е по темата но че за ALUM е лошо падащи цени на алуминия е явно някаква шега.
                      Не е шега просто трябва да си много тъп, за да го кажеш.

Коментар

• 1. Купения с фючърси алуминий им е скъп;

Коментар

Верно, че не е по темата но че за ALUM е лошо падащи цени на алуминия е явно някаква шега.
                          Някаква аргументация......

Коментар

• е да де ...
                            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Верно, че не е по темата но че за ALUM е лошо падащи цени на алуминия е явно някаква шега.

Коментар

• Зле е....поне от гледна точка на цената на обработващите суровината компании. Това в международен план. Сравнявал съм графиките на futures на алуминия и тези на големите метал.компании.....върхове и дъна съвпадат с достта голяма точност.

Та като си говорим така някой знае ли каква е еластичността на търсене на алуминия?

Б@х и офтопика стана...

Коментар

Working...
                                X