IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: До Г-жа Пеева

Първоначално изпратено от vesko_stanev
    А пък наскоро в интервю Бобоков каза, че най-силното тримесечие на Монбат е последното - това във връзка с увеличение на материалните запаси. Ще поживеем, ще видим...
    Tova ne ti triabva da ti go kaje Bobokov. Vijda se v otchetite ot 2005 i 2006. August, Sept, Oct i Nov sa mnogo silni, Dec pada zaradi po-malkoto rabotni dni. Januari e potresavasht.
    __________________________________________________ __
    Куроператор - специален представител на Син С

Коментар

• Коментаторе, благодаря, че си ми отделил толкова време.
      Само не мога да разбера защо разсъжденията ти са само в отрицателна насока.
      Ти какво ще спечелиш от това!? Или може би нещо се самонавиваш.

А аз пиша в положителна насока, защото така мисля и защото ми е кеф.
      А ми е кеф, защото позицията ме кефи.

Коментар

• Първоначално изпратено от profix
        Ей, акцията е супер и все ще се намерят разни анализатори, които преливат от пусто в празно, и търсят само лошото(което тук отсъства,разбира се).
        Успех на тези, които не харесват МОНБАТ
        profix, не си спомням ти да си писал в темата за Монбат нещо различно от "акцията е супер", "само нагоре", "up, up" и пр. Звучи банално и дори досадно. Ефектът е доста слаб, даже обратен. Позиция се защитава с аргументи, а не с папагалско повтаряне на изтъркани фрази.

Това, че други пишещи във форума гледат компанията от различни аспекти и питат разни въпроси, не означава, че непременно гледат негативно на дружеството. Просто се опитваме да огледаме нещата от различни страни, за да сме сигурни че няма "пукнатини", явни или прикрити, така че да оправдаем големите очаквания за Монбат.

Аз лично виждам голяма полза да чета мненията на хора, когато са подкрепени от аргументи. Често пъти не толкова мненията, колкото аргументите са интересни и полезни.

Всеки има право на мнение, ако ще да е противно на твоето. Всеки си има някакви съображения. Но е меко казано грозно да се напада и плюе по някого, само защото имал различно мнение.

Ако греши, обори го, но не с "up, up", а с нещо смислено.

Vesko, приходи също могат да се манипулират, макар и по-трудно от печалбите. Има фирми, които много агресивно отчитат приходи, дори без да има сигурност, че ще си съберат кеша! Макар че не вярвам такъв да е случаят с Монбат.

Аз също мисля, че кешът от оперативна дейност на Монбат не е задоволителен, но засега все още номерът с разплащанията към доставчици и закупуването на МЗ за 4-то тримесечие минава. Но рано или късно трябва да се появи в отчета. Така например, към края на деветмесечието оперативният кеш е едва 1 млн. лв. при печалба от 12.4 млн. лв. и очаквана печалба за годината от близо 17 млн. лв. Това са големи разминавания и ако през следващите 1-2 тримесечия Монбат не покаже смислен кеш от оперативна дейност, ситуацията наистина може да стане неприятна.

Коментар

• Тези чехи от Simex много тънко се опитват да влязат тука - чакат на 30.725.

Moже и да направят сефтето за днес - гледам, че още нямат сделки за деня

Коментар

• Ей, акцията е супер и все ще се намерят разни анализатори, които преливат от пусто в празно, и търсят само лошото(което тук отсъства,разбира се).
            Успех на тези, които не харесват МОНБАТ

Коментар

Първоначално изпратено от commodore.vanderbilt
              ...Едни от най-известните издувания на резултатите (не твърдя такова нещо) са най-често с подобни признаци:
              - Страхотен ръст в продажбите
              - Супер висока рентабилност, въпреки глобално забавяне на растежа
              - отрицателни или спадащи парични потоци от оператина дейност
              - неестествено увеличаване на МЗ
              - постоянно повишаване на прогнозите
              - други подобни
              Но дай боже да не е така, защото много хора са заложили на този кон.
              "Совите не са това което са".
              Успех
              Коментарът е личен и не е препоръка
              Нещо не можах да разбера как може да се манипулира ръста в продажбите, ама карай да върви...

А пък наскоро в интервю Бобоков каза, че най-силното тримесечие на Монбат е последното - това във връзка с увеличение на материалните запаси. Ще поживеем, ще видим...

Коментар

Първоначално изпратено от заядливецът
                Г-жо Пеева бихте ли ми отговорили на въпроса: "На какво се дължи спада на паричния поток от оперативна дейност от началото на годината?"."На какво се дължи и сериозното увеличение на материалните запаси?" [/b]Въпреки 30% ръст на приходите и сериозния скок в рентабилността.
                Благодаря Ви предварително
                все пак не бива да се злоупотребява с такива наивни въпроси към ДВИ. Помисли и можеш сам да си отговориш. Първо през периода дружеството се е разплатило по-сериозно с доставчиците си, а по второто материалните запаси са увеличени по решение на мениджмънта - явно за да подсигури ресурси за нарастналото производство. Това са елементарни неща, не занимавай Даниела с тях!
                Ако бях толкова наивен, колкото си мислиш бих те питал теб, а не Г-жа Пеева. Това е обяснението на асистентакта по счетоводство 2-ри курс към новите студенти, но не и към инвеститори. А паричния поток е много по-важен отколкото ти си мислил. Приходите и финансовия резултат са въпрос на методика и малко затваряне на очите може много да промени картинката..., но кешът няма какда го промениш.
                Едни от най-известните издувания на резултатите (не твърдя такова нещо) са най-често с подобни признаци:
                - Страхотен ръст в продажбите
                - Супер висока рентабилност, въпреки глобално забавяне на растежа
                - отрицателни или спадащи парични потоци от оператина дейност
                - неестествено увеличаване на МЗ
                - постоянно повишаване на прогнозите
                - други подобни
                Но дай боже да не е така, защото много хора са заложили на този кон.
                "Совите не са това което са".
                Успех
                Коментарът е личен и не е препоръка
                Глупавите хора се учат от собствените си грешки, а умните от грешките на другите.

Коментар

Г-жо Пеева бихте ли ми отговорили на въпроса: "На какво се дължи спада на паричния поток от оперативна дейност от началото на годината?"."На какво се дължи и сериозното увеличение на материалните запаси?" [/b]Въпреки 30% ръст на приходите и сериозния скок в рентабилността.
                  все пак не бива да се злоупотребява с такива наивни въпроси към ДВИ. Помисли и можеш сам да си отговориш. Първо през периода дружеството се е разплатило по-сериозно с доставчиците си, а по второто материалните запаси са увеличени по решение на мениджмънта - явно за да подсигури ресурси за нарастналото производство. Това са елементарни неща, не занимавай Даниела с тях!

Коментар

Глупавите хора се учат от собствените си грешки, а умните от грешките на другите.

Коментар

• Първоначално изпратено от don emilio
                      Първоначално изпратено от laclo
                      Ти ли беше онзи с моделите ... дето до преди 10 дена разправяше на всички как цената била надута ... и как и 25лв и били много на акцията?
                      KUROPERATORA ,AMA TOI SE POPRAVI VE4E....
                      Аааа извинявам му се тогава ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Commentator
                        както аз не си позволявам да обиждам никого...
                        Смешнико, да наречеш някой който ти е посочил грешката и ти е отворил очите за нещата дървена глава не го смяташ за обида, така ли?! Няма да се занимавам повече с теб, явно си тежък, непоправим случай!

Само да ти посоча, че е пълна глупост да наричаш търсенето на акции от страна на Булбанк - манипулация. Не си в час и това е! Днес са купили над 6 000 акции за клиента със сертификата. Трябват им още 10-15К, естествено че ще слагат големи ордери купува!

Коментар

• Първоначално изпратено от laclo
                          Ти ли беше онзи с моделите ... дето до преди 10 дена разправяше на всички как цената била надута ... и как и 25лв и били много на акцията?
                          KUROPERATORA ,AMA TOI SE POPRAVI VE4E....

Коментар

• .

На мен 20 лв. ми се вижда много, но кой съм аз!
                            Some things need time!

Коментар

• Ти ли беше онзи с моделите ... дето до преди 10 дена разправяше на всички как цената била надута ... и как и 25лв и били много на акцията?

Коментар

• ANTIKA, съгласен съм, че този спор няма смисъл, дори за мен.

Но няма да позволя на никого да ме обижда, при това без основание, както аз не си позволявам да обиждам никого, въпреки че във форума често се появяват абсурдни изказвания.

Коментар

Working...
                                X